VVD en PvdA willen wapens leveren

Geen categoriesep 09 2014, 18:00
Maar welke dan?
Goh, het passeren door de VS van Nederland als coalitiegenoot tegen de barbaren van IS(IS) hakt er wel in. Nu opeens willen regeringspartijen VVD en PvdA wel wapens leveren in plaats van de nutteloze helmen en kogelvestjes.
Volgens VVD woordvoerder Ten Broeke zijn alle opties bespreekbaar:

"Voor de VVD zijn alle opties denkbaar. Op het economische spoor willen we een bijdragen leveren om IS financieel af te knijpen, maar ook op het militaire spoor. Ik kan alleen niet kijken in de magazijnen van Defensie, daar moet de minister uitsluitsel over geven."

Hilarisch. Die minister is zijn partijgenoot Hennis en iedereen weet, dat het Nederlandse leger niet meer over zware wapens beschikt door de enorme bezuinigingen op dat departement. Coalitiepartner Servaes van de PvdA vult aan:

"Nederland moet duidelijk maken dat wij volop mee willen doen in de strijd tegen IS. Of dat nou humanitair, logistiek of militair is. Wij houden alle opties open. Een militaire bijdrage moet dan wel nadrukkelijk in internationaal verband worden afgestemd."

Wat duidelijk is, is dat onze krijgsmacht geen biet meer voorstelt. Wat ook duidelijk is, is dat beide regeringspartijen puur opportunisme bedrijven in plaats van doordacht beleid. En niet alleen op dit dossier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten