Winnen de terroristen? Brussel vraagt Joodse gemeenschap om traditionele feesten te schrappen

Geen categoriemrt 23 2016, 16:00
Joden kunnen anno 2016 niet meer volop genieten van de vrijheid die zo lang zo vanzelfsprekend is geweest: vanwege de aanslagen in Brussel wordt de Joodse gemeenschap gevraagd om te stoppen met het vieren van traditionele feesten.
De Joodse gemeenschap in Brussel was eigenlijk al bezig met het voorbereiden van het traditionele Poerim-festival, dat vanavond zou moeten beginnen. Maar vanwege de bloederige aanslagen van gisteren, gaat dat niet door. De Brusselse overheid heeft de Joden met klem gevraagd hun traditionele feest niet te vieren:

According to the report, due to heightened security concerns, police have requested that the Jewish community avoid wearing masks that cover the face in public on Purim and requested that no toy weapons be carried even by children. Additionally, the police requested that no fireworks be set off and to avoid using any device that may cause a loud banging sound.

The Jewish Crisis Management Team of Antwerp urged the community to comply with these rules and declared the next three days to be days of mourning in which celebrations and public feasting are strictly forbidden.

Poerim is normaalgesproken een vrolijk feest, en min of meer de Joodse variant op carnaval. Mensen met gekke outfits, parades, muziek, dansen en lekker herrie maken. Cadeaus worden uitgedeeld, feestelijke maaltijden opgediend en algehele vrolijkheid is de teneur van de feestdag.
Maar vanwege de aanslagen moeten de Belgische Joden het één keer zonder hun geliefde feestdag stellen, en zullen zij niet verder komen dan een ingetogen luxe maaltijd.
Dat Joden gehinderd worden in hun traditionele - en zelfs religieuze - leven, is natuurlijk niet iets waar de Brusselse overheid direct op uit is. Maar het is wel een gevolg van de veiligheidsmaatregelen.
Wie wel uitzijn op het zo veel mogelijk treiteren van Joden en hun gewoontes, zijn islamitische terroristen. Het annuleren van Poerim mag dan gedaan zijn met de beste intenties richting het volk Israëls, uiteindelijk dient het de agenda van de gitzwarte ISIS-agenten van het kwaad. Zij hebben hiermee een slag gewonnen, helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten