'Verbied ISIS-demonstratie in Den Haag'

Geen categoriejun 17 2014, 19:00
Het Haagse raadslid Richard de Mos wil voorkomen dat sympathisanten van de radicale terreurorganisatie ISIS aanstaande vrijdag samenkomen in Den Haag.
Terwijl ex-politicus Tofik Dibi (GroenLinks) het extremisme van ISIS en geestverwanten verdedigt, probeert Hagenaar en partijleider van Groep De Mos/Ouderen Partij Richard de Mos iets te doen aan het oprukkende islamitisch radicalisme in Den Haag. Aanstaande vrijdag, na het middaggebed, wil een groep radicale moslims demonstreren bij de Iraakse ambassade in de stad om hun terreurclub te steunen. Ze hebben daartoe opgeroepen via Facebook. Citaat van Elsevier.nl:

De organisatie wil volgens het bericht, dat is geplaatst door het platform Shaam al-Ghareeba 9, steun betuigen aan de soennitische moslims. Shaam Ghareeba sympathiseert met ISIS, getuige een audioboodschap van de terreurorganisatie die zij in maart op haar Facebook-pagina plaatste.

Mensen die mee willen demonstreren, worden opgeroepen 'vrijdagmiddag na het gebed vrij te houden'. Het protest wordt georganiseerd om 'onze steun te verklaren aan de moslims in Irak en afkeer van de sjiieten', meldt het bericht.

De Mos, die overigens in de oppositie zit in de Haagse gemeenteraad, wil het niet laten gebeuren. Woordvoerder veiligheid van zijn fractie Lex Kraft van Ermel zegt er het volgende over:

"Wij delen de opvatting van het CIDI dat deze demonstratie als 'krankzinnig' te betitelen valt. Groep de Mos zou het een aanslag op de vrijheid van meningsuiting vinden als moord en verderf predikende terreurorganisaties als ISIS voet aan Haagse bodem krijgen. Wij roepen burgemeester Van Aartsen dan ook op om ISIS scherp te veroordelen en om de aangekondigde demonstratie van vrijdag te verbieden."

Een verstandige oproep. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar steun betuigen aan een terreurgroep die duizenden niet-soennitische moslims executeert en daar propagandafilmpjes van maakt, is van de zotte. Hoe halen ze het in hoofd? Het is absoluut niet in het belang van Den Haag, de stad van vrede en recht, dat islamitische haatzaaiers als de Nederlandse sympathisanten van ISIS een vergunning krijgen om te demonstreren voor de Iraakse ambassade.
Zo krijgen ze alleen maar meer aandacht. En dat moeten we juist niet willen. We hebben niet méér, maar juist minder islamitisch radicalisme nodig in Den Haag. Mijn stad is een van de grootste leveranciers van de jihadstrijders in Syrië en omgeving. De radicalisering van islamitische jongeren moet gestopt worden. Hopelijk ziet burgemeester Van Aartsen dat ook in en houdt hij de pro-ISIS-demonstratie van aanstaande vrijdag tegen. Gewoon met het argument dat de openbare orde wordt verstoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten