Vreselijk: twaalf doden bij aanslag op Frans satirisch weekblad

Het redactiekantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo – bekend omdat het cartoons publiceerde over de islamitische profeet Mohammed – is beschoten. Tien mensen kwamen daarbij om het leven.

Verschillende gemaskerde mannen vielen het kantoor binnen en begonnen daar om zich heen te schieten. In 2011 was Charlie Hebdo ook al het slachtoffer van een aanslag nadat moslims woedend hadden gereageerd op kritische cartoons. Toen gooide iemand een molotovcocktail naar binnen.

Er kan geen twijfel over bestaan wat voor mensen achter de aanslag zitten:

Met andere woorden, zoals we onderhand gewend zijn als er geweld wordt gepleegd tegen burgers gaat het om moslimextremisten. Dit soort walgelijke figuren vieren dan ook een feestje op Twitter:

Tien onschuldige mensen vermoord die alleen maar hun mening durfden te uiten. Ge-wel-dig! Yes jongens, wat zijn we toch goed bezig!!11!

Ziek word je ervan. Ziek, misselijk, en woedend. Voor de zoveelste keer slagen dit soort beesten erin om een bloedbad aan te richten; alweer maken ze onschuldige slachtoffers wiens enige ‘zonde’ het is dat ze gebruik maken van hun recht op de vrijheid van meningsuiting.

Dit moet ons eraan herinneren dat de oorlog tegen de Radicale Islam doorgaat… en dat we scherp moeten blijven. We kunnen het ons niet veroorloven om ook maar een moment te verzwakken en al helemaal niet om toe te geven aan de terreur van moslimextremisten.

Daarom publiceer ik hieronder de laatste tweet van Charlie Hebdo voor de aanslag.

In de oorlog tegen het terrorisme moeten we ferm blijven en niet alleen in de verdediging schieten, maar ook de aanval opzoeken. Het eerste wat we moeten doen is ISIS compleet en al te vernietigen. Daarna kunnen we ons richten op andere groeperingen én op regeringen die hen steunen. Laten we – als we actie nemen in het Midden-Oosten – ondertussen niet vergeten dat er ook nogal wat van deze massamoordenaars (in spé) rondlopen in Europa zelf. Zij moeten worden geïdentificeerd en daarna ofwel worden vastgezet, ofwel terug worden gestuurd naar het land van herkomst. Weg ermee. Vraagje: begrijpt het Franse establishment (en dat van Duitsland en Nederland!) nu dan eindelijk dat de oorlog tegen de Radicale Islam écht is, of proberen ze dit weer onder de mat te vegen onder het motto dat dit niets met hun godsdienstbeleving te maken heeft? Oh, en kan er ook meteen even onderzocht worden of de daders misschien teruggekeerde jihadisten zijn?  UPDATE: Er zijn elf doden gevallen. Twee van hen waren politieagenten die probeerden in te grijpen.

Update I:

Geert Wilders heeft een spoeddebat aangevraagd met de premier.

De daders zijn gevlucht. Het is ongelooflijk, maar voorlopig zijn ze dus nog op vrije voeten. Laten we hopen dat ze snel worden gepakt – het liefst levend zodat ze verhoord kunnen worden (en daarna mogen er wat mij betreft best een paar ‘ongelukjes’ gebeuren). UPDATE II:

Zo is het. U kunt uw steun aan Charlie Hebdo en dus aan het vrije woord vandaag tonen door dit soort cartoons te delen op uw sociale media accounts (en op de gewone websites die u bezoekt). We moeten duidelijk maken dat we ons nooit stil laten slaan.

Update III:

President Francois Hollande zegt dat er “geen twijfel over kan bestaan dat het een terroristische aanslag is.” Dat is iets: hij verstopt zich in ieder geval niet achter een “we weten het nog niet, we moeten alles eerst goed uitzoeken.” De daders riepen volgens getuigen “Allahu Akhbar” en “we hebben wraak genomen voor de profeet!”

Update IV:

Hier zijn de eerste beelden van de aanslag. Het is duidelijk dat er inderdaad geschoten wordt met automatische wapens.

Update V:

Update VI: De Britse premier heeft zijn afschuw over deze verschrikkelijke aanslag ook uitgesproken:

Een citaat van de Franse president Hollande:

“Er zijn elf doden. Er zijn vijf gewonden. Veertig zijn er gered. Het exacte aantal is niet bekend. Ze zoeken nog steeds naar de dader. De Fransen zijn geschokt. Het is een terroristische aanval. We moeten laten zien dat we een verenigd land zijn. We geven een krachtig antwoord. We gaan in gesprek met de internationale gemeenschap, het zijn moeilijke tijden, waarin we de laatste weken voortdurend worden aangevallen. We zijn een vrij land. Niemand kan hier komen om tegen de geest van de republiek in te gaan. Elf mensen zijn vandaag gedood. We zullen de daders vinden.”

En:

“Frankrijk is in shock. Het is een terreurdaad, zonder twijfel. We moeten eenheid laten zien en reageren.”

Update VII:

Hier live video van France24 (in het Engels):

Volgens de Franse zender zochten de terroristen naar specifieke journalisten: ze vroegen naar bepaalde namen en wisten precies wat ze deden.

Update VIII:

In tussen wordt er gemeld dat er minstens twaalf doden zijn gevallen. Dit wordt met de minuut erger.

Update IX:

Hier videobeelden van de aanslag. Waarschuwing: u ziet hoe de terroristen een gewonde agent executeren.

Update X:

Ik kan hier echt niet meer tegen. En dat allemaal in de naam van islam. Steeds weer. Continu. Ik ben er werkelijk ziek en misselijk van.

Update XI:

Turkse media weten wel wie de ‘verantwoordelijkheid’ draagt voor deze aanslag:

Ik heb hier geen woorden voor.

Update XII: Ah kijk, extreem islamitische Nederlandse media (?!) doen ook mee:

Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te zeggen? Ze hebben over het zichzelf afgeroepen door de vrijheid van meningsuiting serieus te nemen? Wal-ge-lijk. Ga je heel diep schamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

242 reacties

 1. Willie.F

  Schuld van Wilders toch Michael.

  1. Francois Mol

   Ja, want als je niet achter Wilders staat ben je automatisch voor Islamisten…..

   1. D. G. Neree

    Nee, maar als je Wilders blijft bashen, zoals hier op DDS, dan blijkt dat je toch iets niet begrijpt of niet wilt begrijpen en plaats je jezelf aan de verkeerde kant.

    1. Jacobus

     Dat is een merkwaardige redenering. Ik heb ernstige kritiek op Wilders maar voel me op geen enkele manier verbionden met moslimterroristen. met de Islam heb ik ook weinig op.

     Mijn kritiek betreft zijn racistische en soms welhaast fascistische politieke opstelling. Die impliceert geen partijkeuze maar een verdediging van de rechtsstaat.

     1. D. G. Neree

      Blijf maar lekker demoniseren en verguizen! Er wordt door islamieten een oorlog tegen het westen gevoerd en mensen als jij blijven denken dat ze een neutrale positie kunnen blijven innemen, door alles te schuiven op een ‘radicale’ islam. Wel, die tijd is nu voorbij!

     2. Pieter G

      U verkondigd alleen maar zeer gevaarlijke onzin.
      De feiten spreken voor zichzelf in de wereld wat de islam bij mensen teweegbrengt.
      Wreedheid, dood en verderf niets anders.
      Met uw wegkijk houding bent u medeschuldig aan het verder etteren van deze verschrikkelijke ideologie.
      u mist een paar fundamentele eigenschappen die gelukkig nog veel mensen wel bezitten dat is empathie en realisme.
      Het leed wat uit naam van de islam gepleegd wordt tart elke beschrijving. Er gaat geen dag voorbij of de meest verschrikkelijke beelden komen tot ons uit gebieden waar de islam de toon slaat.
      Waar u met uw paternalistische gebral partij doet alsof er niets aan de hand is.

      Jacobus weg kijker en islam vriend.

     3. cmsuijkerbuijk

      Racistisch? Welk ras is een moslim dan? En wat is er dan zo fascistisch aan de PVV?
      Je verdedigt de rechtsstaat niet, je breekt hem juist af met je wegkijken!

     4. nedroi

      Waarom daagt u hem niet voor het gerecht wegens zijn vermeende racistische opmerkingen? Nee daar bent u te laf voor want u weet dat het niet zo is. Lekker langs de zijlijn leugens verspreiden en daarmee de islamisering van Nederland een handje helpen. Wat een walgelijk persoon moet u wel niet zijn.

 2. pietkremer

  Dat verhoogt de kansen van Marie Le Pen op het presidentschap. Gebeurt zoiets in Nederland dan wordt de PVV veruit de grootste partij. Maar die krijgt dan de schuld van de aanslag en wordt Nederland onbestuurbaar omdat niemand met die partij wil samenwerken. Verwacht overigens wel dat de klassieke partijen zullen blijven volhouden dat de islam een vreedzame religie is. Had niet verwacht dat ik dit allemaal op mijn oude dag nog mee zou moeten maken.

  1. JanvanEechoud

   Wat is oud? Welk bouwjaar ben je?
   Ben je ook zo’n racist uit de oude doos?

   1. D. G. Neree

    Walgelijk, dat je hier racisme gaat lopen roepen.

   2. Jantje

    Sinds wanneer zijn moslims een ras? het is tuig onder de hypnose van het kwaad. Dat wel.

  2. Jantje

   Je bedoelt Marianne Le Pen, de dochter.

   1. mijn-idee

    je bedoelt Marine le Pen de dochter van Jean-Marie

 3. aquarius

  Islam !
  maar dat gaan we dus niet zeggen want er komen straks verkiezingen . Ook in frankrijk !

 4. Jantje

  Het waren lone wolves of verwarde mensen of geen echte moslims of mensen van het IDF of mossad, denk ik.

  1. luis_indepels

   Ja en het komt nooit door de Islam zelf zeker. U gelooft zeker ook in het sprookje dat Islam vrede betekent.

 5. jofele jood

  Als men nu eerst eens zou beginnen met toegeven dat de grootste fout die na de Tweede Wereldoorlog is begaan bestaat uit het binnenhalen van de islam in Europa op zo’n massale schaal.

  1. Jacobus

   Het binnenhalen van zulke grote aantallen gastarbeiders en het toestaan van gezinshereniging was een grote fout van politiek rechts.
   Met de islam heeft dat niet zoveel te maken.

 6. Avander

  Hoeveel doden moeten er nog vallen voor de schellen van de ogen van onze bewakers vallen?
  Hoe lang moeten we wachten voor we zelf durven in te grijpen.
  Hoe lang kan Brussel ons nog klein houden?

 7. Moose

  Simpel: gooi die lui de EU uit!

 8. Gielah

  De EU haalt ze juist binnen… om vast en zeker bijzonder onfrisse redenen.
  Dit tuig van de richel hoort echter in hun eigen onderontwikkelde, barbaarse, door allah en de koran vergiftigde landen van herkomst, waar ze óók wel zouden moorden… o… vást…. andere afdelingen van de islam zijn namelijk ook gewilde slachtoffers…
  maar waar WIJ tenminste geen last van hen zouden hebben.
  Het is niets en het wordt niets…. met dat volk om ons heen.
  Evolutie valt niet in korte tijd af te dwingen.
  Godsonmogelijk.

 9. Anna

  Islam is dood en verderf. Hoe meer islam hoe meer dood en verderf. Europa gaat ten gronde aan de islam.

 10. Anna

  De EU en nationale politici halen de islam permanent binnen. Al degenen die kritiek hebben op nog verdere immigratie vanuit niet westerse landen noemen ze nazi’s en fascisten. Islam zal Europa helemaal vernietigen.

 11. DeKadt

  Verschrikkelijk. Frankrijk is lam geslagen.
  Live beelden Franse tv:
  http://www.france24.com/fr/20150107-direct-live-liveblog-fusillade-eclate-siege-charlie-hebdo-paris/

 12. Philippens

  Ik denk niet dat dat zootje ellendelingen is binnengehaald. Die fanatici zorgen er zelf wel voor dat ze ergens binnendringen.
  Veel islamieten houden hun hart vast dat criminelen die zich op hun godsdienst beroepen, nog meer van deze bloedbaden aanrichten.
  Ze hebben een probleem, omdat de Islam in tegenstelling tot de RK Kerk, geen centrale leiding kent en iedereen zich imam kan noemen. Daarom heeft niemand daar greep op.
  Maar al die ellende onder “de” Islam scharen, tekent gebrek aan kennis die hier bestaat.

  1. Limburgse Kuifje

   Inderdaad Philippens, jij bezit die kennis dus helemaal niet! Ik dacht toch nog steeds dat jij hier niet meer zou komen. Maar je kon het weer niet laten he!

   Overigens als jouw kop er zo uit ziet – ga eens naar de kapper – grijze duif die je bent.

   1. JanvanEechoud

    Limburgs Kuifje…..
    Niet op de huidskleur, haarkleur, wel of geen brildragend of wat dan ook vitten, maar meer op eerlijkheid en inhoud.
    Dan valt er toch nog meer dan genoeg te lachen hier. 🙂

    “Ik dacht toch nog steeds dat jij hier niet meer zou komen”
    R- Dacht ik van mij zelf ook, Kuifje uit L., maar de mogelijkheid om leugens en achterklap aan de kaak te stellen, is mij ook te groot gebleken!
    En sommigen kunnen blijkbaar niet aan de verleiding weerstaan om steeds weer klapjes te krijgen! 😉 Maso-dinges, weet je wel….?

    Soms verdenk ik Michael er van dat hij het er om doet. PVVers steunen……

    Uiteindelijk gaat de waarheid natuurlijk wel een ban opleveren, want iedere keer bont en blauw… en van een koude kermis thuiskomen… gaat natuurlijk een keer te veel pijn doen.

    Mvg. Aan alle groene mensen, blauwe, eerlijke en zelfs óneerlijke mensen…..

   2. V.K.

    -@ Kuifje,

    -Laat je niet misleiden door die foto,de ware Philippus lijkt me eerder een doorgesnoven jonge-man.

  2. Ongemakkelijk

   Dergelijke aanslagen gebeuren niet als er geen draagvlak in eigen kring is. Dus er is een grote groep mensen die de aanslag gevoelsmatig ondersteunt. En zo goed als ik mijn deur op slot doe om die incidentele dief tegen te houden (ik weet niet wie, maar ik verklein mijn risico, en dat doet Philippens ook, hij sluit ook af) zo weet ik niet welke mensen van de islam ik niet kan vertrouwen, en zolang ik dat niet weet, doe ik er verstandig aan maar een beetje wantrouwig tegen moslims aan te kijken. Nogmaals, net zoals ik en beetje wantrouwig tegen mogelijke inbrekers ben.

   1. Philippens

    Dat is inderdaad een probleem.
    Overigens bij die opmerking over het draagvlak dat “groot” is, zou ik kanttekeningen zetten. Maar dat zal je duidelijk zijn.

  3. hendrikush

   @Philippens
   We veroordelen zonder aanziens des persoons het nazisme als een verderfelijke ideologie. Als we op ideologische gronden de islam veroordelen breekt de hel los en wordt “de aangepaste moslim” als schaamlap opgevoerd.

   Lees die koran nou eens een keer; bestudeer die sharia nou eens een keer. En verbaas je dan over het feit dat er nog zoveel goedwillende moslims in de ketenen van die ideologie rond blijven lopen.

   1. Philippens

    Het is al vaker gezegd. In het Oude Testament vliegen de gruweldaden je om de oren. Hoe de Here vrouwen en kinderen van de vijand laat verdelgen wordt daar in geuren en kleuren beschreven.
    In het boek Jerusalem van Montefiore zie je hoe het Midden-Oosten eeuwen van massaslachtingen achter zich heeft, en die massamoorden komen van allerlei kanten.
    De christenen hebben het voordeel dat er een Nieuwe Testament later is gekomen (of ‘geconstrueerd’, daar zijn verschillende theorieën over) dat menslievendheid en naastenliefde predikt. Koran-interpreteerders moeten het doen met een geschrift dat in een voortdurende permanente oorlog ontstaan is. Dan is het verwonderlijk hoeveel humanisme daar toch nog in te vinden is. Je hebt nogal wat exegeten die zich daar op oriënteren.
    Maar de sharia? Dat is een per plaats en per tijd gevarieerde interpretatie van hoe recht zou moeten worden gedaan. Daar zit vaak wijsheid in, maar er zijn ook verfoeilijke vormen. Het mag natuurlijk nooit in plaats van de wetten van een Rechtstaat komen.

    1. Jantje

     1.Je kan die gruweldaden niet los van de context zien.
     2. in de koran wordt zonder aanziens opgeroepen tot moord
     3. die slachtpartijen begonnen met de verovering van Jeruzalem door de moslims.
     De Romeinen, die het ook deden waren niet Christelijk.
     De daden worden allemaal gedaan uit naam van Allah. Het zijn er al meer dan 24.000 sinds 11-9-2001 http://www.thereligionofpeace.com/
     Hou op met het goed praten van dit soort daden door er dingen van meer dan 500 jaar geleden bij te halen.
     We leven NU.

     1. Philippens

      Die punten kloppen stuk voor stuk niet.

    2. hendrikush

     Dit relativisme is de dood in de pot voor een correcte meningsvorming.
     De vijf zuilen versus de tien geboden?
     De levensloop van mohammed versus die van christus?
     Het gedrag van hedendaagse jihadi tegenover dat van christenen?

  4. D. G. Neree

   Volstrekte onzin! Wanneer word u nou eens wakker?

  5. aquarius

   dit is islam ! Blijkbaar kunt U slecht lezen .

  6. Antivenin

   Was het niet iets van 80% van “onze” islamieten die het ISIS-gedachtegoed wel prima vond?

   Dit geweld wordt voorgeschreven door de islam: het staat in de koran, het staat in de hadith en Mohammed heeft tijdens zijn leven het goede voorbeeld gegeven. Resultaat 750 miljoen dode infidels in 1400 jaar, en 1,5 miljard “mensen” die nu verziekt zijn door de islam-pest. En nu is Europa aan de beurt.

  7. Michel108

   https://ejbron.wordpress.com/2014/12/14/noord-afrika-ontdoet-zich-van-zijn-criminelen-en-geesteszieken-d-m-v-vluchtelingengolf-naar-europa/

   Op allerlei manieren worden we erin geluisd beste meneer Philippens. Sinds de Middeleeuwen is er niets veranderd ten zuiden van de Middellandse Zee. Niet voor niets noemde bin laden de westerlingen “de kruisvaarders” niet voor niets werd 11 september uitgekozen voor wraak op de westerlingen.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vienna

 13. Limburgse Kuifje

  Voor de honderdduizendste keer: er is slechts een islam en dat is islam. Islam light en gematigde moslims bestaan niet.

  Wanneer beseft men dit eens.

  1. Philippens

   Dat is een mooi voorbeeld van een tunnelvisie.

   1. aquarius

    ja en Philip ziet het licht aan het eind van die tunnel .
    Je zit alleen wel op het verkeerde spoor man .

 14. Joop Klepzijkert

  De islam heeft hier niets mee te maken, het waren coke junks of het was een zionistisch complot om de islam in een verkeerd daglicht te stellen.

 15. Joop Klepzijkert

  O johnny’s kom er maar in, hoeveel jullie ook schrijven de waarheid valt op een gegeven moment niet meer te verdoezelen.

 16. DeKadt

  Deze aanslag op de Franse democratie en rechtsstaat is verpletterend binnen gekomen daar. Dit is denkelijk het kantelmoment in Europa. De anti-islam krachten zullen vleugels gaan krijgen. Het zal verschrikkelijke gevolgen gaan krijgen voor de moslim bevolking in Europa. In Frankrijk is zo te zien alles in beweging gekomen. De moordenaars riepen ‘Allah Akbar’, daar zijn inmiddels filmbeelden van waarop je dit kan horen.

  1. JanvanEechoud

   “Het zal verschrikkelijke gevolgen gaan krijgen voor de moslim bevolking in Europa”.
   En dat is een scenario wat ik beslist niet wil en wat nooit mag gebeuren!!
   En ik denk dat elk vredelievend mens dit niet wil!!
   Sterker nog…, daar zal ik me met hand en tand tegen verzetten!!
   Ook dán zal ik beslist mijn mond niet houden!!

   1. DeKadt

    Heel goed. Dat is wat ons onderscheidt van de barbarij in de islamitische landen. Ik citeerde eigenlijk wat ik momenteel in de Franse media hoor. De boel is daar extreem vloeibaar aan het worden. Er is zich een razernij aan het ontwikkelen in Franse kringen zo te horen. Het nationale gevoel is daar veel sterker ontwikkeld dan hier in Nederland.

   2. Antivenin

    Het is onmogelijk om de kool en de geit te sparen. Net zoals er in de Tweede Wereldoorlog ook “goede Duitsers” zijn gesneuveld, zo zullen er helaas ook onder de moslims slachtoffers vallen die hun lot niet verdienen. Jammer genoeg kunnen we daar weinig aan veranderen. Het wordt straks een kwestie van wij of zij, vrijheid of onderwerping aan de mohammedanen.

    Het zal me een zorg zijn hoeveel doden er moeten vallen maar ik wil niet gedwongen worden tot een leven als moslim. Aan hun de keus.

 17. arie_jansz

  in plaats dat we deze vreselijke daad veroordelen en even stil staan bij de slachtoffers zie ik de bloedhonden hier alweer politieke munt uit slaan.

  Vreselijk!

  1. Jacobus

   Voor islamofoben is dit soort berichten de bevestiging van hun denkbeelden. Dit enthousiasme kan ik dus wel begrijpen.

   1. mijn-idee

    Nou ik vind dit ook niet bepaald goede reclame voor de vreedzame religie….Je wordt er toch ook doodsbenauwd van.? Of vind jij dit normaal……

    En gaat hier nog iemand afstand van nemen???

   2. hendrikush

    Wie geen islamofoob is, is niet goed wijs.

   3. nedroi

    U blijft liegen en beledigen, wij (ik reken mezelf tot wat u islamofoben noemt, ook weer zo’n leugen) zijn absoluut niet enthousiast of blij maar woedend, woedend op de daders, hun aanhang en de linkse kliek islam gedogende landverraders die ermee sympathiseert waar ik u toe reken. Nee u vind het vast vreselijk zult u zeggen maar dit is uw schuld, de islam gedogers. U bent verantwoordelijk en heeft nog het gore lef om ons hier te gaan zitten sarren, flikker toch op zak.

  2. Jantje

   Kom je net onder je steen vandaan gekropen?
   Het is aan de orde van de dag, wat de moslims doen.
   Het is geen incident.
   Dat je durft te denken dat de reageerders hier de aanslag niet afschuwelijk vinden.
   Alleen als we een handtekeningen actie organiseren of een stille tocht, dat helpt allemaal NIETS.
   Het is tijd voor draconische maatregelen.
   Bijvoorbeeld zoals men in Noorwegen doet. Radicalen worden daar het land uitgezet.

  3. Gielah

   Bloedhonden?
   Ik zie in geen velden of wegen een extreem linkse of een moslim!
   Kijk eens wat minder in de spiegel.

   En dan nog iets: spreekt u vooral niet van WE.
   Er IS geen “we” … als u en nog zo’n stel…. hoe noemde u hen ook alweer…. bloedhonden… er bij betrokken zijn.

   Wat normale mensen veroordelen.. dat spreekt u de godganse dag door góed!
   Zodra er iemand iets goeds of iets waars schrijft… kruipt u er tesamen met grommende tanden naartoe.. om te trachten het te verscheuren.

   Dus geen WE.
   Nooit WE.

   Het tuig, dat dit soort daden doet, wordt namelijk steeds door u en de uwen verdedigd.
   De slachtoffers, waarover u nu veinst bedróefd te zijn… zouden… indien zij hier op het forum hadden gepost… door het slijk gehaald zijn… want het waren islámcritici…. hoor…. precies de mensen waar jullie altijd zo smerig tegen tekeer gaan.

   Reken uzelf niet tot óns.
   U staat namelijk héél ver bij ons vandaan.

   En ik zie bij geen van de normale mensen hier enthousiasme.. alleen woede en geschoktheid… dit even tegen die andere zakkenwasser… die om 13.28 uur weer aan het sissen was.

   1. Jacobus

    Ik las hier nergens een verdediging van moslimterroristen laat staan dat men de moordzucht van deze idioten toejuicht.

    Verzon u dit zelf?

   2. JanvanEechoud

    Wasser?
    Mijn auto moet ook nog gewassen worden, Gielah…..

 18. Baksteen

  NOS: Gemaskerde bewapende mannen……..conclusies trekken bij Zweedse moskees gaat te sneller af.

 19. Baksteen

  bloedhonden? Je bedoelt de enigen die geen bloed laten vloeien en slechts hun eigen cultuur en vrijheid van meningsuiting willen behouden.

 20. C.oitus

  Hoe gaan ze dit bij de nos weer downplayen vraag ik mij af, ik moet ze nageven ze zijn wel creatief.

 21. JanvanEechoud

  “”Allahu Akbar”.
  Gewoon doorlopen, mensen!
  Heeft niets met de Islam te maken!

  “Het eerste wat we moeten doen is …….”
  Dus niet proberen “de PVV op te blazen”, om maar weer’s in de juiste bewoordingen te blijven?

  Zo te zien is dat juist wel je prioriteit.

  Zeer zeker niet PVVers proberen te overtuigen dat het ook een tikkie (klein tikkie!) gematigder kan.
  Waarvoor je bij veel PVVers de handjes op elkaar zou krijgen zodat je een verenigd Nederland zou krijgen.
  Fier op hun eigen land, hun eigen moraal en een sterk moreel!
  bestaande uit een gevarieerde bevolking die allemaal vrede na streven en geen “paradijs”.
  Dat is mijn Zwitserleven gevoel……

 22. tipo

  Standaard.be publiceert alle Mohamed-cartoons op hun website: http://www.standaard.be/cnt/dmf20120919_036

  Dat zouden meer websites moeten doen…

  Ik denk dat Frankrijk dit als oorlogsverklaring opvat. Hollande moet nu wel het Vreemdelingenlegioen inzetten om Al Baghdadi binnen enkele uren te doden.

 23. Joop Klepzijkert

  Ik voel me niet aangesproken, want ik ben geen politicus.Jij wel arie, jij bent wel een johnny’s. ( johnny’s en anita’s zijn al sinds jaar en dag het synoniem van mensen met een lowlife met een i.q en e.q van een 1 cellig dier.

  1. JanvanEechoud

   Joop! Koest! In je mand!!

 24. Taljaard

  @C.iotus
  Door te stellen dat dit in ”ver weg buitenland” Frankrijk is gebeurd, maar dat dit in Nederland natuurlijk noooooit zal kunnen gebeuren.
  Want ”onze” moslims zijn allemaal lieverdjes en wij hebben de zaakjes hier ook veel beter voor elkaar dan in Frankrijk dat al bijna een fascistische en populistische rechtse junta is geworden omdat het FN daar zo populair is. Dat krijg je ervan wanneer je de zaken zo laat polariseren.
  Kortom; doorlopen mensen.
  Incidentje in het verre buitenland.
  Hier is niets aan de hand, want wij waken over u.

 25. Jacobus

  Zou Wilders ook de Minister President naar de Kamer roepen als een gestoord Breivik-type tientallen doden maakt?

  1. JanvanEechoud

   “als een gestoord Breivik-type”
   Ja!
   Als zo’n gestoord type hier asiel aanvraagt wél!!
   Of als zo’n achterlijk figuur hier achter moslims aan zou jagen, ook!

   Maar dat verschil gaat boven je pet, neem ik aan…..

   1. Jacobus

    Een gestoord Breivik type, de blanke racistische lonely woolf die onder ons vertoeven, hoeven geen asiel aan te vragen. Die zijn een van ons.

    1. J. C. Th. Kohler

     Je bedoelt een lone wolf, Jacobus. Doe het nou toch niet in het Engels, als je dat niet kunt. Je maakt jezelf in het Nederlands al belachelijk genoeg.

     j.c.th.kohler@online.nl

 26. Daniel

  Het is verschrikkelijk, maar Gielah en Limburgs Kuifje het is wel een links weekblad, maakt dat voor jullie nog wat uit?

  1. Gielah

   Het zijn mensen!!!!
   Wat een misselijke suggestie… u bent toch wel goed bij uw hoofd?
   Of hoort u soms ook bij de gifslangen… die zich hier de laatste tijd hinderlijk ophouden?

   Ga u héél gauw schamen… en béter uw leven, engerd!

   1. D. G. Neree

    Gielah, ik lees dit soort commentaren verbjjsterd en vol van afschuw. Snap jij het nog? Wie zijn die nieuwe reageerders hier?

    1. Gielah

     Dat zijn geen reageerders, D.G.
     Die doen zich alleen vóór als reageerders.

    2. nick

     Ik ook, verbijstering en afschuw, ook bij mij!
     Het getuigd van enorme oogkleppen, gehersenspoelde cellen of van kwaadaardigheid…
     Deze lieden moeten in de spiegel kijken, hoe je het durft, hoogstaande mensen zoals Ben Kok onfris te noemen, ik walg er van en tegelijk bevestigd het mijn mening.

  2. D. G. Neree

   Wat een walgelijke conclusie trek jij! Denk je soms dat mensen hier dit toejuichen omdat ze politiek anders denken?

   1. Phoenix

    Ach, zoals de waard is…

    1. D. G. Neree

     ja, ga maar weer jijbakken en op de man spelen. De oude goedmensentrucs. Eenieder die het nog voor de islam opneemt is vanaf deze datum een verrader en een collaborateur

  3. aquarius

   ja het is links maar ook rechts vlgs ex-hoofdredacteur . Het is vooral tegen fundamentalisten en hypocrieten . Misschien kan ik jou tot die laatste rekenen Daniel ?

 27. Lieftinck

  Loneley wolf?

  1. Jacobus

   Een soort Breivik?

   1. jofele jood

    Smeerlap om te trachten dit te downplayen….

    1. arie_jansz

     Er zijn gvd meer dan 10 mensen vermoord jij klets over downplayen?

     Gisteren nog, sprak jij uit dat je linkse mensen het liefst tegen de muur wilde zetten.
     nou die wens is uitgekomen voor je.

     Ik snap niet dat DDS jou hier nog langer accepteerd!

     1. jofele jood

      Wat heeft Breivik hier eigenlijk mee te maken arie?

      Lazer op man met je domme gelul.

     2. arie_jansz

      Kijk dan uit je doppen wie nu precies wat schrijft.

     3. JanvanEechoud

      Tegen de muur zetten, Arie?
      Zoals in “achter het behang plakken”?

      En niemand hier kan beticht worden van moordzucht.
      Wél van wegkijken!

    2. JanvanEechoud

     Misschien zou je dit over een minuutje zélf wel willen verwijderen…. als de mogelijkheid er was??

    3. Julius

     Standrechtelijk geregeld jofele jood…

     Dat linkse tuig moet tenslotte worden opgeruimd nietwaar?

   2. DeKadt

    Nee

  2. DeKadt

   Nee

 28. DeKadt

  Het is te verwachten dat deze aanslag slechts het begin zal zijn in Europa. Overal zijn er extreme radicale moslims bereid dit soort aanslagen te plegen. Elk Europees land heeft dergelijke cellen in zich. De meeste zijn ‘slapend’, maar de laatste tijd is door de implosie in het midden oosten de drang om aanslagen te plegen tegen het westen toegenomen.

  Helaas zullen we steeds meer op onze hoede moeten zijn. Het worden moeilijke jaren voor ons in Europa. Hopelijk zullen politici en de media nu eindelijk willen inzien dat de islamitische immigratie stopgezet moeten worden en dat er discussie moet beginnen inzake de leerstellingen van de islam. Het is nu wel duidelijk dat niets doen/wegkijken niet gaat werken.

  1. JanvanEechoud

   We gaan het zien, DeKadt.
   Toch blijf ik er bij dat ik wel eens de mening van een (Soefi) moslim zou willen horen hoe hij of zij de toekomst ziet van …., Islam? , Europa?
   Moeten die haatteksten er uit, of kan hij of zij verklaren / uitleggen dat deze juist overschreven worden door de vredelievende teksten? (tegengestelde abrogatie?)
   Mvg

   1. Staphylocoque

    De haatteksten uit de koran zijn de nieuwste en in de islam geldt het principe dat bij tegenstrijdige teksten de jongste tekst geldt.

   2. Gielah

    Je kunt geen haatteksten ‘eruit halen’ van Eechoud.
    De hele geest van de koran is bloeddorst.
    De vruchten van de koran zijn bloeddorst… altijd maar weer bloeddorst.

    Meneer Wilders had gelijk toen hij zei: ‘Als we alle voor mensen gevaarlijke teksten uit de koran zou halen, dan hield je iets over… zo dun als de Donald Duck’.

    Maar o… daar waren de politieke Farizeeërs toen zó geschokt door!
    Balkenende ging meteen het hele Midden-Oosten door…. om overal met witte vlaggen te zwaaien.

    We komen er niet met pappen en nathouden.

 29. Evora

  Wie zich de Algerije crisis kan herinneren weet wellicht dat in die tijd het terrorisme op zeer discrete wijze werd opgelost. Daar kwam geen rechter aan te pas. Maar ja, Hollande is geen DeGaulle.

 30. Luctor et emergo

  Ook in 2015 weer islamitisch geweld! Wanneer worden er maatregelen getroffen??

 31. JanvanEechoud

  OPROEP!
  Heb nog niet alles kunnen lezen…. maar krijg toch een onbehaaglijk gevoel dat enkelen meer op “de moslim” speelt, dan op de indoctrine – koran- religie, etc.!

  Neem aub dat rot gevoel bij mij weg, want ik ben er van overtuigd dat “de moslim” een net zo groot slachtoffer is als “wij”.
  Dat waardeer ik toch wel in commentaren van ene Ben K. die áltijd het heeft over onze moslim-medemens!

  Mvg.

  1. D. G. Neree

   Ook jij hebt modder in je ogen en die is al aardig gestold.
   Verbijsterd zie ik dat hier opeens een stel islam-appeasers de reactiepanelen overgenomen hebben.

   Ook dit artikel van vd Galiën druipt van de naïviteit. Of is het wel naïviteit? Ik vrees dat Nederland zich al overgegeven heeft. Welkom in Dhimmieland!

   1. JanvanEechoud

    Misschien zou je dit over een minuutje zélf wel willen verwijderen…. als de mogelijkheid er was??

    1. D. G. Neree

     Waar heb je het over??

     1. JanvanEechoud

      Sorry, D.G.
      Was een dubbelklik over een andere uitspraak…
      Het wordt allemaal verwarrend….
      Voor ik het weet zit ik straks koffie te drinken met Jacobus en Arie!! 🙂

  2. aquarius

   ” de moslim net zo groot slachtoffer” schrijf je .
   Ik ben bang dat jouw ” de moslim ” nu stiekem lacht !

   1. JanvanEechoud

    “Ik ben bang dat jouw ” de moslim ” nu stiekem lacht !”
    R- Zal best, Aquarius.
    Maar ik weiger om in elke moslim het kwade te zien.
    Helaas weet ik ook dat weinigen van hen de tegendruk durven te geven als de meerderheid de Islam aanhangt.
    Dan zullen velen de snoepjes en andere zoetigheid rond laten gaan……

 32. Baksteen

  Ja Jan, je hebt helemaal gelijk, die zijn inderdaad het slachtoffer, tijd dus dat we de koran en de islam verbieden.
  Maar als je dat zegt wordt je weggezet als racist en nazi.

 33. Joop Klepzijkert

  En die turkse stumperts maar roepen dat rutte zich moet uitspreken tegen het z.g geweld op facebook (wat waarschijnlijk links of moslims zelf geschreven hebben) om de haatpaleizen te beschermen. Als het niet zo ernstig was had ik de slappe lach gekregen.

 34. jofele jood

  Het NOS journaal:

  ” De daders riepen allah al akbar, dat zou erop kunnen wijzen dat de daders moslim zijn…..”

  Godzalmekromstompen wat een naïviteit…

  1. Gielah

   Het kunnen natuurlijk ook christelijk gereformeerden of Jóden geweest zijn… die zich als moslims vóórdeden….
   (ja….. ik zal maar eens even een paar reacties vóór zijn… en het leugentuig wat gras voor de voeten wegmaaien…).

   1. Jacobus

    Ik twijfel er niet aan dat het hier moslimterristen betreft, Het lijkt me niet zo zinvol nu te speculeren over christenen of Joden.

  2. DeKadt

   Tja, woorden schieten tekort inderdaad..

 35. JanvanEechoud

  Misschien tijd voor een slotje, moderator?
  Een cooldown periode?
  De emoties, die van “mijn-types”, lopen te hoog op!

  Die van andere-types verbazen mij niet…., helaas…..

 36. D. G. Neree

  Het is te grof voor woorden. Fanatieke godsdienstfanaten, die een massamoord plegen op medewerkers van een Frans weekblad en hier wordt alles uit de kast gehaald om de islam te verdedigen, Wilders te beschuldigen en Breivik er nog eens bij te halen.

  1. Jacobus

   Die reactie is begrijpelijk, de gegeneraliseerde relatie met de Islam is lasterlijke onzin, Wilders probeert op een vieze manier hier politieke munt uit te slaan en Breivik toont aan dat in onze contreien er meer gevaar schuilt in eenzame rechts-extremistische wolven dan in moslimextremisten.

   Mogelijk zijn deze nuanceringen meer op zijn plaats na enige tijd maar gelet op de bizarre moslimhaat en pleidooien tot geweld op moslims die met deze tragische gebeurtenis worden geleigitmeerd zijn ze naar mijn inzicht wel gewenst.

   1. jofele jood

    Volslagen over de top deze reactie, Wilders heeft zich nog niet geuit en Breivik heeft hier geen ene zak mee te maken en de islam duidelijk wel!

     1. cmsuijkerbuijk

      Wat is daar mis mee dan?

     2. JanvanEechoud

      “https://twitter.com/geertwilderspvv/status/552810404947431425/photo/1”
      Geen oorlog, Jacobus?
      Omdat jijzelf of jouw geliefden er (nog) niet bij betrokken zijn?
      En ik houd er nu mee op, want het loopt uit de klauw en de wereld draait door….
      Mvg.

    1. jofele jood

     Hoe wilde je een aanslag op klaarlichte dag in het hart van Frankrijk dan noemen, een incident?

     We zijn nu eenmaal in oorlog met de islam, alleen apologeten zoals jij willen dit niet inzien.

     1. Jacobus

      Met godsdiensten kunn je niet in oorlog zijn, wel met staten of groepen.

 37. NemTudom

  Het walgelijke van dit alles is weer dat het de zogenaamde radicalen zijn. HET ZIJN MOSLIMS en moordlustig. Drop dat tuig van allah in de woestijn van Saudi boven op de zwarte lijkkist waarom ze staan te springen van wellust naar bloed van onschuldigen.

 38. DeKadt

  Inmiddels 12 doden..

 39. Joop Klepzijkert

  jacobus, let op die moslim haat word erger en erger en ze hebben het aan hun zelf te danken.

  1. Gielah

   Persoonlijk haat ik moslims allerminst… dat zijn niet alleen daders, maar vooral ook slachtoffers… bezeten als zij zijn van de duivelse koran.

   Voordat ze gedéprogrammeerd zijn zie ik hen liever in een heel ver land… wel zo veilig… maar aan het deprogrammatieproces wil ik best meewerken… in het belang van die moslims zelf en van de hele planeet.

   Haten lukt me überhaupt erg slecht… al kan ik wel boos worden.
   Ik ben eigenlijk bozer op de regeringen, die die mensen hier binnenlieten… en voorál op degenen, die onze terechte zorg om al die barbarij in ons midden schampertjes met islamofobie afdoen… dát zijn de rotterds!

   De wereld zou een stuk beter af zijn zonder hen.

 40. DeKadt

  Veel zal afhangen van de reacties vanuit de islamitische gemeenschap(pen) in Frankrijk hoe hierop gereageerd gaat worden door brede lagen onder de Franse bevolking. Als men terughouden, stil blijft, zal de schade denkelijk onherroepelijk zijn. Als men alles in het werk stelt het islamisme af te wijzen, te veroordelen en te verdiepen, heeft Frankrijk een kans deze wandaad te boven te komen.

  1. AJGRaalte

   Ja maar die zijn nou ff druk met juichen en snoep uitdelen, De Kadt.

 41. Gielah

  Maar lees goed mee, @D.G.

  Zit een boeiend artikel in, voor ons eigen DVC… en misschien willen Joost en Bert het ook wel hebben.
  Een titel heb ik al in mijn hoofd… uit Mattheus 3:7.

  1. Jacobus

   Bedoelt Gielah niet Matheus 27:25, de tekst die de christenen eeuwenlang de vrijbrief tot antisemitisme gaf?

   1. Gielah

    Glibber… glibber… sis.

   2. Staphylocoque

    Dat is helemaal geen vrijbrief voor antisemitisme.

     1. Staphylocoque

      Misbruikt ja. Dat maakt nog niet dat het een vrijbrief voor antisemitisme ís.

   3. V.K.

    -@ Jacobus,

    -Dat jij als nationaal-socialist er met je bruin schrijvende pen.
    -Laat Joden er buiten. Smerige anti Semiet die je bent.

    -Dat mensen framen aan holocoust ontkenners en Joden haters etc me behoorlijk de keel uit te hangen.

    1. Jacobus

     Ik vind het hier zonder argumentatie en onderbouwing de opponent uitschelden voor nazi en antisemiet niet aanvaardbaar.

  2. D. G. Neree

   Gielah, we strijden allang tegen de mentaliteit van het goedpraten, verontschuldigen en zelfs het demoniseren van kritiek. Wat moet er eigenlijk nog gebeuren om de mensen wakker te laten worden? Zelfs als ze het zwaard tegen hun eigen keel gedrukt krijgen zullen ze nog jammeren dat het niets met islam te maken heeft en dat er ook goede moslims zijn. Ze zullen tot het leven uit hun lichaam wegvloeit blijven geloven in de intrinsieke goedheid van deze mensvijandige leer. Wat kunnen we nog doen? Ik lees de reacties hier van mensen als Jacobus en de moed zinkt me in de schoenen.

 42. DeKadt

  Hoogste dreigingsgraad in Frankrijk is inmiddels uitgeroepen. De regering is bijeengeroepen. De republikeinse garde is overal in Parijs ingezet, samen met alle veiligheidsdiensten. De auto van de daders is inmiddels gevonden. Parijs wordt zo snel mogelijk zoveel mogelijk afgesloten en de betreffende wijken zullen worden doorgekamd. Een gigantische operatie is opgestart.

 43. nick

  Walgelijk, politici die nu roepen dat we niet mogen zeggen wat er aan de hand is, dat we weg moeten kijken dus! Ze zijn volledig gestoord!

  Geert Wilders heeft gewoon gelijk, dit is oorlog en wel met de Islam want dit is de islam en niets anders!

 44. Napoleon

  Nos weet niet wat de achtergrond is/Allah snackbar is toch duidelijk te horen in de gruwelijke filmpjes stelletje wegkijkers.

  1. cmsuijkerbuijk

   Ja, je moet als NOS wél zeker zijn van je zaak. Dus riepen ze nou “Allahu Akbar”, Allah’s Snackbar of Allah’s Hakkenbar. Da’s heul belangrijk om te weten, want stel je voor, dat je de Islam zou beledigen. Voor je het weet, staan ze bij de NOS op de stoep!
   Stelletje schijtlijsters daar! Om van te kotsen!

   1. Michel108

    Op de NOS-redactie zit een voorproefmoslim die alle nieuws Dhimt voordat het in de uitzendingen komt. Downplayen of taqiya, zeg het maar..

    1. Michel108

     http://nos.nl/artikel/623023-pvdaer-vergelijkt-wilders-met-hitler.html

     Deze Sidali heeft jarenlang (misschien doet hij t nog) op de redactie van het journaal het nieuws geduid: om de berichtgeving ten aanzien van de islam “neutraal” te houden..

  1. Jacobus

   Ja, die Ben Kok is bekend, niet een bijzonder fris type. Kan wel begrijpen dat Gielah hem hoog heeft zitten.

   http://www.krapuul.nl/overig/blog/30321/ben-kok/

   1. Gielah

    Vriend van mij en van wijlen mijn echtgenoot.
    Dappere man.

    U kunt zelfs niet in zijn schaduw staan.

    1. Jacobus

     Dat wens ik ook niet.

   2. aquarius

    Ja jacobus weet precies wie er wel of niet fris is . Hij zit in dat soort clubs .

 45. Michael van der Galien

  Even voor de duidelijkheid, ik word kotsmisselijk van dit soort aanslagen. Letterlijk. Zie update tien. wat Jans vraag betreft over hoe dit tegen kan worden gegaan en of de islam nog te hervormen valt: het moet. Een andere oplossing is er niet.

  Voor nu zit ik even met mijn handen in het haar omdat ik hier letterlijk kotsmisselijk van ben. Op het moment weet ik het even niet en zit ik vol afschuw en woede ten opzichte van deze terroristen – en moslimextremisten in het algemeen.

  1. jofele jood

   Daar twijfel ik niet aan, maar ik zie hier toch pogingen om de daad te downplayen gedaan door de bekende apologeten waar ik jou overigens niet toe reken, het moge duidelijk zijn op welke personen ik doel.

   1. Michael van der Galien

    Je hebt geen idee hoe dit mij psychologisch en spiritueel aan het wankelen brengt. Hoe valt dit in godsnaam ooit nog te redden?

    1. jofele jood

     In ieder geval niet door te trachten te doen alsof de islam hier niets mee te maken zou hebben, zolang het probleem niet benoemd wordt door onze “bestuurders” is er in de verste verte geen oplossing mogelijk.

    2. Jacobus

     Dit geweld heeft geen spirituele maar een sociaal-maatschappelijke en machtspolitieke achtergrond. Als we deze ellende proberen te duiden als een middeleeuwse godsdienstoorlog zal het dat ook worden: een schimmenstrijd van denkbeelden die mensen doodt.
     We zullen ons fundamenteel moeten herbezinnen op de rol van het Westen in islamitsiche landen, of meer precies, in het Midden Oosten. De meeste moslims wonen namelijk in landen van waaruit geen aanslagen onze contreien bereiken of worden overwogen. Alleen al om die reden is de directe causale relatie die wordt gelegd tussen Islam en geweld onjuist.

     De ellende in het Midden Oosten, van Afghanistan tot Egypte, is het rechtstreekste gevolg van het machtspolitieke en economische gedrag van het Westen in die streken. Zolang we onze buitenlandse politiek en onze economische roofbetrekking met die landen niet aanpassen zullen we onder vuur blijven liggen.

     1. jofele jood

      Volslagen quatsch deze bijdrage die al zo dikwijls grondig is weerlegd dat ik niet eens meer nog een poging doe.

     2. Eminem2

      Ik kan het niet laten om even op de volgende stelling van Jacobus te reageren: “De ellende in het Midden Oosten, van Afghanistan tot Egypte, is het rechtstreekste gevolg van het machtspolitieke en economische gedrag van het Westen in die streken.”

      Al-Queda beraamde de aanslagen op de Twin Towers vanuit Afghanistan toen het Westen daar nog geen enkele aanwezigheid had. Sterker nog: de toenmalige Amerikaanse president had vrij hartelijke banden met de Taliban, die Al-Queda destijds bescherming boden.

      Dan een stapje westelijker vanuit Afghanistan: Iran, dat toen het nog Perzië heette hooguit een met het Westen bevriend staatshoofd had. Uit het feit dat daar zomaar een volksopstand kon ontstaan (bestaande uit islamisten en naïef links) die tot het Ayatollah-regime leidde, toont al aan dat vermeend “machtspolitiek gedrag” van het Westen daar zo niet non-existent, dan toch wel opvallend contraproductief was.

      Nog een stapje westelijker, dan komen we in Turkije. Dit hoorde al bij de Navo voordat de huidige fundi-president daar aan de macht kwam. En het kreeg (en krijgt) royale subsidies van de EU zo lang het bezig blijft met werken aan de toelatingsvereisten. Ook heeft dit land enorme aantallen van de eigen burgers naar veel huidige EU-landen zien emigreren, waar het ook nog eens een flinke geldstroom aan overhoudt. En dit zou allemaal als “machtspolitiek en economisch gedrag” van het Westen gezien kunnen worden, waardoor dit land zich daartegen is gaan afzetten?

      Nu vanuit Turkije een stapje omlaag naar Syrië. Dit is een oude bondgenoot van Rusland en daarvoor van de Sovjet-Unie. Voordat de huidige burgeroorlog daar uitbrak, oefende het Westen niet of nauwelijks druk op dat land uit. Pas toen die oorlog was uitgebroken, kwam Obama op het onzalige idee om Al-Queda achtige groepen te gaan steunen tegen de redelijk seculiere Assad.

      Nu weer een stapje naar het Oosten: Irak. Ten tijde van Saddam Hoessein is dit land door het Westen fors gesteund als tegenwicht tegen Iran. Pas naar aanleiding van de ongelukkige annexatie van Koeweit (die pijnlijk genoeg op een diplomatiek misverstand met de VS berust schijnt te hebben), is dit land in de rol van schurkenstaat terecht gekomen. Niet helemaal terecht, hoewel Saddam uiteraard ook daaraan voorafgaand al geen bijster fris heerschap was. Maar dat hij door Westerse inmenging aan de macht gekomen zou zijn, bestaan bij mijn weten geen aanwijzingen.

      Weer iets naar het westen: Jordanië. Na het intern neerslaan van opstanden door Palestijnen begin jaren tachtig is dit een redelijk rustig land. Dat het Westen achter het neerslaan van deze opstanden zat, ligt niet voor de hand. En als dit wel zo was, dan heeft dit juist voor stabiliteit gezorgd.

      Nog verder naar het zuiden: Saoedie-Arabië en de Golfstaten. Deze zijn zo onmetelijk rijk dat het Westen hier buiten een militaire bezetting nauwelijks invloed uit zou kunnen oefenen als het dat al zou willen. En zo’n bezetting is er niet. Hoewel het Westen de Saoedies officieel als bondgenoten ziet, juichen zij terrorisme in naam van de islam toe. Osama bin Laden was niet voor niets Saoedisch van afkomst.

      Dan resteert weer iets meer naar het Westen nog Egypte. Hier heeft het Westen de hun min of meer goedgezinde Mubarak ten onder laten gaan en door een president van de Moslimbroederschap laten vervangen. De reactieve krachten die hem vervolgens omver wierpen, werden vooral door de Saoedies gesteund. Dus andermaal: hoezo “Westers machtspolitiek en economisch gedrag” in “die streken”?

     1. jofele jood

      Ik zou toch het begrip bedreiging nog eens gaan bestuderen als ik jou was.

     2. Staphylocoque

      Kunt u het begrip ‘bedreiging’ citeren uit mijn bijdrage?

    3. hendrikush

     @Michiel

     Lees/Kijk de toespraak van Al-Sissi op MEMRI.
     Hopelijk overleeft hij deze moedige daad.
     Het wachten is op de reaktie van de Al-Haatzaai geestelijkheid.

     1. Philippens

      Mag ik er op wijzen dat El-Sisi moslim is? Misschien zien velen dat hier in hun begrijpelijke woede over het hoofd.
      Niet alleen de democratie staat onder schot bij deze terroristen, niet alleen christenen, maar ook vele andere islamitische gelovigen. Zowel soennieten als sjiiten.
      Laten we samen optrekken om dat kwaad te bestrijden.
      Er zijn al goede initiatieven van moslims en joden gezamenlijk.

  2. Jacobus

   Ja, het is een afschuwelijke daad en bovendien angstverwekkend: op deze aanslag kunnen er meer volgen in Europese landen.
   Dat gevaar zal ook niet stoppen zolang we als Europese landen ons actief met die landen blijven bemoeien. Ik zeg niet dat we dat om die reden niet moeten doen maar deze causaliteit wordt te weinig gezien.

   1. Michael van der Galien

    Die causaliteit is er niet. Dit soort tuig woont al in het westen en beschouwt onze rechten als een impliciete aanval op hun religie. Je kunt al onze belangen terugtrekken uit het Midden-Oosten en ze zullen gewoon doorgaan met het moorden in naam van de islam en God.

    1. aquarius

     dus bestrijdt de islam waar en hoe je maar kan !
     In naam van God zie ik toch weinig moorden en kom nu niet met kruistochten etc.

    2. Jacobus

     Los van de vraag of hier sprake is van allochtonen dan wel directe actie door ISIS of El Qaida, meen is dat de onderliggende oorzaak van deze agressie de relatie is die ik hier schetste. Als het Westen geen rol zou spelen (of speelde) in de brandhaarden in het Midden Oosten zou de ideologische en politieke basis aan dit soort acties aan gefrustreeerde Europese moslims komen te vervallen. De Europese moslimextremisten ontlenen hun legitiamtie en inspiratie aan de strijd in het Midden Oosten.

  3. J. C. Th. Kohler

   MvdG:

   Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

   Maak jezelf geloofwaardig en kom terug op de misstap die je gemaakt hebt. Zweer de islam af, dat is de logische consequentie van het “kotsmisselijk” worden. En geloof me: twee geloven op één kussen, dat zal de duivel een rotzorg wezen.

   j.c.th.kohler@online.nl

  4. Corjova

   Beste Michael van de Galien.
   Je weet de oplossing donders goed, maar je wil er niet aan of je bent bang om voor rechts extremist te worden uitgemaakt.
   Zolang de elite beweert dat Islam een respectabele kanten heeft, of te hervormen valt, en bovendien beweren dat er in Europa plaats zou moeten zijn voor Islam, zo lang is het bloed dat al jaren vloeit door moslim terreur aan op hun hoofd en kleeft het aan hun handen.
   Doe niet mee met de elite, wees helder, Islam is niet te handhaven in een beschaafde wereld.

  5. Willie.F

   Dat zal best. maar je komt best wel weer met een stuk met veel draaien en mieren dat het de schuld van Wilders is.

 46. Gielah

  Er wordt openlijk ópgeroepen tot dit soort aanslagen… nota bene…zelfs om volmaakt onschuldige burgers op straat het hoofd af te hakken… for God´s sake.
  Natúúrlijk komen er dan meer aanslagen.

 47. Gielah

  ANP meldt dat de daders van Al Qaeda zijn.

  Waren dat ook geen volgelingen van de profeet?

 48. Gielah

  Geëxplodeerde auto bij een synagoge in Parijs.

  Verdacht pakketje afgegeven bij een uitgever in Parijs.

  Hoofdredacteur van het satirische magazine is ook onder de doden.

  1. J. C. Th. Kohler

   “Geëxplodeerde auto bij een synagoge in Parijs.”

   Ja, auto’s zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Exploderen zomaar als je even niet oplet!

   “Verdacht pakketje afgegeven bij een uitgever in Parijs.”

   Verdacht? Tjonge, wat ben jij paranoïde, zeg.

   “Hoofdredacteur van het satirische magazine is ook onder de doden.”

   Dat is tenminste nog eens solidair, dat moet je hem nageven.

   j.c.th.kohler@online.nl

 49. J. C. Th. Kohler

  De islam de wereld uit, om te beginnen uit Nederland!

  j.c.th.kohler@online.nl

 50. Gielah

  O jee….. daar zijn ze op radio 1 op dit moment juist zo báng voor!

 51. LantR.fant

  We kunnen het op 2 manieren oplossen. We proberen de moslimguerrilla’s, die namens de islam ons hier hun recht met moord en doodslag proberen op te dringen zo goed mogelijk -doorgaans achteraf- te bestrijden.
  Dat gaat gepaard met draconische maatregelen voor de Europese burgers en nog veel leed door bloedige aanslagen.
  Of we verwijderen dit kankergezwel uit ons midden en gaan de moslims deporteren naar hun thuisland.
  Dit is niet -zoals de Godwinfans zullen roepen- vergelijkbaar met de deportaties van de Joden in 40-45. Als de Nazi’s alle Joden naar Israël had gevaren om ze daar naartoe te verbannen hadden we daar ook niet zoveel moeite mee gehad.

 52. Willie.F

  En dan heeft de linkse kliek nog het lef om, als er gedemonstreerd wordt, tegen Islamisering in Europa en geen sharia, zoals wordt betoogd door Pegida, om dit als rechts extremisme te duiden. Hier zakt werkelijk je broek van af. Dit is de omgekeerde wereld

 53. Beukman

  Walgelijk om twee redenen: omdat het een laffe massamoord is, en omdat het ook nog eens een aanslag is op de persvrijheid.
  Extremisme lokt extremisme uit. Berg je maar de komende tijd.

  1. Jacobus

   Helemaal eens, Beukman.

  2. jofele jood

   Over welke twee soorten extremisme heb je het?

   1. Jacobus

    Mogelijk die van het kip en het ei.

    1. jofele jood

     Ik stel Beukman een vraag en Jacobus antwoordt, maar jullie zijn niet identiek hoor……….

   2. Beukman

    Wat denk je? Islamitisch extremisme en anti-islamitisch extremisme. Je kan er op wachten dat die laatsten nu een reden zien tot vergelding. Waarop er weer gewelddadige moslims zijn die…. etc.
    Extremisten aan weerszijden hebben elkaar nodig. Ze bevestigen elkaar.

    1. jofele jood

     Kan je voorbeelden geven van op deze leest gestoeld anti-islamitisch extremisme Beukman, ik zet je naam er maar even bij voordat Jacobus weer gaat antwoorden?

     1. Beukman

      Wel eens van ene Breivik gehoord, jofele jood?
      Waarom zou Jacobus niet mogen antwoorden eigenlijk?

    2. Pieter G

     Beukman,
     Dus daarom bombardeert Nederland de IS moslims.
     Nederland heeft de IS moslims nodig???

     Leer toch een keertje al is het maar 1 keer in uw leven om logisch te redeneren.

 54. Joop Klepzijkert

  Jacobus
  7 januari 2015 at 15:14
  Tjonge jonge wat een ongelofelijke sukkel ben je toch. Nogmaals het is de plicht van ELKE mOSLIM OM MEE TE WERKEN AAN HET KALIFAAT.

  http://ontdekislam.nu/forum/viewtopic.php?f=7&t=30993

 55. Gielah

  Doen een beetje would-be geschokt nu… over een paar uur zetten ze de mensen, die écht geschokt zijn, weer in de vitriool.

  Ad infinitum.
  We kénnen het procedé toch?

 56. Joop Klepzijkert

  Jofele, noem ze maar de johnny’s, misschien is het 1 en dezelfde persoon met verschillende accounts en e-mail adressen.

  1. jofele jood

   Ghè ghè….misschien?

  2. Philippens

   Ik heb het wel erg druk op het moment.
   Jullie begrijpen dat ik nu niet kan antwoorden.

 57. den Heijer-Nootdorp

  Wordt de Dom van Keulen vanavond weer niet verlicht? Uit woede over deze actie? O, wacht ‘ns …

 58. den Heijer-Nootdorp

  Brussel zal wel weer zeggen dat dit de schuld van de populisten is. Want dat zeggen ze daar altijd.

  1. Philippens

   Meesterlijk hoe je de dingen aan elkaar weet te verbinden.
   Misschien toch slimmer om het wat uit elkaar te houden?

 59. V.K.

  -Is er al een statement van onze EU president geweest, of heb ik deze gemist.

 60. Gielah

  Wilders heeft zojuist een debat met Rutte aangevraagd… en vast niet om zichzélf te distantiëren… voor wie weer heel graag die kant op willen.

 61. Lieftinck

  De lichten die in Duitsland uitgingen, symboliseert het eind van de verlichting.

 62. Taljaard

  De Fransen een beetje kennende zal dit menselijke ongedierte hoogstwaarschijnlijk en vrij spoedig een enkele reis hel tegemoet kunnen zien.
  In Nederland zouden ze er trouwens ook niet ongestraft vanaf komen. Onze politici zijn een stelletje laffe kruipers, maar ons leger en onze politie zijn dat niet.
  En in Frankrijk ook niet!

  1. huuskesjong

   ‘Taljaard’ om 16.14 uur: Helemaal mee eens.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 63. ikwoudatiedereennadacht

  Jacobus is een fanatieke Wildersfan

  Beste lezers/reageerders,
  Trap toch svp niet in die fakeberichten van onze Jacobus!
  Wat er wordt geschreven kan nooit of te nimmer diens echte mening weergeven. Als hij echt anti-Wilders en pro-islam zou zijn, en ook maar een minieme hoeveelheid normaal functionerende hersenen zou bezitten, dan zou hij nooit al die stompzinnige reacties geven (en zeker niet in de context van deze laffe islamitische multi-moord), die uitsluitend tot gevolg hebben dat een aantal door mij zeer gewaardeerde reageerders hem van repliek dienen, waardoor alle lezers tot de conclusie komen dat Jacobus hardstikke fout zit, en Wilders “dus” hardstikke goed is.
  Jacobus zorgt ervoor dat de meeste lezers hier op de pvv gaan stemmen, voorzover zij dat zonder Jacobus toch al niet van plan waren.
  Conclusie: Jacobus is Geert Wilders zelf of anders een stagiaire op de PR afdeling van de pvv

  1. Jacobus

   Ik vrees dat hier paranoia meer regel dan uitzondering is.

  2. Philippens

   Ik herken het: “stompzinnig”, “gebrek aan hersenen”. Waar kan ik dat woordenboekje dat jullie steeds gebruiken toch krijgen? Is het al in de handel?

  3. Beukman

   En ik ben Fleur Agema.

 64. jofele jood

  ” Wel eens van ene Breivik gehoord, jofele jood? ”

  Breivik vermoordde toch geen moslims, die richtte volkomen onterecht zijn woede op jonge sociaal democraten en is bovendien ontoerekeningsvatbaar, appels en peren dus al tracht jij nog zo hard dit islam barbarisme aan Breivik te koppelen, waarom die je dit eigenlijk zo fanatiek?

  1. Beukman

   Jongen toch, je bent zelf notabene een Breivik-aanhanger. Jij wil mij immers zonder vorm van proces neerknallen, omdat je mij beschouwt als lid van een groep die verantwoordelijk zou zijn voor de islamisering. Dat is de onvervalste Breivikschool hoor.
   Breivik richtte zich met zijn daad indirect tegen de islamisering, dat weet je donders goed. Het is wel lekker makkelijk om hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren he? Als hij het is, dan ben jij het ook. Maar jullie zijn het geen van beiden. Het verschil tussen jou en hem is dat jij het bij het opschrijven van je geweldsfantasietjes houdt, terwijl hij daad bij woord voegt. Hij heeft de ballen die bij jou ontbreken.

   1. Jacobus

    Raak!

 65. kees rudolf

  @Beukman (15.57), goede opmerking, overwoog hetzelfde, maar vraag me wel af of anti-islamitisch extremisme (even daargelaten wat je daaronder moet verstaan) de werkelijk doorslaggevende oorzakelijke factor is geweest bij deze aanslag. Ik vraag me ook af of, wanneer het mogelijk zou zijn het anti-islamitisch extremisme effectief in te tomen en er voor te zorgen dat niet alleen in kranten maar ook op het internet het alles islamvriendelijkheid zou zijn wat de klok sloeg, of we dan van islamitisch extremisme verschoond zouden blijven. De vraag omkeren is trouwens ook interessant: zou het met het anti-islamitisch extremisme vanzelf gedaan zijn als er nimmer meer sprake was van islamitisch extremisme en wanneer we van moslims alleen nog maar hoorden hoezeer zij allemaal Het Westen liefhadden en Westerse Waarden omhelsden? Wat die laatste vraag betreft denk ik wel dat het een slok op een borrel zou schelen. Maar of algehele westerse moslimvriendelijkheid, desnoods tot en met grootschalige bekering van ons allen tot de islam, zou helpen om islamitisch extremisme uit te bannen, dat lijkt mij niet zo zeker, gezien hoe moslims onderling (sjiieten, soennieten en hoe ze allemaal heten mogen) elkaar in hun eigen niet-westerse landen het leven zuur maken.

  1. Beukman

   Ik heb me net niet ondubbelzinnig genoeg uitgedrukt. Dit islamitische extremisme is geen reactie op anti-islamitisch extremisme, maar op het bedrijven van satire op de islam en op Mohammed. Het is heel wel mogelijk dat deze aanslag de lont zal aansteken van de sluimerende moslimhaat, die niet eerder zo groot was als nu. Onder de moslimhaters lopen ook een stelletje heethoofden rond. Ik ben er niet zeker van dat die zich gedeisd gaan houden.
   Moslims hebben een extra motivatie om er vol in te gaan: voor hen is het een geloofszaak. Bepaalde groeperingen kunnen nu aansturen op het door hen gewenste conflict. Sla Breivik er maar op na. Dit alles voorspelt niets goeds.

   De theorie over extremisten aan weerszijden die een sluimerend conflict laten ontploffen hoorde ik voor het eerst in de BBC documentaire-serie The Power of Nightmares uit 2004 (http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Nightmares)

 66. Avander

  Ik lees nog steeds niet dat Moslims deze moorden afwijzen, gewoon radicaal afwijzen zonder mitsen en maren. Zolang dat zo is vind ik dat ze dus allen achter deze barbarij staan, en dan horen ze niet in dit of welk ander West Europees land dan ook. Er is maar 1 oplossing. Minder Minder en Minder. Terug met die lieden.
  Scheelt veel doden, veel werkelozen en veel uitkeringen.
  Van dat geld kunnen we weer een politie- en legermacht opbouwen. Dat wordt hard nodig.

 67. Jacobus

  @Eminem2

  Ik ga nie gedetailleerd op uw bijdrage in maar verzeker u dat de aanslag op de Twin Towers van Bin Laden niet verklaard kan worden uit de relatie van Amerika met de Taliban in die jaren maar veleer uit de steun van de V.S. aan de misdadige dictatuur in SA.
  De invloed van het Westen kan overigens niet van incident tot incident, zoals u doet, als verklaring worden opgevoerd. Het gaat over de eeuwenlange dominantie van het Westen dat grillig ingreep en regimes steunde waneer het uitkwam. Zoals u schreef ze steunde Saddam en ze steunde Bin Laden om ze even later net zo makkelijk weer te bestrijden. Men steunde dictaturen die in hun corruptie vervolgens de godsdienst onderdrukte. Met trok grenzen door woestijnen, zonder rekening te houden met de sociale en culturele infrastructuren en las but not least: men steunde de koloniale westerse enclave Israel met zoveel geld en wapens dat het de Arabische landen militair en economisch kon vernederen en onderdrukken.

  Moet ik nog even doorgaan?

  1. V.K.

   -@Jacobus,

   -Van mij hoef je niet door te gaan.

   1. V.K.

    – @ Jacobus,

    -Dat het bij jou last but not least bij Israel uitkomt, dat kan je verwachten van een nationaalsocialist.

    -Zo ondertussen heb ik genoeg van jouw bruine pen.

  2. Eminem2

   @ Jacobus
   “De invloed van het Westen kan overigens niet van incident tot incident, zoals u doet, als verklaring worden opgevoerd. Het gaat over de eeuwenlange dominantie van het Westen dat grillig ingreep en regimes steunde waneer het uitkwam.”

   Alleen ontbreekt het nou juist aan min of meer recente voorbeelden van “grillige Westerse ingrepen” in de Arabische wereld. De invallen in Irak en Afghanistan zijn juist als reacties op (islamitisch) terrorisme gerechtvaardigd (in Irak ten onrechte, zoals bleek, doch dat terzijde). Zelfs als we “eeuwen” teruggaan, zoals u schrijft, dan komen we niet veel verder dan de kolonisatiegolf uit de 19e eeuw waarbij Frankrijk en het VK het overgrote merendeel van de huidige Derde Wereld onder elkaar verdeelden. Daar zat geen specifiek anti-islamitische overheersing of agenda achter. Bovendien overheersten diverse islamitische landen elkaar ook afwisselend in de eeuwen die aan de westerse kolonisatie vooraf gingen. Dus aan de een of andere vorm van vreemde overheersing waren de meeste landen in het M-O allang gewend voordat de westerlingen kwamen.

   Uw kwalificatie van Israel als “koloniale westerse enclave” kan ik overigens ook niet volgen. De stichting van de staat Israel heeft een hele duidelijke historische achtergrond, deels in de wanhopige positie waarin de Geallieerden zich in WO1 bevonden en waardoor ze aan de internationale Joodse gemeenschap de vorming van de staat Israel toezegden.

   Het is derhalve niet bijster zinvol om concrete historische oorzaken en verklaringen te negeren en op allerlei niet-onderbouwde generalisaties terug te vallen, zoals u helaas doet.

   Van mij hoeft u dus ook niet door te gaan…

 68. kees rudolf

  @Jacobus (16.36 en 17.08), Van paranoia hoop ik geen last te hebben, maar er valt mij wel een bepaalde systematiek in uw reacties op. Van de lesjes die u hier opzegt weet u heel goed, kan het u althans reeds lang zijn opgevallen, dat ze bij de meesten op dit forum slecht vallen, eufemistisch uitgedrukt. Dat brengt mij tot de veronderstelling dat uw motief om aan dit forum bij te dragen niet zozeer voortkomt uit uw eigen ernstig geloof in de juistheid van uw lesjes als wel uit uw plezier om hier zo veel mogelijk anderen een beetje te kunnen “stangen”. Maar zegt u het maar als ik het mis heb.

  1. Beukman

   Hmm. Ik dacht het gaat om argumenten, niet om motieven.
   Ik heb maar een paar dingetjes in deze draad gelezen, er mot ook nog worden gewerrukt. Maar met de reactie hierboven van Jacobus lijkt me weinig mis.

  2. Jacobus

   Ja, u heeft het mis. Ik debatteer omdat ik het leuk vind om te debatteren en dat is alleen mogelijk met andersdenkenden. Voorts ben ik behept met rechtssystemen overtuigingen die ik graag uitdraag.

   1. D. G. Neree

    Jacobus, voelt u zich wel helemaal lekker? Er is net een bloedbad aangericht in de redactie van een satirisch tijdschrift en u debatteert ‘omdat u het wel leuk vindt’ om te debatteren?

 69. Antivenin

  Islamieten moorden al 1400 jaar lang, gewoon omdat de koran zegt dat ze dat moeten doen van Allah.

  Dus hou maar op met zoeken naar de “root cause”, die is namelijk allang bekend. Al dat geleuter om de brij heen is niets anders dan taqqiya van moslimzijde, of gedram van nuttige idioten en goedmensen die krampachtig proberen recht te praten wat krom is om hun eigen straatje schoon te vegen.

  O, en iedereen die in Europa de islam faciliteert of heeft gefaciliteerd, heeft het bloed van elk onschuldig slachtoffer aan zijn handen.

  Weg met de islam, dat is de enige zinnige reactie op een dergelijk barbaars en achterlijk “geloof”!

 70. Trudy

  De Moskeeën in Europa “veroordelen” deze aanslag….trap er niet in…want zij vinden het helemaal niet erg….maar omdat zij nu in de minderheid zijn proberen zij op zo’n manier goodwill te kweken in de hoop dat er een paar van die simpele zielen zoals @Julius erin trappen…..

  1. Jacobus

   Er wordt van moslims permanent geëist dat ze afstand nemen van terreur maar als ze het doen worden ze niet geloofd.
   Men is te zeer gehecht aan de vooroordelen,

   1. V.K.

    -@Jacobus,

    -Je zou haast denken net zo gehecht als jij aan je nationaalsocialistische denkbeelden.

 71. Joop Klepzijkert

  Nou Trudy er zijn al genoeg berichten op twitter te lezen, dat de z.g semi gematigde moslims staan te juichen.

 72. Joop Klepzijkert

  Michael is zijn mening al aan het bijstellen dat een gematigde islam niet bestaat. Anders was er wel een nieuwe koran geweest (oude en nieuwe testament bijbel)

 73. huuskesjong

  Dit had ik kunnen voorspellen. En EINDELIJK is o.a. dat NOS/NPO-sjenaal wakker geworden. Er moest eerst weer een flinke knuppel in het hoenderhok (12 doden) gegooid worden, voor de media wakker werden.
  Al was het eerste teken van zelfcensuur van dat bevooroordeelde sjenaal alweer op TV te zien: twee keer lieten ze in de nieuwsuitzending van 1300 uur de opname zien dat twee terroristen een politieagent neerschoten en ook DAT ZE DAARNA DE WEERLOOS OP DE GROND LIGGENDE AGENT AFMAAKTEN! De derde keer in die uitzending hadden ze die laatste opname GECENSUREERD!
  En terwijl ik dit schrijf hoor ik op de achtergrond alweer iemand van dat opinie-opdring-sjenaal, op de toon van een Dominee Wawelaar, zeggen “dat we ons niet door emoties moeten laten meeslepen”. De bagatelliseerkraan staat alweer helemaal open.
  Als iemand die ook islamitische vrienden heeft zeg ik nu: met de reactie van ‘Trudy’ om 1736 uur ben ik het volledig eens!
  En ook volledig eens ben ik het met ‘Willie.F’ om 15.32 uur. En ‘cmsuykerbuijk’ om 1431 uur: “Stelletje schijtlijsters daar! Om van te kotsen!” Dat zeg ik al meer dan 10 jaar! En meer dan 500 stukken schreef ik tegen dat rotsjenaal, waarvan de redactie bestaat uit Farizeeërs en Lafbekken. Trouwens twee dingen die meestal samen voorkomen.

  Tot vandaag was het in de HoofdRioolMedia, als het de islam betrof, vooral:
  # Er alleen maar goed nieuws over brengen (al was dat noodgedwongen maar heel zelden).
  # Fel van leer trekken tegen hen (o.a. Wilders) die kritiek hadden op de islam.
  # Kontlikken bij de import hier die van islamitische herkomst is. Door uitgebreide aandacht voor de Hadzj, de Ramadan, enz. Dus een totaal andere benadering als wanneer ze het over de R.K. Kerk hadden, of over Wilders en de PVV. En door Mohammed steeds ‘de PROFEET Mohammed te noemen.
  # Dingen die islamieten zouden kunnen ergeren uitgebreid te brengen, in tegenstelling tot dingen die b.v. Boeddhisten, Hindoe’s en Christenen ergeren!

  En wie zich afvraagt ‘Waarom dat Gluipersjenaal zo eenzijdig bericht?’ heb ik het antwoord:
  Het zijn Achterbakse LAFBEKKEN.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 74. den Heijer-Nootdorp

  Heeft de toekomstige president van Frankrijk, Marine Le Pen, al gereageerd?

 75. Joop Klepzijkert

  Sukkeltje (met een hoofdletter) jacobus
  7 januari 2015 at 19:18

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya

  1. Beukman

   Als je je eigen link had gelezen, had je nu geweten wat een lulkoek het is om over takiyya te beginnen. En dan niet alleen omdat soennieten het concept sowieso niet hanteren.
   Takiyya is een term die Bosma in Nederland heeft gepopulariseerd, door haar los te zingen van de oorspronkelijke betekenis en gebruik. Het is een nogal doorzichtige retorische drogreden om aan te tonen dat een moslim het nooit goed kan doen, wat ie ook zegt.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Nou voor de geit ermee, wat betekent taqiyya.

 76. kees rudolf

  @Jacobus (18.35). Prima. De motieven die u noemt zijn alleszins honorabel. En overigens zou ik ook begrip hebben voor het motief de boel een beetje te stangen. Ik zou me alleen kunnen voorstellen dat wanneer het uitdragen van rechtssystemen overtuigingen het hoofdmotief is bij u de vermoeidheid zou kunnen toeslaan bij het bemerken hoe weinig andere reageerders voor verbetering vatbaar blijken.

  1. Jacobus

   Daar heeft u een punt, het vermogen tot voortschrijdend inzicht is bij PVV- aanhangers pijnlijk beperkt. Het rendement van dit beschavingsoffensief is daarom wellicht ook beperkt,

  2. toetssteen

   @Kees Rudolf

   Kijkend naar de realiteit die dag na dag te ‘bewonderen’ is in in bijvoorbeeld Irak, zult u toch moeten erkennen dat de ‘gematigden’ de rok gewoon omdraaien. Ik geef toe, om het vege lijf te redden en ik geef ze nog gelijk ook, maar doet u nu niet net alsof dezen standvastig zullen zijn in de strijd tegen fanatici.

   Nog nergens is dit ooit vertoond, dus waarom zouden deze mensen dat wel doen?
   Begrijp me goed, dat is geen aanklacht tegen mensen, maar een oproep om de zaken te zien zoals ze liggen.

 77. kees rudolf

  @Beukman (17.53, voor het geval je dit nog mocht lezen)Nuttige verduidelijking. Ook ik houd mijn hart vast. Een paar gekken zijn al genoeg, zelfs één gek, zoals is gebleken. Ik geloof weliswaar niet dat die malloten, Wilders-aanhangers naar verluidt, met hun al dan niet lollig bedoelde gebral op facebook ook werkelijk in ernst het in de brand steken van moskeeën in de zin hebben, noch dat werkelijk zullen toejuichen als het echt zover komt. Nog minder zie ik anderen, ons welbekend, die zich op wat minder genuanceerde wijze uitlaten over “de islamisering”of “het Marokkanenprobleem”, er voor aan dat ze ooit tot gewelddadigheden zullen overgaan. Of zou dat onderschatting zijn? Ik kan aan de andere kant ook moeilijk geloven dat de meeste “hamas, hamas, alle joden aan het gas”-roepers zouden staan te juichen als het echt zo ver zou komen, laat staan dat ze eigenhandig joden aan het gas zouden brengen. Zou ik zelf te zacht zijn om me de onmetelijke haat en aggressiviteit van mijn medemensen te kunnen peilen? Och, ik heb genoeg geschiedenisboekjes gelezen om te weten wat er mogelijk is. Het is in elk geval zeker dat dit soort geroep een rot atmosfeer schept waarin gemakkelijker nare dingen kunnen gebeuren, een psychopaat kan sneller worden getriggerd, noch afgezien van de intimiderende werking op de groepen die van al die verwensingen het voorwerp zijn. Als ik een weddenschap moest afsluiten waarvandaan de eerstvolgende aanslag zou komen, zou ik er toch op gokken dat die wederom uit “islamitische” hoek zou komen, maar je weet natuurlijk maar nooit. Het is er sinds vandaag allemaal niet beter op geworden, maar laten we maar ons best blijven doen, nietwaar?

  1. Beukman

   Grotendeels mee eens, Kees. Als dit verder escaleert, zal dat echter onvermijdelijk leiden tot een waterscheiding: men wordt gedwongen om te kiezen, neutraal blijven is amper een optie. “Wie niet voor ons is, is tegen ons.”
   Maar wat doet dat met degenen die het nu nog houden bij brullen?

  2. toetssteen

   @Kees Rudolf
   In het M.O. vind helemaal niets plaats! Alles is pais en vree! Alles zit al waterpijprokend hand in hand in de theehuizen. Peace in our time, mompelen ze instemmend…..

   1. Jacobus

    In het MO vliegen Westerse bommenwerpers rond die elke dag een veelvoud aan slachtoffers maken dan vandaag in Parijs vielen.

    Als we met respect willen kijken naar de wreed vermoorde mensen vandaag in Parijs moeten we niet vergeten waar de structurele oorzaken liggen. Die liggen niet bij de islam.

    1. jofele jood

     Jij had komiek moeten worden Jacobus Beukman.

    2. toetssteen

     @Jacobus
     O, dus het is helemaal okido als IS moordend, verkrachtend en plunderend stad na stad terroriseert! Het komt door het Westen!
     Door de eeuwen heen was islam zo’n enorm gezellige religie! 80 miljoen dode hindi, kan het schelen, da’s cultuur! Wat deden ze in Egypte toen het nog Kemet heette? Cultuur brengen? Welke?

     Welke structurele zooi is niet te vinden in om het even welke totalitaire religie of ideologie?
     Maar u komt aandragen met: het Westen made me do it!

     1. Jacobus

      Ik geloof dat de samenhang die ik probeer duidelijk te maken u boven de pet gaat.

     2. Philippens

      Het kan verkeren, Jacobus.
      Als redactieleden van het linkse CharlieHebdo hier een reactie hadden geplaatst, waren ze meteen neergesabeld door de fanatatiekelingen hier die niet doorhebben dat het weekblad even venijnig spotte met het Front National en haar Leider Le Pen. Waar de Proleet Van Venlo nu een flirt mee is aangegaan.
      Met hun tunnelvisie, die ik verderop een gangenstelselvisie heb genoemd, willen en kunnen ze die andere kanten van het verhaal niet zien.
      En ze zien niet hoe overal de gematigden worden aangevallen als ze extremisme van alle kanten aan de kaak stellen.

    3. V.K.

     -@ Jacobus,

     -Die aanslagen in Parijs zijn gepleegd door mensen/beesten welke zich in oa Syrie bezighouden met het structueel afslachten van minderheden.

     -Maar ja, jij redeneren als een holocaust ontkenner past je wel.

 78. Gielah

  Niet bij de islam?
  Niet bij de islam?

  Nog maar even hier naar kijken, dan…

  Dit is een oproep om niet islamitische Amerikanen en Europeanen te doden.. dit zijn de plannen!

  http://www.mobypicture.com/user/frenkie4allll/view/17722916

 79. kees rudolf

  @Toetssteen(22.22 en 22.25) Ik moest meters ver naar boven om te ontdekken waarop uw reacties betrekking hadden; kan het mijn reactie van 16.34 zijn geweest? Maar wees ervan overtuigd dat ik mijn uiterste best doe om me niet door wensdenken te laten beïnvloeden en de zaken zo te zien zoals ze liggen. Moeilijk genoeg.

  1. toetssteen

   @Kees Rudolf

   Ik vind dit een heel onprettig systeem, wat mij betreft mogen ze morgen terug naar het oude. Men leest alle teksten maar.
   Het is niet voor niets dat ik er almaar een @ bijzet, want anders weet men niet meer wie op wat reageert.

 80. toetssteen

  @Jacobus 22:56
  Verklaar u nader.

 81. Seneca

  Iedereen zegt dat dit zo verschrikkelijk is. Is dat echt zo? Dit kon men toch verwachten? Nu begint iedereen het geijkte te roepen over ongelijke kansen, verkeerd milieu etc. Aan iedereen die dit met begrip of vals voorstelt, zeg ik: ‘Lul toch niet en ga eens je geschiedenis leren’. Op het moment dat je vrouw en/of kinderen geknecht of als slaven worden verkocht, dan pas worden jullie wakker. Jullie verdienen de islam en dan zeg ik, liever vandaag dan morgen want misschien wordt je dan wakker en men zegt niet voor niets: ‘beter ten halve gekeerd dan ten gehele gedwaald’.

 82. J. C. Th. Kohler

  Jacobus

  “Ik geloof dat de samenhang die ik probeer duidelijk te maken u boven de pet gaat.”

  Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw uitleg onder de maat is.

  j.c.th.kohler@online.nl

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.