De media verzwijgen strategie Hamas bewust

Geen categorieaug 06 2014, 10:14
Maar gelukkig zijn er mensen als Ben Shapiro die dat soort wangedrag niet accepteren.
Ben Shapiro is hoofdredacteur van TruthRevolt.org en één van de meest invloedrijke conservatieve schrijvers van Amerika. Tot voor kort had hij een hoge functie bij Breitbart.com, wat een zeer grote en succesvolle website is.
Shapiro staat niet alleen bekend als een conservatief en een havik is die Israël steunt, maar ook als een echte guerrilla fighter wat de media betreft. Er zijn niet veel mensen die de mainstream media zo hard en fel onder handen durven (of kunnen) nemen als hij.
Onlangs pakte hij CNN eens goed aan, omdat die zender 'objectief' pretendeert te zijn, terwijl het dat feitelijk helemaal niet is.
Gevraagd of Israël er bekaaid vanaf komt in de media antwoordde Shapiro dat dit natuurlijk het geval is. Sterker nog, CNN is daar deels verantwoordelijk voor:

"Hamas is a terrorist group and people going in understood Hamas to be a terrorist group,” Shapiro said. “Israel, thanks to outlets like CNN, has been turned into the villain in this particular scenario and a moral equivalency has been drawn between the two groups."

De dame van de media ging daar tegen in door te stellen dat ze 'gewoon' foto's en videobeelden laten zien van gewonde en dode Palestijnse burgers, en dan met name van kinderen. Dat soort dingen gebeuren werkelijk in Gaza - er zijn veel burgers omgekomen bij het geweld, CNN laat dat slechts zien. In haar ogen is dat volstrekt normaal. Haar vervolgvraag aan Shapiro bewijst eens te meer wat er precies mis is met moderne westerse journalisten: "Dus we mogen geen beelden laten zien van Palestijnse slachtoffers?"
Natuurlijk is dat niet wat Shapiro bedoelde:

"Of course you’re allowed to show civilians caught in the crossfire. You should also mention all the restrictions that Hamas puts on your reporting in the Gaza Strip, you should also mention all the context with regard to Hamas putting children in harms way, you should also routinely mention the fact that Hamas’ charter calls for the destruction not only of the state of Israel but for the murder of Jews across the world, which of course, CNN does not."

Shapiro richtte zijn pijlen nu op CNN omdat hij daar toevallig langs mocht komen, maar zijn kritiek is wat mij betreft ook geldig voor de Nederlandse mainstream media. Zij doen net als CNN: ze laten wel zien dat er Palestijnse burgers zijn omgekomen bij het geweld, maar informeren de nieuwsconsument niet over de strategie van Hamas, waarbij het de bedoeling is dat er zoveel mogelijk burgers komen, om de pr-oorlog zo te winnen. De extremisten beseffen maar al te goed dat Israël militair niet kunnen verslaan, maar dat is hun doel ook niet - op dit moment niet, in ieder geval. Voorlopig richten ze zich erop om Israël te isoleren zodat zij uiteindelijk alleen komt te staan. Daarna - denkt Hamas - kunnen (extremistische) Arabieren toeslaan en de joodse natiestaat vernietigen.
Journalisten moeten dat soort informatie erbij geven. Als ze dat niet doen verzaken ze in hun plicht en kunnen ze niet anders gezien worden dan als marionetten van Hamas; een terroristische organisatie die zich tot doel heeft gesteld om alle joden om zeep te helpen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten