Moslimterroristen Boko Haram plegen bomaanslagen

Geen categorienov 25 2014, 16:00
Boko Haram weet van geen ophouden.
De shariafans en ISIS-idolaten van Boko Haram kunnen maar niet ophouden met het plegen van tereuraanslagen in Nigeria. Ze willen maar één ding en dat is dat het gebied dat zij controleren wordt geregeerd door islamitische wetgeving. De (christelijke) inwoners van Nigeria hebben daar geen trek in, dus plegen de radicale moslims net zolang (zelfmoord)aanslagen tot ze hun zin krijgen.
Een klein overzicht van de terreurdaden van de afgelopen tijd: twee weken geleden pleegde een lid van Boko Haram een zelfmoordaanslag tussen duizenden studenten die zich hadden verzameld in een collegezaal, vlak daarna werd bekend dat de islamitische terreurbeweging steeds machtiger wordt in steeds grotere delen van Nigeria door dorpen te veroveren, en vandaag zijn er wéér twee bommen ontploft.
Het gebeurde vandaag op een drukke markt in de Nigeriaanse stad Maiduguri. Twee vrouwelijke zelfmoordterroristen lieten een bom afgaan midden op de markt. Waarschijnlijk zat de bom verstopt in een gemotoriseerde versie van een riksja. Het aantal doden ligt volgens Associated Press op minstens dertig, en Al Jazeera spreekt zelfs van zestig doden

Maiduguri ligt in het noordoosten van Nigeria, in een gebied waar terreurgroep Boko Haram actief is. De stad geldt als een bolwerk van de terreurgroep. Boko Haram heeft de laatste week drie dorpen aangevallen en daarbij zeker honderd mensen gedood. De terreurgroep wil een strengislamitische en antiwesterse staat stichten in het noorden van Nigeria.

Ik snap niet waarom de wereld blijft wegkijken. Nigeria is ver weg, en Boko Haram ook. Dat snap ik. Maar dat is geen reden om toe te kijken hoe Boko Haram mensen massaal uitmoordt, net zoals ISIS dat doet in Syrië en Irak. Als de Nigeriaanse terreurbeweging erin slaagt een islamitische staat te vestigen in een groot deel van Nigeria, dan hebben wij ook een probleem, want zo'n staat is per definitie antiwesters.
Wat dat betekent? Een antiwesterse terreurstaat is een vijand van ons, omdat zo'n staat een veilige thuishaven is voor islamitische terroristen die - als ze een steeds grotere groep vormen - ook aanslagen gaan plegen buiten Nigeria, dus in landen waar Nederlandse bedrijven actief zijn of landen waar veel Nederlanders wonen. Boko Haram is een groot probleem voor Nigeria en al haar inwoners, maar het begint ook een alsmaar groter probleem te worden voor ons en het gehele vrije Westen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten