Koning: aanslagen Parijs aanval op de vrijheid

Geen categoriejan 13 2015, 21:00
We hebben een reactie van Koning Willem-Alexander.
De Koning heeft vandaag tijdens de nieuwjaarsontvangst gereageerd op de afschuwelijke terreuraanslagen in Parijs. Volgens RTL Nieuws heeft hij gezegd dat het een "rechtstreekse aanval" is "op de vrijheid die ons allemaal raakt". Dat is precies wat het is: een aanval op de vrijheid.
Koning Willem-Alexander zei ook: "Het jaar 2015 is niet goed begonnen." Ook stond hij stil bij het feit dat er veel Joodse slachtoffers waren bij de aanval op een koosjere supermarkt in Parijs door Jodenhater Coulibaly: "Een aanval ook op de Joodse gemeenschap. We leven intens mee met de gewonden en de nabestaanden van de slachtoffers."

"Het is nu van belang dat we samen de waarden die in de basis van onze samenleving staan blijven verdedigen en uitdragen. Ieder doet dat op zijn eigen manier, maar in de verdediging van onze democratische waarden zijn wij verbonden."

Critici van het Koningshuis zullen wel weer niet tevreden zijn met wat de Koning zet, maar die mensen zijn nóóit tevreden. Die zijn pas tevreden met Koning Willem-Alexander als hij zijn functie als Koning neerlegt en tekent voor een republiek. Maar wie eerlijk is tegenover zichzelf, kan alleen maar zien dat hier ware woorden worden gesproken.
We moeten onze democratische waarden verdedigen, want daarin zijn wij Nederlanders met elkaar verbonden. We moeten de strijd aangaan met de mensen die niet in onze democratie geloven, omdat we ons land, onze democratie en onze vrijheid moeten verdedigen tegen de mensen die het allemaal het liefste willen afschaffen: de moslimterroristen.
Ik heb wel één kritiekpuntje op deze uitlatingen van de Koning, en dat is dat het eigenlijk te laat is. De Koning had wat mij betreft gerust een paar dagen eerder mogen reageren op de verschrikkelijke gebeurtenissen van vorige week.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten