Een slechte dag voor kernenergie

Geen categorieokt 18 2014, 20:00
Groene radicalen hebben weer iets om mee te werken.
Eeuwig zonde. Ieder mens met ook maar een beetje gezond verstand weet dat kernenergie schoon en veilig is, maar toch is het erg problematisch dat dit soort nieuwsberichten op één en dezelfde dag naar buiten komen.

De kernreactor in Petten had vorig jaar een aantal gevaarlijke incidenten, onder andere door ernstige nalatigheid. Werden de juiste instanties op tijd geïnformeerd en de burgers heldere uitleg gegeven? Neen. De inspectie werd te laat geïnformeerd. En NRG deed zich af met een onschuldig persbericht, waarin de echte reden werd verzwegen. Die reden komt nu boven tafel, dankzij een WOB van de Volkskrant en Brandpunt Reporter

Zoals Johnny Quid uitlegt op GeenStijl vormen medewerkers die de veiligheid uit het oog verliezen het grootste risico in een kerncentrale. Als alles goed onderhouden en in de gaten wordt gehouden is er niets aan de hand en is er momenteel geen betere methode om energie op te wekken (hoewel het in Petten trouwens niet om energieopwekking, maar om radionucliden voor medisch gebruik). Maar dan moet het personeel zijn werk wel doen. Blijkbaar was dat in Petten even niet het geval.
In plaats van daar open en transparant over te zijn heeft het kabinet zo weinig mogelijk informatie gedeeld met het publiek. Dommer kan bijna niet; extreemlinks zal dit nu nog groter maken. Er worden zaken verborgen! De regering wil niet dat u begrijpt dat er risico's verbonden zijn aan kernenergie! OMG we gaan allemaal dood!
Het tweede verhaal waar GroenLinksers en andersoortig 'mensen-zijn-een-kankergezwel-op-de-aarde' wel pap van lusten is dit artikel op de website van de Telegraaf over de kerncentrale in Borssele:

Door een vertrouwensconflict tussen een aantal medewerkers en de directie van de kerncentrale in Borssele houdt de Kernfysische Dienst (KFD) intensiever toezicht bij de centrale. Een woordvoerster van EPZ, de eigenaar van de kerncentrale, bevestigde zaterdag dat er een vertrouwenskwestie speelt tussen medewerkers en directie.

Nu hoeft dit absoluut geen negatieve invloed te hebben op de veiligheid van de kerncentrale, maar dat zal activistisch links, ben ik bang, weinig kunnen boeien. Combineer dit gewoon met het nieuws uit Petten en voila, je hebt als professionele bangmaker meer dan genoeg materiaal om mee te werken.
Triest natuurlijk, maar zo opereert de progressieve maffia al jaren. Het gaat nooit om de feiten; alleen emoties spelen een rol. In plaats van op dat soort spelletjes te wachten en het initiatief aan hen te laten, moeten wij pro-actief zijn en dit soort berichten aan te grijpen om de rest van het land duidelijk te maken dat het allemaal wel meevalt en dat kernenergie een zegen voor de mensheid is.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten