ISIS verlaagt salarissen van jihadisten

Geen categorieokt 01 2015, 10:25
Honderden ISIS-strijders gooien het bijltje erbij neer.
Massa's terroristen in dienst van ISIS houden ermee op omdat hun salarissen zijn verlaagd. De terreurgroep zit in de financiële problemen, en dat heeft ook zijn weerslag op de CAO van de jihadstrijders. Waar ISIS-strijders eerst konden rekenen op 260 dollar per maand – een enorm bedrag voor Syrische begrippen – zien strijders nu hun loon verlaagd naar een schamele 65 dollar per maand.
Maar liefst 200 strijders zouden gestopt zijn met hun werk voor ISIS, en hebben zich aangesloten bij andere jihadgroeperingen die beter betalen. ISIS was de rijkste terreurgroep ter wereld, maar daar is de laatste maand verandering in gekomen. De Amerikaanse luchtaanvallen op olievelden die in handen zijn van ISIS, zorgen ervoor dat de belangrijkste inkomstenbron van de terreurgroep veel minder opbrengt. Ook zouden de jihadisten bang zijn om geldtransporten te houden met het geld dat ze nog wel hebben, omdat de VS die transporten zou kunnen bombarderen.
ISIS-commandanten zouden bezorgd zijn over de financiële situatie van het kalifaat. Volgens sommigen zou ISIS teveel geld uitgeven aan haar afdelingen in Noord-Afrika. Met name in Libië en de Egyptische Sinai-woestijn heeft ISIS grote afdelingen. Nu ook Rusland is begonnen met luchtaanvallen in Syrië, is het nog maar de vraag hoe lang ISIS kan doorgaan met het steunen van die buitenlandse takken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten