Al-Baghdadi is in Mosul

Geen categoriejul 06 2014, 9:00
'Kalief.'
De nieuwe zelfverklaarde kalief van de soennitische moslims, Abu Bakr al-Baghdadi, is in Mosul. Daar liet hij afgelopen vrijdag weten dat alle soennieten hem moeten volgen. Zij die dat niet doen worden beschouwd als vijanden van het geloof en zijn hun leven dus niet zeker.

Baghdadi riep vanaf een balkon van de moskee alle moslims op om naar zijn islamitische heilstaat, het kalifaat, te komen. Hij zei daarvandaan de islamitische wereld terug te leiden naar „waardigheid, macht, rechtvaardigheid en leiderschap”. Hij vroeg ook om hooggeschoolden voor de opbouw van het kalifaat, met name artsen, rechters, ingenieurs en geleerden die kennis hebben van de islamitische wetgeving.

Leuk geprobeerd door Al-Baghdadi, maar er is bijna geen moslim die hierin trapt. Een paar extremisten wellicht, maar dat is het dan. De rest van de wereldwijde moslimgemeenschap kijkt het aan en lacht hem keihard uit. Zo ook hier in Turkije (waar ik op dit moment ben), waar Al-Baghdadi werkelijk door niemand serieus wordt genomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten