Yezidische vrouwen en kinderen levend begraven

Geen categorieaug 10 2014, 12:56
ISIS slacht Yezidische Koerden op de meest vreselijke manieren af.
De minister van Mensenrechten van Irak zegt dat ISIS al flink heeft huisgehouden in Yezidische dorpen. Veel Yezidische Koerden zijn weliswaar gevlucht voor de oprukkende extremistische stormtroepen, maar ISIS heeft toch een behoorlijk aantal van dat soort personen in handen gekregen.
Wat zij vervolgens met hen hebben gedaan liegt er niet om. Reuters bericht namelijk dat minstens 500 Yezidische vrouwen en kinderen levend begraven zijn. Zij werden in een massagraf gegooid (of gedwongen), waarna de psychopaten van ISIS ze bedekten met modder. Op die manier zijn deze honderden onschuldige mensen dus aan hun einde gekomen. Vreselijk.
En dat is niet alles: ook zegt de Iraakse minister dat 300 andere vrouwen gekidnapt zijn en meegenomen zijn als slavinnen van de nieuwe aanhangers van het 'kalifaat'.* De kans dat deze vrouwen hun families ooit nog terug zien is minimaal. Ze zullen verkocht worden aan extreme Soennieten die hen bijzonder slecht zullen behandelen - of ze zijn al in handen van ISIS-strijders zelf die er plezier uit putten om onwillige vrouwen tot seks te dwingen. Die vrouwen zijn de afgelopen dagen dus door een hel gegaan, wat de komende tijd waarschijnlijk alleen maar erger wordt.
Ondertussen spreekt de internationele gemeenschap er weliswaar schande van, maar gebeurt er nog steeds niet genoeg om ISIS te verdelgen. De Peshmerga (Koerdische strijders) bevrijden steeds meer Yezidi's, wat fantastisch is, alleen is het offensief van ISIS daar nog niet mee gestopt.
Beste Tweede Kamer, waar bent u? Waarom dwingt u de regering en de EU niet om in actie te komen?
* Misschien dat iemand dit nieuws even onder de aandacht kan brengen van Bart Nijman (oftewel Van Rossem) die eerder kritiek had op onze berichtgeving over... de slavinnenhandel van ISIS. Dat zou slechts gebaseerd zijn op de getuigenis van "één huilmevrouw", etc. Dan voel je je toch een beetje lullig, he, Bart? 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten