Haagse jihadronselaar Abou Moussa eet en drinkt niks meer

Geen categorienov 13 2014, 9:00
Hoelang houdt Abou Moussa het vol?
De Haagse Abou Moussa (echte naam: Azzedine Choukoud) zit op de terroristenafdeling in Vught wegens het ronselen van jihadi's voor de islamitische strijd in Syrië en Irak, [huilmodus] en dat vindt 'ie helemaal niet leuk [/huilmodus]. Dus is hij in honger- én dorststaking gegaan:

Volgens C. (32) is onder meer sprake van onnodig geweld als hij bevelen niet snel genoeg opvolgt en wordt hij naar eigen zeggen uitgelachen en vernederd. Ook zou hij worden gedwongen een 'Guantanamo'-gevangenenpak aan te trekken. Zonder zo'n pak zou hij niet mogen luchten. Verder beklaagt hij zich erover dat hij over zijn geslachtsdelen wordt gefouilleerd.

Het is tamelijk ironisch dat Abou Moussa klaagt over de omstandigheden in de Nederlandse gevangenis, terwijl hij daar juist zit omdat hij moslims zou hebben geworven voor de jihad in Syrië en Irak. We weten allemaal wat daar gebeurt, ook met gevangenen uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten (lees dit schokkende artikel uit de New York Times).
Wie in een Nederlandse gevangenis zit, heeft het hartstikke goed. Er is eten, drinken, een bed, en zelfs privacy als je in je eentje op de cel zit. Er is alleen wel één regel in de gevangenis, en dat is dat je moet luisteren naar de bewakers. Als je je gaat verzetten, moeten ze uiteindelijk geweld gebruiken om je te dwingen te luisteren.
Kortom, meneer moet niet zo zeuren. Maar dat doet hij dus wel. Sinds dinsdag heeft de jihadronselaar niks meer gedronken. Eerder ging hij al in hongerstaking. Het is vandaag al donderdag, dus als Abou Moussa nog één dag niet drinkt, is de kans bijna 100 procent dat hij doodgaat in de cel:

After 3 days, you need water or you'll perish. (...) As 65 percent of the human body, water is essential to people. Water flows through the blood, carrying oxygen and nutrients to cells and flushing wastes out of our bodies. It cushions our joints and soft tissues. Without water as a routine part of our intake, we cannot digest or absorb food.

Nu kan ik me best voorstellen dat Abou Moussa een beetje depressief is nu hij door de veiligheidsdiensten is betrapt op het ronselen van jihadi's voor ISIS. Als het goed is, krijgt hij straks van de rechter te horen dat hij jaren de cel in moet zonder zijn twee vrouwen. Erg vervelend voor hem. Toch lijkt dit op een stunt om maar zoveel mogelijk media-aandacht te krijgen. Maar corrigeer me vooral als ik het fout heb.
Mocht Abou Moussa toch bloedserieus zijn met zijn honger- en dorststaking, dan wil ik nog één ding kwijt: knock yourself out!
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten