Moslimterroristen Boko Haram worden machtiger

Geen categorienov 14 2014, 14:00
Het ISIS van Nigeria grijpt de macht over twee nieuwe steden in het Afrikaanse land.
Het islamitisch kalifaat in Nigeria, opgericht door Boko Haram en geïnspireerd door ISIS in Syrië en Irak, wordt groter en groter. De moslimterroristen hebben nog eens twee steden in het noordoosten van Nigeria veroverd die ze nu kunnen toevoegen aan het kalifaat:

Honderden strijders van de terreurbeweging Boko Haram hebben twee steden in de deelstaat Adamawa, in het noordoosten van Nigeria, veroverd. In een van de grotere steden in het gebied waren zij eerder door de plaatselijke bevolking verjaagd.

Het is slechts een kwestie van tijd voor Boko Haram nog meer delen van Nigeria onder controle heeft en, als de moslimterroristen het zouden willen, uiteindelijk het hele Afrikaanse land. Boko Haram is namelijk een, hoe naar het ook is om te zeggen, een uiterst effectieve terreurorganisatie.
Ze zijn strategisch onderlegd, weten met zo min mogelijk middelen ontzettend veel terreur te zaaien, en hebben prima banden met ISIS. Boko Haram steunt zelfs de zelfbenoemd kalief Abu-Bakr al-Baghdadi. Kortom, als we ISIS willen bestrijden, dan moeten we óók Boko Haram bestrijden.
Waarom? Dat is in ons belang. We kunnen niet de ene tak van een islamitische terreurgroep willen bombarderen en intussen een andere tak met rust laten. Deze terreurgroepen helpen elkaar en versterken elkaar. Maar, en dit is het meest waarschijnlijke scenario, wij gaan er helemaal niets tegen doen.
Het Westen zal nog heel lang blijven toekijken naar hoe deze moslimterroristen doen waar zij zin in hebben, zowel in Syrië en Irak als Nigeria. Hoeveel mensen er ook worden vermoord, hoeveel kinderen er ook worden verkracht. Teleurstellend en erg droevig.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten