"Kom niet aan Zwarte Piet!"

Geen categorieokt 15 2014, 13:00
Frits Wester verdedigt Zwarte Piet.
Zoals Frank gisteren schreef zijn er enkele bekende Nederlanders die zich geroepen voelen om Zwarte Piet te bekritiseren. Ze willen de gewone burger ervan overtuigen dat Piet racistisch is of dat minderheden dat op zijn minst zo ervaren. Aangezien Nederlanders sympathieke mensen zijn hopen ze dat we dan allemaal akkoord gaan met het afschaffen van deze oer-Hollandse traditie.
Helaas voor die BN'ers is die actie niet bepaald effectief. Zie hier de meest recente column van een andere BN'er, Frits Wester:

Op zich knap hoe de tegenstanders van dit fenomeen het issue op de maatschappelijke agenda hebben gekregen. Maar zo langzamerhand heb ik mijn buik redelijk vol van de hele discussie. Ik snap werkelijk niet waar we ons zo druk over maken. Ik snap het gewoon niet en misschien wil ik het ook wel niet snappen. Zo, dat is er vast uit...

Dat is het begin van zijn stuk, maar daarna komt hij er pas echt in. Zie deze paragraaf:

Hebben we nu echt niets beters te doen met zijn allen dan een leuke traditie zo gekunsteld te misvormen? Tradities ontwikkelen zich in eeuwen en verander je echt niet zomaar in een vergadering. Dat geldt ook voor de bijbehorende liedjes. Piet mag geen knecht meer heten en Sinterklaas is nu zeker ineens zijn leidinggevende. Ammehoela!

Zo is het maar net, Frits. Ammehola met die politiekcorrecte onzin van beroepsslachtoffers. Zwarte Piet was zwart, is zwart en moet zwart blijven. Een paar linkse BN'ers kunnen roepen wat ze willen, maar geen normale Nederlander die zich daar ook maar iets van aantrekt.
Overigens legt Frits uit dat hij normaal nooit zo fel van zich afbijt, maar dat hij zich daar nu toe geroepen voelde omdat hij echt helemaal genoeg heeft van deze discussie. Nu ik zijn column heb gelezen kan ik alleen maar zeggen: blijf zo doorgaan, Frits!
Volg Michael van der Galien op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten