Voormalig DDS-eigenaar Joshua Livestro heeft het gehad met eurosceptici

Geen categoriejul 06 2016, 13:02
De voormalige eigenaar van De Dagelijkse Standaard, Joshua Livestro, is het afgelopen jaar flink van koers veranderd. Waar hij enige tijd geleden nog bekendstond als een prominent euroscepticus pleitte hij de afgelopen tijd juist voor het verdrag met Oekraïne en tegen de Brexit.
Voor mensen die DDS al vanaf dag één (ergens in februari 2009) lezen zal het ongetwijfeld als een verrassing (lees: schok) komen, maar Joshua Livestro -- oprichter van deze website en voormalig hoofdredacteur en publicist -- heeft tegenwoordig niets meer met eurosceptisch rechts. Met name op Twitter veroordeelt hij eurosceptici (en mensen die voor Brexit gepleit hebben) in de hardst mogelijke bewoordingen. Kijk maar:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/750578994534285312
Ook in een interview met het conservative NRC Handelsblad (ahem, kuch) laat Livestro zich van zijn meest eurofiele kant zien. Daarbij bekritiseert hij DDS én andere websites waaronder GeenStijl. Sterker nog, hij lijkt er spijt van te hebben dat DDS altijd uitgesproken eurokritisch is geweest:
Screen Shot 2016-07-06 at 13.54.26
Jaja, het bereik van sites als GeenStijl en DDS is zo klein dat ze de door George Soros gefinancierde campagne vóór het associatieverdrag met Oekraïne op grootse wijze verslagen hebben.
Denk je eens in wat we allemaal voor elkaar zouden krijgen als online-rechts nóg groter was. De hele eurofiele politieke élite zou dan op zoek kunnen naar een andere baan.
Nou ja, we mogen allemaal dromen, nietwaar?
Helaas wordt die droom niet gedeeld door Livestro, die de VVD zelfs aanmoedigt om nóg eurofieler te worden:
Screen Shot 2016-07-06 at 14.07.16
Waarop ik zeg: experimenteer inderdaad niet, beëindig het Grote Europese Experiment onmiddellijk en geef iedere Europese staat zijn soevereiniteit terug. Alleen dan kunnen we de toekomst waarborgen en hoeven we niet te vrezen dat onze welvaart uiteindelijk in de portemonnee verdwijnt van een stel uitkeringstrekkers in Griekenland, Spanje of Italië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten