'Zwarte Piet is racisme'-onderzoek Kinderombudsman blijkt enorme flop te zijn

Geen categorieokt 21 2016, 9:00
Het 'onderzoek' van de Kinderombudsman is flut.
Goed nieuws voor alle mensen die tróts zijn op de oude Nederlandse cultuur: het onderzoek van de Kinderombudsman over hoe kinderen Zwarte Piet ervaren is flut. Dat bericht De Telegraaf.
Leraar Pim Walenkamp schrok zich te pletter toen hij de onderzoeksresultaten van de Kinderombudsman bekeek. Uit eigen ervaring weet hij namelijk dat het gemiddelde kind Zwarte Piet absoluut niet 'racistisch' vindt. Toch zei de Kinderombudsman precies het tegenovergestelde.
Omdat hij de boel voor geen cent vertrouwde besloot Walenkamp om de kinderombudsman te contacteren en haar te ondervragen over haar onderzoeksmethodes. Uit haar antwoorden bleek dat het hele onderzoek volstrekt niet serieus genomen kan worden:

Academische precisie is in haar pietenstandpunt niet te bekennen, vindt hij. „Overal staan vaagheden als ’verschillende gekleurde kinderen’, ’een aantal gesprekken’ en ’veel kinderen’. Walenkamp kreeg in een reactie te horen dat het om vier kringgesprekken ging. Walenkamp: „En ze maakt zich er van af door op te schrijven dat het een ’niet representatieve groep’ kinderen betreft. Een hoogleraar onwaardig!”

De Groningse professor Casper Albers voegt daar terecht aan toe dat groepsgesprekken alleen geschikt zijn "om anekdotisch bewijs te verzamelen. Maar als je iets wilt zeggen over wat de Nederlandse jeugd vindt, heb je onderzoeken met een veel grotere steekproef nodig." De kinderombudsman begrijpt dat natuurlijk ook, maar heeft daar klaarblijkelijk lak aan. Het doel was om Zwarte Piet te ondermijnen en zoals altijd bij politiekcorrect links heiligde dat doel alle middelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten