Kabinet pakt uw vakantiegeld en bonussen af

Geen categorienov 18 2014, 10:00
Staatssecretaris Wiebes jaagt op alle extra's.
Dat is de headline van De Telegraaf en daar heb ik eigenlijk niets aan toe te voegen. Dat is inderdaad waar het nieuwe beleid van het kabinet op neerkomt: 

Grote groepen werkenden met een middeninkomen leveren volgend jaar tot ruim 12 procent in van hun vakantiegeld. Het is het rechtstreekse gevolg van de nivelleringspolitiek die het kabinet aanhangt. Dat blijkt uit doorrekeningen van salarisverwerker Salar. Bij de middeninkomens vallen harde klappen bij alle soorten variabele beloningen zoals vakantiegeld, overwerken of een bonus.

Wie er het meest op achteruit gaat, vraagt u? Miljonairs? Mensen die tonnen per jaar verdienen? Nee, nee, werkenden met een brutosalaris van 4.000 tot 4.250 euro per maand. Zij houden volgend jaar 12,23% minder vakantiegeld over, wat neerkomt op een belastingverhoging van 250 euro. Of u dat even kunt overboeken naar de staatskas. Zo niet, dan wordt u gewoon in het gevang gezet, want zo rolt de staat.
Zij zijn niet de enigen die worden gepakt. Hele volksstammen gaan er 4%, 9% of 12% achteruit. Kijk maar naar de nieuwe loontabellen die te vinden zijn op salar.nl. Oh, en dat is nog niet alles: hoe hoger je naheffing, hoe groter de val in je vakantiegeld. Want tja 'per ongeluk' was het vorig jaar niet op tijd in rekening gebracht. Daarom mag u nu opeens met de billen bloot. Met dank aan het kabinet en dan met name aan staatssecretaris Wiebes.
Het ergste is dat we niet eens massaal bestolen worden omdat de overheid om geld verlegen zit, maar omdat het kabinet wil nivelleren. De VVD heeft haar ziel verkocht aan de socialistische duivel, en die eist nu genoegdoening door hard werk en succes te bestraffen.
Dit is het 'nivelleringsfeest' van PvdA-voorzitter Hans Spekman in de prakijk: we worden op klaarlichte dag bestolen. Er zijn om minder revoluties begonnen, maar wij accepteren dit zomaar? Waar blijven de vakbonden en andere organisaties nu met hun demonstraties?
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten