Restauranthouder uit Bussum: "Israëlische toeristen in Nederland moet je total-loss slaan"

Geen categorieokt 15 2015, 15:00
Youness Ouaali - een restauranteigenaar en tevens woordvoerder van een 'vredesorganisatie' - vindt dat de tijd is gekomen om Israëlische toeristen in Nederland een kopje kleiner te maken.
Een schrikbarend bericht verscheen gisteren op Facebook, en zorgt vandaag voor een rel op de social media:

"Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan?

Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!!
Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik."

De plaatser van dit bericht - Youness Ouaali - reageerde hiermee op de vermeende dood van een 13-jarige Palestijnse jongen (waarschuwing: schokkende beelden). Nadat hij twee Israëliërs had geprobeerd dood te steken, werd hij zelf onder vuur genomen. Volgens de Palestijnse president Abbas werd de jeugdige terrorist geëxecuteerd, in werkelijkheid leeft hij en is hij herstellende in een Israëlisch ziekenhuis. Ouaali houdt echter álle Israëli's verantwoordelijk voor de vermeende dood van de tiener. Daarom moeten in Nederland aanwezig Israëliërs worden aangevallen, redeneert de restauranthouder.
De oproep van Ouaali doet denken aan de aanslag op het Joodse Museum in Brussel vorig jaar. Bij een schietpartij met een terroristisch kwamen vier mensen om het leven, waaronder een echtpaar uit Israël.
Ouaali maakte in Nederland zelf al furore door aan te kondigen een haatimam graag in Utrecht te laten spreken namens zijn 'liefdadigheidsinstelling' World Wide Relief. De jongste extremistische daad werd aan het licht gebracht door Carel Brendel, een gepensioneerde journalist die bovenop islamgerelateerd nieuws blijft zitten.
Maar ook andere bekende Nederlanders hebben zich nu in de discussie gemengd:
https://twitter.com/Arnoudproos/status/654594141217755136
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/654621208789544960
De pro-Israëlische informatiegroep CIDI heeft aangifte gedaan tegen Ouaali. Maar voorlopig is - voor zover bekend - Ouaali nog niet opgepakt door de politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten