ISIS dumpt expres lijken op straat om 'vleesetende ziekte' te verspreiden

Geen categoriedec 04 2015, 8:00
Volgens Koerdische bronnen verspreidt de ziekte zich snel door heel Syrië.
Dat ISIS zijn hand niet omdraait voor gruwelijke wreedheden, wisten we allang. Journalisten onthoofden, vrouwen levend verbranden, je kunt het zo gek niet bedenken of de terreurorganisatie heeft het al een keer gedaan. Maar volgens Koerdische bronnen hebben de jihadistische fanaten nu een nieuwe, slinkse manier bedacht om de bevolking in vijandelijke gebieden het leven zuur te maken.
Volgens de Koerdische Rode Halve Maan laat ISIS de lijken van slachtoffers expres achter op straat. Dit zorgt voor een zeer onhygiënische situatie, waardoor een mysterieuze ziekte nu Syrië teistert. Een Koerdische woordvoerder vertelt:

De walgelijke daden van ISIS, namelijk het doden van onschuldige mensen waarna hun lijken op straat worden gedumpt, is de belangrijkste factor achter de snelle verspreiding van leishmaniose.

Als gevolg van de burgeroorlog in Syrië, die nu al vijf jaar woedt, is de gezondheidszorg in het land compleet in elkaar gestort. Hierdoor kunnen ziektes zich nog verder verspreiden onder de bevolking, vooral onder mensen met een lage weerstand zoals kinderen. Leishmaniose veroorzaakt onder meer vreselijke huidzweren, te zien op deze foto.
Een Koerdische strijder vertelt:

We hadden nog nooit van deze dodelijke ziekte gehoord. We vechten al vier jaar tegen ISIS, en deze ziekte is eigenlijk voortgekomen uit de belegerde gebieden van Tal Hamis, Hon en Qosa.

De ziekte wordt verspreidt door muggen, die in gedumpte lijken een ideale broedplaats hebben. In wezen maakt ISIS dus gebruik van een soort primitief biologisch wapen: zonder enig respect voor menselijke waardigheid, gooien ze lichamen gewoon op straat, om de gruwelijke ziekte verder te verspreiden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten