6 aangiftes tegen minister Opstelten in zaak Demmink

Geen categoriesep 13 2014, 17:26
Ambtsmisdrijf.
Komt er toch een breakthrough aan in de zaak-Demmink? Zes ex-gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister Opstelten van Justitie:

Zes voormalig gevangenisdirecteuren hebben aangifte gedaan tegen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten. Ze vinden dat de minister zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf, door onderzoek naar aangiften tegen oud-topambtenaar Joris Demmink te vertragen in plaats van voortvarend aan te pakken.

Volgens de gevangenisdirecteuren heeft Opstelten het onderzoek naar de handel en wandel van oud-secretaris generaal van Justitie Joris Demmink "intentioneel" gefrustreerd. Daarom hebben ze vrijdagmiddag per aangetekende brief een tien kantjes tellende "aangifte verstuurd aan het Landelijk Parket." Daarnaast eisen ze dat de Tweede Kamer de procureur-generaal vraagt om Opstelten strafrechtelijk aan te pakken.
De reden? Het OM doet op dit moment onderzoek naar de aangiftes van twee Turkse mannen die beweren dat Opstelten hen misbruikt heeft. In plaats van het onderzoek rustig af te wachten heeft de minister zich enkele keren publiekelijk uitgelaten over de zaak. "Het was niks, het is niks en het zal niks worden," zei hij bijvoorbeeld.
De gevangenisdirecteuren zeggen terecht dat zoiets niet kan en ze vermoeden dus dat Opstelten dit soort uitspraken bewust doet om te verhinderen dat er een goed, diepgravend onderzoek komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten