'Boko Haram pleegt zelfmoordaanslag tussen studenten'

Geen categorienov 10 2014, 16:00
Veel zieker dan dit wordt het niet.
Boko Haram, de Nigeriaanse afdeling van de islamitische terreurorganisatie ISIS, heeft opnieuw toegeslagen in het Afrikaanse land. Althans, daar lijkt het sterk op. Op een technische school in de Nigeriaanse stad Potiskum (een plaats in het noorden van Nigeria, het gebied waar Boko Haram actief is en waar vorige week nog en aanslag is gepleegd waarbij 30 mensen omkwamen) heeft een terrorist een zelfmoordaanslag gepleegd.
48 mannelijke studenten zijn bij de aanslag om het leven gekomen. De zelfmoordenaar, die dus waarschijnlijk in naam van Boko Haram de aanslag pleegde, positioneerde zich tussen 2.000 studenten die zich hadden verzameld in een zaaltje om te luisteren naar een toespraak van de directeur van de school en blies zichzelf op.
De (waarschijnlijk islamitische) zelfmoordterrorist kwam niet in militair uniform naar binnen, nee, hij deed het zo sneaky mogelijk om zoveel mogelijk slachtoffers te kunnen maken:

De verantwoordelijke zou de school binnen zijn gegaan in een schooluniform. Veel anderen zijn gewond geraakt en naar het naastgelegen ziekenhuis gebracht, melden ooggetuigen. 

Het is te walgelijk voor woorden. Maar het is precies wat we kunnen verwachten in gebieden waar de radicale islam het steeds meer voor het zeggen krijgt. Boko Haram wil een islamitisch kalifaat in (delen van) Nigeria en heeft trouw gezworen aan de zelfverklaard kalief van de Islamitische Staat in Syrië en Irak, Abu Bakr al-Baghdadi. Een terreurgroep in de Sinaï-woestijn heeft zich ook al aangesloten bij ISIS en wil Israël aanvallen.
De radicale islam heeft een ontzettende aantrekkingskracht op orthodoxe moslims over de hele wereld. ISIS, die de radicale islam heeft omarmd en uitdraagt overal waar de terreurbeweging actief is, moeten we met de grond gelijk maken, om te voorkomen dat de radicale islam zich steeds verder verspreidt over het Midden-Oosten, delen van Noord-Afrika en uiteindelijk ook Europa. In het belang van de westerse beschaving.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten