Boko Haram slacht honderden christenen af

Geen categoriesep 09 2014, 19:00
Boko Haram is de Nigeriaanse variant van ISIS.
De islamitische terreurorganisatie Boko Haram, die honderden minderjarige schoolmeisjes heeft ontvoerd om ze stuk voor stuk dagelijks 15 keer (!) te kunnen verkrachten, heeft weer toegeslagen. Volgens dit bericht van Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK) zijn honderden christenen vermoord bij een aanval in de christelijke stad Michika afgelopen zondagochtend. Zwaarbewapende militanten van Boko Haram openden het vuur tijdens een kerkdienst. De details zijn gruwelijk:

Tientallen voorgangers die weigerden hun kerkgebouw te verlaten, kregen in koelen bloede de kogel. Kerkgangers die vervolgens in paniek hun kerkgebouw ontvluchtten, werden met kogels doorzeefd. Inwoners van de stad Michika zijn massaal gevlucht naar een nabijgelegen berggebied, maar worden achtervolgd door Boko Haram.

Volgens ooggetuigen zijn er honderden doden gevallen. Duizenden christenen zijn de stad uitgevlucht. Boko Haram is een zeer professionele terreurorganisatie, zo blijkt ook uit de rest van het bericht van SDOK:

De Nigeriaanse voorganger Luka Vandi, lid van de EYN, de Nigeriaanse ‘Brethren Church’, meldt dat het gaat om een systematisch geplande aanval. Hij vertelt dat Michika op zondagochtend in alle vroegte werd omsingeld door grote groepen gewapende Boko Haram-milities. Ze splitsten zich vervolgens op in drie groepen: één groep strijders omsingelde alle kerkgebouwen, een andere groep richtte zich op de bases van het Nigeriaanse leger en de derde groep nam de controle over in het centrum van de stad.

Boko Haram lijkt in alles op ISIS: beide islamitische terreurgroepen zijn strategisch goed onderlegd (ze weten hoe ze razendsnel gebieden moeten veroveren), proberen hele gebieden te zuiveren van andersdenkenden en houden (minderjarige) seksslavinnen. Ook onthoofdingen komen zowel bij ISIS als bij Boko Haram voor. O ja, en de leider van Boko Haram streeft naar een groot islamitisch kalifaat in Nigeria en hij steunt zelfbenoemd ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi.
Als de coalition of the willing van plan is ISIS plat te bombarderen en te sturen naar de hel waar ze thuis horen (exclusief Nederland, want wij kunnen alleen nog scherfvesten sturen), dan moeten we óók Boko Haram met de grond gelijk maken. ISIS is het ultieme kwaad en Boko Haram is in feite de Nigeriaanse afdeling van ISIS. Boko Haram moet dus evengoed worden vernietigd. Dan kunnen we de gevangengenomen schoolmeisjes, die op dit moment de meest gruwelijke dingen meemaken, redden, vrijlaten en helpen met het opbouwen van de rest van hun leven.
Hieronder een korte BBC-reportage over de achtergrond van de levensgevaarlijke Abubakar Shekau, de leider van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten