Met deze ranzige dief wordt geweldig afgerekend door de échte eigenaar van een gestolen telefoon

motor-dief-telefoon
Foto: Screenshot People's Daily, China / YouTube

Op veel sympathie hoefde deze dief niet te rekenen, en zeker niet van de man die hij vlak daarvoor heeft bestolen van zijn smartphone.

Van alle soorten criminelen die er zijn, zijn zielige kleptomanen die spullen afpakken van weerloze mensen misschien nog wel het allergrootste tuig van allemaal. Neem bijvoorbeeld deze dief uit het Chinese Foshan, die dacht weg te komen door het mobieltje van een vrachtwagenchauffeur te gappen.

De chauffeur was gewoon in de cabine aan het bellen toen een brutale dief door het raampje van de vrachtwagen greep en de telefoon afpakte. Op een motor vluchtte de lafaard vervolgens weg. Daar zou het helaas ook bij gebleven zijn als de vrachtwagenchauffeur de schouders had laten hangen, maar dat was de man geenszins van plan. In plaats daarvan wist hij de pikkedief te volgen en een hinderlaag voor hem te leggen.

Bam, bam! Wat rake klappen, een dief die om genade smeekt, en de gerechtigheid arriveert. Het plan van de chauffeur slaagde grandioos, en aan het eind van wat ongetwijfeld een adrenaline-verhogende middag moet zijn geweest had hij z’n eigen telefoon weer terug. Hij steekt prompt een sigaret op om dat feit te vieren. Dus ik zeg: wat een held!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!