Aboutaleb snapt het: baan helpt niet tegen radicalisering

Geen categoriefeb 16 2015, 20:00
De Rotterdamse burgemeester rekent af met de politiek-correcte goegemeente.
Ik geloof, anders dan Tim Engelbart, niet dat Ahmed Aboutaleb serieuze concurrentie is voor Lodewijk Asscher als het gaat om het leiderschap van de PvdA. Maar hij heeft vandaag wel een rake opmerking gemaakt over de polderjihadi's en radicaliserende moslims. Die moslims zijn niet radicaal omdat ze geen baan hebben en omdat ze achtergesteld worden door de maatschappij, maar omdat het geweld wordt goedgekeurd vanuit een overtuiging:
"Investeren in onderwijs en werkgelegenheid is een goede zaak en dat moeten we blijven doen, maar het zal niet helpen tegen radicalisering." Dat is de boodschap die Rotterdamse burgemeester Aboutaleb morgen zal uitspreken tegen de deelnemers van de terreur-top in Washington.
En dat is precies waarom ik niet geloof dat Aboutaleb ooit ook maar een schijn van kans maakt op het leiderschap van de PvdA. Hij gaat niet mee in het politiek-correcte gedachtegoed dat wij, het Westen, de veroorzakers zijn van islamitisch terrorisme. Dat accepteert de achterban van zijn partij nooit. De meeste PvdA'ers en andere linkse mensen zien jihadi's als slachtoffer van hun omgeving.
Dat de kapers van 9/11 alles wat ze nodig hadden, wordt vaak vergeten in het wereldje van de wegkijkers. Dat vergeten doen ze niet per ongeluk, ze doen het bewust. De moslimterrorist van Kopenhagen was een goede student en had niets te klagen over zijn achtergrond en omgeving. De kalief van ISIS is steenrijk en is zelfs gepromoveerd aan de universiteit van Bagdad. Het zou prettig zijn als meer linkse mensen net als Aboutaleb zouden stoppen met het ontkennen van de waarheid.
De waarheid is dat de moslimterroristen allesbehalve zielig zijn. Ze hebben 'gewoon' een bloedhekel aan het vrije Westen en onze normen en waarden. De radicale islam moet worden bestreden, maar dat kan alleen als we met z'n allen erkennen dat moslimterrorisme alles met de islam te maken heeft en dat het uitdelen van baantjes geen zak helpt tegen radicalisering. Dan kunnen we gaan kijken naar echte oplossingen om de strijd in ons voordeel te beslechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten