We hoeven niet meer bang te zijn dat ISIS naar Nederland komt

Geen categorieaug 12 2014, 11:29
Hij is er al.
Nou ja, de Schilderswijk is geen onderdeel van het kalifaat, Den Haag ligt niet in de Islamitische Staat en de sharia is niet van kracht in Nederland. Inshallah zal dat ook allemaal nooit gebeuren. Maar afgelopen zondag hebben we wel gezien wie de baas is in delen van de Hofstad en het is niet de politie, niet de Nederlandse rechtstaat en zeker niet burgemeester Jozias van Aartsen.
Een coalitie van op bloed beluste islamisten, relschoppende hangjongeren en criminelen laat duidelijk zien wie de Schilderswijk regeert. Ben je het daar niet mee eens, kun je een baksteen naar je hoofd krijgen. Of je nu van je grondrecht op demonstreren gebruik wilt maken, als journalist vrij nieuws wilt garen of als politieman orde en recht wilt handhaven... op de Hoefkade ben je je leven niet zeker.
Je hoeft helemaal geen fan te zijn van de deelnemers aan de anti-ISIS demonstratie, de bloem van onze natie liep er zeker niet bij. Maar dat neemt niet weg dat niet zij het waren die – letterlijk - de eerste steen wierpen. Dat waren de fans van de Islamitische Staat (die kennelijk zo weinig met de islam te maken heeft dat imams massaal hun volgelingen moeten oproepen er niet mee in zee te gaan). Dezelfde “idealistische jongelui” die “tenminste iets doen”, die twee weken terug hun door godsdienstwaanzin gevoede razernij, hun ongebreidelde Jodenhaat en hun afkeer van moderne, democratische vrijheden botvierden.
De nieuwe nazi's
Kortom, de nieuwe nazi’s. De zwarte vlag is hun hakenkruis, hun allahu akbar klinkt steeds meer als Sieg Heil en als volleerde bruinhemden gaan zij het straatgevecht aan met eenieder die durft hun gezag in "hun" territorium in twijfel te trekken. Zij hebben hun eigen Der Stürmer, website De Ware Religie, waarin zij ongestraft hun volgelingen kunnen oproepen geweld te plegen. Zo ook afgelopen zondag, want van een spontane volkswoede tegen de "extreemrechtse" demonstratie was natuurlijk geen sprake. De veldslag in de straten van de Schilderswijk was nauwgezet voorbereid.
Zondag wonnen zij, de islamisten. De demonstratie kwam niet door hun barricades en dus feliciteert het tuig zichzelf met de behaalde overwinning. Het is duidelijk wie de baas is. De man die dat zou moeten zijn, burgemeester Jozias van Aartsen, in ieder geval niet. Voor de tweede maal binnen evenzoveel weken, bleek hij afwezig, onvoorbereid en volledig machteloos tegen het geweldsniveau van de ISIS-fans. Dit is niet zo verwonderlijk, sinds George W. Bush is geen politicus zolang op vakantie geweest tijdens een crisis. Van Aartsen is als een huisbaas die permanent in het buitenland woont, je hebt er niets aan als de leidingen in je huurhuis barsten.
Wordt het niet eens tijd dat de man die een fors deel van zijn stad heeft overgeleverd aan het straatschuim, met pek, veren en hooivorken de stad wordt uitgejaagd en levenslang persona non grata wordt verklaard? Ik zeg dit niet als Hagenaar, want in mijn wijk zal het zo’n vaart niet lopen, maar uit medeleven met de bewoners van de Schilderswijk zelf. Laten we niet vergeten dat net zoals de meerderheid van de slachtoffers van ISIS uit gewone moslims bestaat, het de goedwillende bevolking van de Haagse probleemwijken is die het meest lijdt onder de straatterreur van de "Nederislamitische Staat".
Moderne moslima’s die zonder hoofddoek over straat willen en worden geterroriseerd, winkeliers die gewoon zaken willen doen en zien hoe elke Hagenees met een goedgevulde portemonnee hun wijk mijdt als de pest, de laatste paar autochtone Nederlanders die vreemdelingen in hun eigen stad zijn geworden en de Hindoestanen die al generaties in de Schilderswijk wonen en zien hoe zij langzaam maar zeker worden weggedrukt door een ander, agressiever geloof.
Shariawijken
Voor al deze groepen zou de overheid moeten ingrijpen in de "shariawijken" (herinnert u zich nog hoe policor Nederland zich opwond over die term? Nu is het er muisstil) van Den Haag en vergelijkbare buurten in onze steden. Voordat het te laat is. Waar de demonstranten van “pro patria” zondagavond veilig terugkeerden naar hun huizen in Rijswijk, Zoetermeer en Purmerend, worden de bewoners van wijken als Transvaal elke dag geconfronteerd met overlast, criminaliteit en het meest reactionaire fanatisme dat wij sinds de sinds de Tweede Wereldoorlog in ons land hebben gezien.  
"Denn heute erhört uns Deutschland und morgen die ganze Welt ," zongen de nazi’s. ISIS-fans houden ook van groepsgezang en ongetwijfeld hebben zij een Arabische versie van dit lied. De Slag om de Schilderswijk is gewonnen, wat volgt: Nieuw-West, het Kanaleneiland, Oosterwei? Net als hun meesters in Irak en Syrië zullen zij nooit vrijwillig opgeven. Net als hun broeders in het kalifaat buigen of barsten zij alleen na keihard ingrijpen. Een kankergezwel bestrijdt je niet met een goed gesprek, kruidenthee en een dosis optimisme, dat is kwakzalverij.
Dus, charlatan Jozias van Aartsen, als je al weigert af te treden, neem dan tenminste een voorbeeld aan de ongetwijfeld ook door jou bewonderde Barack Obama. Zijn bommencampagne maakt het de afgelopen dagen mogelijk voor de vijanden van ISIS terrein te heroveren en onschuldigen te beschermen. Zet het Nederlandse overheidsgeweld in tegen het islamistische gespuis opdat de goedwillende bewoners hun wijken kunnen heroveren. Opdat er in de "internationale stad van vrede en recht" geen wijk, geen straat, geen huis meer is waar veiligheid, democratie en vrijheid geen toegang kunnen vinden.
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten