'ISIS gaat morgen Amerikaan onthoofden'

Geen categorieokt 21 2014, 18:00
De Amerikaanse burger Peter Kassig is het volgende slachtoffer van ISIS.
Volgens meerdere ISIS-jihadi's zijn de laatste uren van de gevangengenomen Amerikaan Peter Kassig (26) geslagen. Kassig is zelf enkele jaren geleden moslim geworden, maar dat weerhoudt ISIS er niet van hem straks te vermoorden.
De deadline verloopt woensdag, en dat kan maar één ding betekenen (omdat de Verenigde Staten nooit zullen onderhandelen met terroristen - en terecht). Kassig wordt morgen onthoofd door dezelfde Britse moslimterrorist die eerder Jim Foley, Steven Sotloff, David Haines en Alan Henning onthoofdde met een mes.
Zijn ouders, die in een videoboodschap hebben gesmeekt om de vrijlating van hun zoon, zullen morgen waarschijnlijk te horen krijgen dat hun zoon niet meer leeft.
Zoals ik schreef na de dood van de vorige gijzelaar, de Britse hulpverlener Henning:

Ik ben er inmiddels van overtuigd: ISIS zal nooit stoppen met de onthoofdingen van onschuldige Amerikaanse en Britse staatsburgers. In de onthoofdingsfilmpjes zegt een Britse moslimterrorist keer op keer dat het lot van de gijzelaars in handen is van president Barack Obama en premier David Cameron, maar dat is een leugen.

ISIS blijft net zolang doorgaan met het onthoofden van onschuldige slachtoffers uit westerse landen die meedoen met the coalition of the willing totdat ISIS van de aardbodem is weggevaagd. Misschien dat de gijzelaars straks 'op' zijn (niemand weet hoeveel ISIS er precies gevangen houdt), maar dan zoeken ze gewoon nieuwe slachtoffers.

Ongetwijfeld zal ISIS nog een handvol Amerikanen en Britten vasthouden, mogelijk ook inwoners van andere landen die meedoen aan de strijd tegen de islamitische terreurorganisatie. De onthoofdingen zullen net zolang doorgaan tot ISIS door de voorraad gijzelaars heen is. Het is afschuwelijk, maar wel waar.
Ik snap het niet. Waar blijven de special forces om de islamitische terreurorganisatie tot de laatste man te vernietigen of om in ieder geval de overgebleven gijzelaars te bevrijden? Dit kan zo niet blijven doorgaan.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten