Wereldvreemde PvdA'ers blijven wereldvreemd

Geen categorienov 14 2014, 10:03
Hoe kan de PvdA weer het vertrouwen van de kiezer terugwinnen? Het is een strikvraag, want dat kan de PvdA helemaal niet.
Het is over en uit met de PvdA. Dat komt slechts voor een deel omdat twee Turkse Kamerleden gisteren uit de fractie zijn gestapt en zelfstandig verder gaan in het parlement. Het heeft alles te maken met het gisteren verschenen rapport over de staat van de partij en de reactie van partijvoorzitter Hans Spekman op dat rapport. Spekman wil alle PvdA'ers verplichten 25 procent van hun tijd de straat op te gaan.
De reacties van andere PvdA'ers spreken boekdelen. Zij snappen niet dat de kiezer de PvdA spuugzat is, en dat het dus geen zin heeft om de straat op te gaan. Zij denken dat ze het PvdA-beleid gewoon beter moeten uitleggen. Dan komt alles vanzelf wel goed, want het PvdA-beleid is hartstikke fantastisch. Tja, dan krijg je dus dit soort wereldvreemde reacties, van staatssecretaris Jetta Klijnsma bijvoorbeeld:

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken), die eerder een warm pleidooi hield voor het beginnen van een moestuin om geld te besparen, had ook nu een oplossing voor haar partijgenoten. Ze raadde hen aan om per tandem te reizen, zoals zij zelf ook doet. "Die tandem is goud, dan spreek je veel meer mensen dan als je met een dienstwagen reist. Ik ben heel erg in contact met de straat en als iemand me aanhoudt als ik langs fiets, wat heel vaak gebeurt, sta ik die ordentelijk te woord."

Klijnsma is misschien wel de meest wereldvreemde PvdA'er van alllemaal. Zij denkt dus echt dat als PvdA'ers maar op een tandem gaan zitten in plaats van in de (dienst)auto, dat de kiezer de ideologische leegte van de PvdA, het wanbeleid van de PvdA, en het etnisch cliëntelisme van de PvdA van de ene op de andere dag zal vergeten. Nee, nee, en nog eens nee.
De kiezer gaat de PvdA snoeihard afstraffen bij de volgende verkiezingen, de verkiezingen daarna en de verkiezingen daarna ook weer. Geen enkele PvdA'er op een tandem of een PvdA'er met een gratis stekelige roos aan de deur gaat dat tegenhouden.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten