Erdogan is 'steeds sterker tegen internet'

Geen categorieokt 03 2014, 16:19
Vrijheid van meningsuiting.
De autocraat/islamist Recep Tayyip Erdogan vindt het internet maar niks:

The Turkish President Recep Tayyip Erdo?an has defended his government’s efforts to control online speech, telling a press freedom conference: “I am increasingly against the Internet every day.”

Dat gevoel lijkt wederzijds te zijn. Als je op Twitter kijkt en Turkse accounts in de gaten houdt zal het je namelijk al snel opvallen dat verreweg de meeste Turkse tweeps seculier en fel tegen Erdogan zijn. Zij zien zijn regime terecht als een bedreiging voor hun manier van leven en het seculiere karakter van de Turkse Republiek. Om nog maar te zwijgen over de vele blogs, facebookpostings en andere berichten op het internet waarin zij hun medeburgers tegen het gevaar-Erdogan proberen te waarschuwen.
En dat is natuurlijk precies waarom Erdogan zo'n hekel heeft aan 'het internet': veel Turkse internetters hebben namelijk een hekel aan hem, en het is erg moeilijk voor hem om ze de mond te snoeren. Af en toe kunnen er wat burgers worden opgepakt, maar dat is het dan wel.
Het enige probleem hiermee? We kunnen er lacherig over doen, maar ik acht Erdogan er toe in staat dat hij het internet gewoon plat probeert te leggen... of een soort van internet laat creëren zoals het bestaat in China.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten