Spoeddebat met Van Aartsen zal niets opleveren

Geen categorieaug 14 2014, 14:00
Jozias van Aartsen is ongeschikt als burgemeester van Den Haag, maar de liberale plucheplakker blijft natuurlijk gewoon zitten waar 'ie zit.
Van Aartsen is terug van vakantie. Eindelijk. Vanavond is er een spoeddebat in de Haagse gemeenteraad; Omroep West zendt het debat live uit vanaf 19:30 uur. Het spoeddebat is aangevraagd door drie oppositiepartijen: SP, PVV en Groep de Mos. Dat zegt eigenlijk alles al.
De collegepartijen zullen Van Aartsen niet kritisch bevragen vanavond. Van Aartsen mag blijven doen wat hij altijd al doet als het gaat om de razendsnelle islamitische radicalisering in de Schilderswijk: de problemen wegwuiven, dan wegkijken en vervolgens wegduiken ergens in een warm land als het weer eens misgaat.
Wat ik denk dat er gaat gebeuren tijdens het spoeddebat: de PVV eist opnieuw dat Van Aartsen opstapt omdat hij de problemen niet onder controle heeft, omdat hij doet alsof er niets aan de hand is en omdat hij bakstenengooiers beloont voor hun geweld tegen demonstranten die zich zorgen maken om ISIS.
Groep de Mos zal scoren op (law & order-)punten die de VVD in Den Haag laat liggen, omdat de VVD de eigen burgemeester niet durft te bekritiseren. De SP, die alleen maar een spoeddebat steunt om collegepartij PvdA een hak te zetten, zal beweren dat de Schilderswijk zoveel armoede (lees: uitkeringen) kent, dat dat de schuld is van jarenlang PvdA-bestuur en dat er meer belastinggeld in de wijk moet worden gepompt.
En dan zijn er de collegepartijen. Tja, de collegepartijen. Wat moet ik daar nou over zeggen?
Het CDA in Den Haag heeft al bewezen vooral bezig te zijn met het halen van een wit voetje bij de burgemeester. Van die partij hoeven we dus helemaal niets te verwachten. Van zowel PvdA als de Haagse Stadspartij verwacht ik evenmin krachtige standpunten vanavond, omdat beide partijen een locoburgemeester leverden tijdens verschillende ISIS-demonstraties: de HSP tijdens de pro-ISIS-demo van 24 juli, en de PvdA tijdens de uit de hand gelopen tegendemonstratie op de Hoefkade.
Kortom, glas, plas, was. Ik durf de volgende voorspelling wel aan: de incapabele Van Aartsen blijft burgemeester van mijn stad, die dankzij de VVD'er allang geen stad van vrede en recht meer is. De ivoren toren bevalt Van Aartsen prima. Er is geen collegepartij die ook maar iets negatiefs over hem gaat zeggen vanavond. Wat is de politieke cultuur in mijn stad toch door en door verziekt. Ik gruwel ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten