De Dagelijkse Standaard overgenomen door Michael van der Galien

Nieuws van De Dagelijkse Standaard: het eigendom van de populaire rechtse nieuws & opinie website is overgenomen door Michael van der Galien, voorheen hoofdredacteur van de website en geboren en getogen in Leeuwarden, hoewel hij tegenwoordig ook grote delen van het jaar in Izmir, Turkije woont. Voormalig DDS-publicist Joshua Livestro en Van der Galien tekenden de overeenkomst daartoe op donderdagmiddag, 23 juni.

Een nieuw avontuur
Van der Galien zegt: “Op de dag dat Britten ervoor kozen om uit de Europese Unie te stappen hebben voormalige publisher van DDS Joshua Livestro en ik een overeenkomst getekend in Leeuwarden. Vanaf heden ben ik officieel de eigenaar/publisher van De Dagelijkse Standaard. Ik heb ontzettend zin in dit nieuwe avontuur en ben ervan overtuigd dat we als team de website de komende maanden en jaren nog groter, invloedrijker, en moderner zullen maken.”

DDS banner

Rechts
“Sinds we De Dagelijkse Standaard hebben opgezet in februari 2009 — we kregen de mogelijkheid om dat te doen bij De Wereld Draait Door — is DDS gestaag gegroeid. De reden laat zich raden: anders dan de gevestigde media zijn wij niet te beroerd om echte problemen te benoemen en met oplossingen te komen. Als platform hebben we een trouwe achterban die zich thuisvoelt bij ons omdat we niet-politiekcorrect zijn en zeggen waar het op staat. We zijn voor een kleine overheid, tegen meer regelzucht uit Den Haag én Brussel, tégen de linkse, multiculturele heilstaat, maar voor individualisme, democratie en zelfredzaamheid. Deze principes stonden vanaf dag één centraal bij ons, en dat zal altijd zo blijven. Daarbij schrijven we niet alleen zelf sterk opiniërende artikelen en brengen we niet alleen zelf nieuws, maar bieden we ook een platform aan weldenkende politici om dit afbraakkabinet het vuur aan de schenen te leggen.”

dds trending

Joshua Livestro
Van der Galien gaat verder: “Ik beschouw mezelf een gezegend mens dat ik maar liefst zeven jaar lang heb samen mogen werken met Joshua Livestro. Hij is niet alleen een mentor en (voormalige) opdrachtgever, maar ook een bijzonder goede vriend. Gelukkig blijft hij actief op het Internet, namelijk met Jalta.nl, zijn andere, mooie website. Ik ben ervan overtuigd dat ook Jalta zal blijven groeien en een enorme impact zal hebben op de politiek én het medialandschap. Natuurlijk zullen hij en ik ook blijven samenwerken met elkaar.”

Cijfers
In de meest recente maand waarvan de cijfers bekend zijn (mei) had De Dagelijkse Standaard ongeveer 2 miljoen pageviews en bijna 1,1 miljoen unieke bezoekers (1.082.060 unieke bezoekers en 1.986.916 pageviews). Daarmee is DDS één van de grootste onafhankelijke politieke websites van Nederland. Naast het politieke gedeelte is DDS zich de afgelopen maanden ook gaan verbreden met positieve content: artikelen en video’s waaruit blijkt dat mensen heel goed hun eigen broek kunnen ophouden en samen kunnen werken aan een betere, mooiere samenleving, zonder dat de overheid daarbij aan te pas komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Ni28

  Beste Michael van der Galien,
  heel veel succes met de onderneming, blijf schrijven zoals je doet en maak ons reageerders niet afhankelijk van Facebook.

 2. Houtlijm

  Michael, gefeliciteerd met de overname van DDS. Ik wens je alle geluk en een voorspoedige groei van dit blog.

 3. ceteris paribus

  Ook mijn felicitaties, Michael.

 4. Jan

  Gefeliciteerd Michael, veel succes! Hieronder nog een linkje naar één van de eerste uitgaves van de dagelijkse standaard van februari 2009:
  https://web.archive.org/web/20090210144030/http://dagelijksestandaard.nl/

 5. Nico

  Van harte Michael, en veel succes!

 6. Beukman

  Gefelicteerd, Michael! En ik ben benieuwd naar je plannen.

 7. Floris

  Gefeliciteerd. Er is niets mooier dan zelfstandig ondernemersschap.

 8. Bromsnor

  Gefeliciteerd Michael met de overname en veel succes toegewenst met DDS.

 9. cmsuijkerbuijk

  Michael, van harte gefeliciteerd en ontzéttend veel succes gewenst!

 10. Viertel

  Prima dat DDS eindelijk heeft gebroken met die Livestro. Vond die man een enge glibber, een paling in een emmer snot zogezegd. Zogenaamd politiek analist, maar Joshua zat er wel 2 keer naast. Hij voorspelde een Ja bij het referendum over het Associatieverdrag Oekraïne en een Remain bij het referendum gisteren.

  Nu Engelbart er nog uit, en dan kan DDS echt een goed blog worden.

 11. Vigo

  Michael, van harte gefeliciteerd, er gaat niets boven zelfstandig ondernemerschap.

 12. Anna

  Heel veel succes en een dikke pakkerd. Maar Turkije niet bij de EU.

  1. van Urk

   Sorry een beetje laat. Maar beste Michael; ik wens je veel succes,wijsheid en met de zegen van boven dat je nog lang genieten kan van dit werk (Dat zal wel lukken denk ik, met al die knotsgekke reaguurders) en de DDS vele jaren gezond draaiende kan houden.

 13. Michael van der Galien

  Dank voor de vriendelijke woorden mensen! Waardeer het bijzonder! Laten we er samen voor gaan, uiteindelijk is DDS immers ook een beetje van júllie!

 14. J-a-n-s-m-a

  Gefeliciteerd, heer van der Galien!

  Voor zover en indien we nu het échte ouderwetse rechtse DDS geluid weer te lezen krijgen (en daar vertrouw ik op), is dat voor mij zonder meer een reden om DDS weer eens wat vaker aan te doen. De laatste jaren wist ik niet wat ik zag als ik hier nog eens kwam buurten, na eerder al gestopt te zijn met reageren. Goed om te lezen dat Livestro niet langer bij de organisatie betrokken is.

  Groet,
  Jansma

 15. Niek

  Dank je wel Michael, voor wat je deed en voor wat je gaat doen!

  Rechts NL groeit lijkt het soms, zoals in de (eig. voorheen) ‘protestante’ NW-Europese landen. Als tegenwicht van de linkse nationale nepparlementariers met hun volgvee media en de ‘katholieke’ regeringen van EU knoflooklanden die steeds linkser en rotter worden.

  Gelukkig zijn er nog media die onafhankelijker en democratisch zijn en luisteren willen naar wat het gewone volk eigenlijk wil.

  En doe ook eens een Tim-exit, beter voor DDS? Daarvoor in zijn plaats een echtere journalist, die wat helderder rechtse blik heeft.

  1. Anna

   Niek. Wat is dan volgens jou “een echtere journalist”?

 16. Niek

  Oja Michael, ik ‘feliciteer’ nooit iemand, als hij niets gedáán heeft daarvoor. Bijv met verjaardagen; ik zeg dank of zegen ze, dat dus wel weer.
  Maar bij jou is een felicitatie zeker van waarde!

 17. Floris

  “En doe ook eens een Tim-exit, beter voor DDS? Daarvoor in zijn plaats een echtere journalist, die wat helderder rechtse blik heeft.”
  ————————————————–
  Een beetje variatie is juist goed voor DDS. Laat Tim maar gewoon blijven.

  1. Michael van der Galien

   Maak je geen zorgen: Tim blijft gewoon. We zijn altijd een *brede* rechtse website geweest en zullen dat ook blijven. Ik ben buitengewoon blij en tevreden met Tim.

 18. sarko

  Gelukkig zijn er nog media die onafhankelijker en democratisch zijn en luisteren willen naar wat het gewone volk eigenlijk wil.

  Tja en dan ben je bij DDS aan het verkeerde adres …

  1. sarko

   Reactie op @Niek..

  2. sarko

   Succes en mag hopen op een Joris want dat iedere gek (incl. me) mag schrijven wat ie wil is geen goede zaak.
   Persoonlijke bedreiging ,gore taal,schelden, racisme , homohaat enz bezorgt een forum een slechte naam .

 19. Wachteres

  Ik lees dit net en ook van mij geldt: heel veel succes met je site

  Het enige nadeel is dat je een Fries bent, maar daar kun jij niets aan doen. 😉

  Je grootmoedigheid blijkt hieruit dat ik, als Groningse, hier al tijden word geduld.

  O help…. maar je bent nu de eigenaar.

  1. Michael van der Galien

   Ha! Ik heb in Groningen gestudeerd. Niets dan lof voor die schitterende stad.

   De rest van de provincie Groningen is weer wat anders…

   1. Wachteres

    Kijk, dat verandert de zaak! Maar wat je zegt over de rest van de provincie is weer niet zo fraai. Dat heb je met Friezen. 😀

    Ik moest, toen ik nog werkte, regelmatig voor vergaderingen naar Ljouwert. Wij waren gefuseerd met de Friese Poort [mbo] en ik zat in de MR.

    Mijn man en ik zijn trouwens ook in Groningen [de stad] naar school gegaan. Hij naar de HBS en ik naar de Kweekschool. Maar toen kenden we elkaar nog niet.

    Een paar jaar geleden heeft onze kleindochter 4 jaar in Groningen gestudeerd. Ook zij vond het een heerlijke stad.

    1. toetssteen

     @Wachteres
     Ow my, zo jammer dat ik deze conversatie te laat zag! Ik ben Frysk, geboren in Baolsert. Woonde aan een huis waar je verstoppertje kon spelen zonder gevonden te worden (binnen 24 uur).
     Nee, ik spreek helaas geen Frysk (Bolswards dialect is echt te erg), maar versta het als de beste. Ook het Zweeds handigt me prima.

     1. Michael van der Galien

      Fryslan boppe!

      Ja, ik kan ook behoorlijk wat verstaan van die talen. Het Deens lukt ook heel aardig.

     2. Wachteres

      Dat jij een Fries bent, weet ik allang @Toets.

      Maar ik heb mij er man/vrouwmoedig overheen gezet. Heeft je vrouw ook moeten doen en dat is nog veel moeilijker, denk ik.

 20. Wim

  Goede zaak en succes er mee. Prima site ,is toch prachtig dat ook tomaatjes hier hun rode sapje neer kunnen gooien.

 21. nick

  Gefeliciteerd Michael! Heel veel succes en dat de site mag groeien en bloeien!!

  Ondanks soms tijden van lichte irritatie ben ik al vele jaren een trouwe bezoeker en reageerder zoals je weet. Mijn jaren lange band met DDS zal niet snel gebroken kunnen worden. Jij doet het goed en ik heb alle vertrouwen dat jij deze site nog groter kan maken. Blijf vooral trouw aan je principes! Succes!

  1. Michael van der Galien

   Dank je voor je vriendelijke woorden, Nick! We gaan het doen!

 22. toetssteen

  Go Michael! Het kan en ik blijf je nog een tijdje treiteren met mijn aanwezigheid ;).

  1. Michael van der Galien

   Ha, jij bent nooit te veel voor me, Toets!

 23. Niek

  Anna een echtere journalist is m.i. hij die ‘verslag geeft’ zonder zijn eigen meningen en vooral onderbuikgevoelens teveel op de voorgrond te laten treden. En zeker als je – wat slechter tot zeer – slecht geinformeerd bent over feitelijk materiaal.

  Maar de invulling van zo’n beroep kan totaal verschillend zijn, ook voor hun werkgever. De vroegere NOS voorlezer (Emmer bijv) las zijn stof geheel emotieloos voor, terwijl tegenwoordeig dat wat anders ligt! Ik kies voor het eerste, anderen weer voor het tweede. Zo ligt dat ook met journalisten denk ik.
  Belangrijker is de integriteit en het respect die een goede journalist toch mag tonen. Heb net Tim daarop stevig op gewezen, want dat werd weer tijd een keer. Ik hou niet van invullingen, vooringenomen stelligheden die de motivatie van mensen beoordelen als van God zijnde en diegenen – die zich niet kunnen weren – zomaar en met één emotioneel zinnetje in zeer negatief daglicht stellen. Waardoor de opinie van de lezer blijvend beschadigd is.

  Ik herinner me ook Le Monde, ook vroeger en nu niet meer denk ik. Die journalisten moesten destijds een eed afleggen elke dag dat ze de waarheid doorgaven.

  Ik hoop dat ik een beetje de richting kon aangeven wat ik over gezonde journalistiek denk.

 24. ikweetwatikwil

  Gefeliciteerd Michael. En dat door een Groningse. Veel succes. Zeker is onze stad mooi. Maar de rest ook. Je zult er wel niet meer aan toekomen, maar fiets maar eens door het Noorden ,prachtige dorpjes en vergezichten.

  1. Michael van der Galien

   Haha, ik weet het. In Haren ligt geloof ik ook een schitterende ‘tuin’, een Chinese of Japanse. Ook mooi.

  2. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=72fgZd174YQ

   Zo is het ‘ikweetwatikwil’. Ed Staal Hoogeland

 25. Pimsch

  Welverdiend, harde werker.

 26. pm10326340

  Van harte gefeliciteerd Michael. Al jaren zit ik te wachten op het koppige verzet uit Friesland en begon al te denken dat zelfs daar het karakter verdwenen was. Dus niet. Zet hem op.

 27. Mart

  Nu de trollen er nog uit,en dan word het weer een interresante site.

  1. ceteris paribus

   Met trollen bedoelt Mart hoogstwaarschijnlijk de deelnemrs hier die een andere mening hebben dan die van hemzelf en de grote meerderheid op dit rechtse blog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.