ISIS moet vandaag nog kapot worden gebombardeerd

Geen categoriefeb 04 2015, 9:04
Het is een grof schandaal dat ISIS nog steeds niet écht is aangepakt. Een coalitie van Westerse en Arabische landen zou in een mum van tijd gehakt maken van de terroristische organisatie.
Zoals u onderhand ongetwijfeld weet is ISIS gisteren zo ver gegaan om de door hen gegijzelde Jordaanse piloot leven te verbranden. Mu’ath Al-Kaseasbeh is werkelijk op vreselijke wijze afgeslacht; veel erger dan dit wordt het niet.*
De man was een piloot in het Jordaanse leger, een Arabier én een moslim... en juist hij werd op de meest wrede manier geëxecuteerd. Zoals ik wel vaker zeg: de voornaamste slachtoffers van radicale moslims zijn andersdenkende moslims. Zij geloven namelijk dat ze eerst een 'zuiveringsactie' moeten uitvoeren in de islamitische wereld zelf: iedereen moet net zo radicaal zijn als zij, anders kunnen ze de eindstrijd (van de wereld) niet winnen tegen het Westen.
Hoe dan ook, de manier waarop Al-Kaseasbeh is vermoord moet reden zijn voor het Westen en diens Arabische 'bondgenoten' om nu eindelijk eens door te pakken en ISIS in één grote snelle actie van de aardbodem te vegen.
Ja, ISIS heeft een voor Midden-Oosterse termen vrij effectief leger, maar Jordanië, Libanon, Saoedi-Arabië, Egypte, Amerika én Europese landen hun krachten bundelen heeft de terroristische organisatie geen schijn van kans. Als die landen grondtroepen sturen en massale bombardementen uitvoeren kan Abu Bakr al-Baghdadi - de zogenaamde kalief van ISIS - alvast een plaatsje voor zichzelf reserveren in de hel. Misschien dat hij het dan nog een paar weken uithoudt, maar daarna is het echt einde oefening voor hem.
Tot nu hebben te weinig mensen er bij Westerse leiders op aangedrongen om zo'n grootscheepse aanval op te zetten. Daar moet nu maar eens verandering in komen. ISIS moet compleet en al van de aardbodem worden geveegd; er mag geen enkele jihadist in leven blijven.
Start een offensief en shoot to kill. Het is allerminst nodig om jihadisten gevangen te nemen. Schakel ze gewoon uit en zorg ervoor dat er over een paar maanden letterlijk niets over is van ISIS. Niets. Geen personen, geen vlaggen, niks.
* Overigens is het bijzonder merkwaardig dat ISIS hem verbrandt, zeker aangezien Al-Kaseasbeh een moslim was. Het is namelijk verboden in de islam om mensen te verbranden (wat dan ook de reden is dat moslims zich nooit laten cremeren).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten