Kamer debatteert dinsdag over gruwelaanslagen Parijs

Durft de Tweede Kamer met échte oplossingen te komen?

Dinsdagavond gaat de Tweede Kamer met premier Mark Rutte en in ieder geval vicepremier Lodewijk Asscher en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) debatteren over de aanslagen in Parijs en wat Nederland kan en moet doen tegen de dreiging van jihadistisch terrorisme. Of Ivo Opstelten (Veiligheid) erbij is, is nog onzeker, omdat hij dan ook in de Eerste Kamer moet zijn om zijn begroting te verdedigen. Hoe dan ook, het wordt een heel, heel belangrijk debat.

Het debat is aangevraagd door Joram van Klaveren van VNL. Van Klaveren wil dat het kabinet tientallen miljoenen euro’s extra investeert in de geheime diensten en de politie, om polderjihadi’s beter in de gaten te kunnen houden. Dat is hard nodig. Als het waar is dat er niks klopt van het officiële aantal van 180 polderjihadi’s en dat het echte aantal minstens twee keer zo hoog ligt, dan kan de AIVD ze nooit allemaal in de gaten houden. Dan is het gewoon wachten tot er een ontploft op een treinstation, bij het Binnenhof, of op een andere drukke plek.

Als het kabinet morgen geen harde maatregelen neemt tegen de oprukkende radicale islam, dan hebben zij bloed aan hun handen als het straks misgaat. Het kabinet moet een paar dingen doen: investeren in de geheime diensten om de jihadi’s te kunnen monitoren, investeren in Defensie om een grotere rol te kunnen spelen in de strijd tegen de radicale islam en de immigratiestroom fors inperken zodat we niet nog meer problemen importeren. We hebben al genoeg problemen in Nederland.

Ik ben bang dat het kabinet niet over de brug komt. Het was dit kabinet dat fors wilde bezuinigen op de AIVD en het was dit kabinet dat nog meer bezuinigde op Defensie. Van Klaveren wil het extra geld voor de AIVD betalen van Ontwikkelingshulp. Nee, de PvdA geeft nog liever de radicale islam ruim baan dan dat er ook maar een cent wordt bezuinigd op de linkse hobby van Diederik Samsom. Reken maar. Ik verwacht helemaal niks van het kabinet wat dat betreft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Johannes de Besnijder

  Waarom noemt Van Klaveren de sekteleider Mohammed een profeet ?????????????

  1. zomaar

   omdat van Klaveren , in zijn broek schijt van angst !!.

   tevens om deze redenen heeft hij jammer genoeg de PVV verlaten , zoals enkele met hem .

  2. Pieter V

   Typo! Moet zijn proleet.

 2. Willie.F

  Het is ieder geval niet de schuld van de Islam dat is wel duidelijk volgens de media. Dan moet het wel de schuld van Wilders zijn toch.

 3. Kuifje

  Volgens Erdogan zijn de aanslagen het gevolg van hate speech tegen de islam.

  “He stated that racism, hate speech and Islamophobia are what caused these massacres.”

  http://www.todayszaman.com/latest-news_erdogan-condemns-netanyahu-for-participating-in-paris-march_369605.html

 4. zomaar

  ik weet het nog goed , zo 45 jaartjes terug zag je hier geen islam , en was onze samenleving (redelijk vreedzaam ), en vriendelijk .

  wie , o , wie heeft die islam onze grenzen over getrokken ? .

  dus ik denk dat in het debat duidelijk kan zijn, dat de islam hier uit onze westerse samenleving niet thuis hoort.

  afin dankzij de oude politiek , en het Internationale Socialisme , zitten wij burgers met dit onheil opgescheept , afgelopen week Parijs , (waar ook Joden weer vermoord zijn , wat dit met persvrijheid (of spotprenten), te maken had is mij nog een raadsel ),en misschien morgen hier ergens in ons landje .

  en hierover eindeloos debatteren is zinloos , pak de koe bij de horens, en knikker de islam terug de grenzen over .

  de tijd van wegkijken , en doen of je neusbloed is voorbij , ook al wil Rutte (en het oude circus) dat graag zien van ons.

  zou er hier een aanslag gepleegd worden met het gevolg doden en gewonden is de oude politiek hiervoor verantwoordelijk !!, en niemand anders.

  1. halo1

   De ramp is nu eenmaal geschied. er is genoeg voor gewaarschuwd.. Janmaat werd toen gedemoniseerd..ook door het gemiddelde (naieve) NL-volk…zo!n massa-immigratie-risico had nooit genomen mogen worden… nu kunnen we er slechts nog het beste van maken. en… dimmen! Dat gaat onherroepelijk gebeuren.

 5. The Fox

  Over meer dan 25 jaar is de keuze gemaakt om vrijgespeeld budget welke met veiligheid te maken had te verschuiven naar uitkeringen en toeslagen om kiezers te binden. Voor een politieke partij levert dat tastbare resultaten op. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is een soort 9/11 in NL. Echter op dit moment zijn de keuzes gemaakt.

 6. JanvanEechoud

  “Van Klaveren wil het extra geld voor de AIVD betalen van Ontwikkelingshulp”.
  Verrek!
  Wat origineel!
  Lijkt op……

  1. V.K.

   -Goed gezien Jan,

   Gejat van de VVD.

   (Zie link in mijn vorige posting)

 7. Jantje

  Een antwoord op de vraag hierboven?
  NEE.
  Denk maar niet dat er echt wat gebeurt. Dit betekent namelijk dat ze Wilders gelijk moeten geven.
  Als de moslims de fout begaan om meerder familieleden van de politici om te leggen, dan misschien.
  Deze 138 huichelaars die nu in de 2e kamer zitten verkwanselen Nederland, door het beest niet bij de naam te noemen.

 8. V.K.

  -Beetje laat dat polder-jihad debad.

  http://vorige.nrc.nl/article1628776.ece

 9. tipo

  Keppeltje af, knorretje weg, handjes los en doekje om.
  Dat zal de goede vrede bewaren.

  Prima oplossing van Hans Teeuwen die ons kabinet waarschijnlijk direct zal overnemen. Wellicht in iets andere woorden, maar toch.

 10. Wachteres

  “de PvdA geeft nog liever de radicale islam ruim baan dan dat er ook maar een cent wordt bezuinigd op de linkse hobby van Diederik Samsom”.

  Niet alleen de PVDA, alle partijen, behalve de PVV en de SGP [die nu ook actief meewerkt aan het behoud van deze regering], zijn verantwoordelijk voor het ruim baan geven aan de radicale islam.

  27 november, de dag die door Martien Pennings is uitgeroepen tot Nationale Collaboratiedag.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/10/26/27-oktober-2014-3e-nationale-collaboratiedag/

  Want op die dag in 2010, toen het kabinet Rutte met gedoogsteun van Wilders koud was aangetreden, werd een motie ondertekend door initiatiefneemster (!) Femke Halsema (Groen Links), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) waarin de regering werd verzocht

  “IN WOORD EN DAAD UIT TE DRAGEN DAT HET TEGENGAAN VAN ISLAMISERING GEEN DOELSTELLING VAN BELEID IS”.

  Dat betekent: de islamisering van Nederland mag niets in de weg gelegd worden. Deze motie werd nagenoeg kamerbreed aangenomen met alleen de tegenstemmen van PVV en SGP.

  En geloof maar niet dat men ook maar iets gaat ondernemen tegen de islam, Frank. Dat laat de EU niet toe en zoals we weten kwispelen onze leiders zodra de EU iets zegt.

  Ik zeg het nog maar eens: “Met het Midden-Oosten is, voor olie en geld, afgesproken dat de toestroom van de islam naar Europa geen strobreed in de weg mag worden gelegd. De islam zal alle gelegenheid moeten krijgen om zich hier te vestigen”..

  En onze ‘elite’ zal liever haar land en volk verraden dan dat zij zich afzet tegen de wil van de EU.

  Daar liggen haar belangen, omdat de lucratieve banen alleen maar worden weggegeven aan mensen die pro-Europa zijn.

  En het zou mij niet verbazen als er nog meer geldelijke belangen in het spel zijn.

 11. Anna

  Het zal wel weer het debat worden want stel zegt Hans Teeuwen ” stel, stel, stel ,dan spelen we Geert Wilders in de kaart”.
  “Democraat” Pechtold is al bezig om te proberen zijn grootste vriend vanavond het zwijgen op te leggen. Hij zal piepen en roepen en van angst in zijn broek poepen “het is niet de islam”.

 12. jansje2

  De jongelui zullen zich bezig houden met het bestrijden van de woorden en opmerkingen van van Klaveren en inhoudelijk zullen er geen grote dingen gebeuren. Het gaat allemaal wel weer over en slapen rustig verder daarna! Rutte heeft de zak strooizand al klaar staan en sust iedereen weer in slaap!

 13. Willie.F

  Ik las dat Amsterdam ernstig gevaar loopt met aanslagen. Nu als die aanslagen er toch komen pak dan maar dat door en doorgedraaide geïslamiseerde linkse theeedrinkende bolwerk

 14. Mike V.

  Van dit kabinet valt voor de hardwerkende en weldenkende mens niets meer te verwachten dan loze woorden, holle frasen, lege statements en afgezaagde clichés alsmede slappe en krachteloze oneliners met een ondertoon van wanhoop. Niet de oorzaken zullen worden aangepakt maar de echte slachtoffers (lees: de autochtone bevolking en anderen van goede wil). Onze rechten en vrijheden zullen wel weer worden ingeperkt. Hoe voorspelbaar. Misschien is een “Terrortax” wel een goed idee 😉

  1. Pieter V

   Ja, ga die randdebielen ook nog eens op een idee brengen. Ze zijn er toe in staat, het geschifte zooitje in Den Haag.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.