Met deze ranzige dief wordt geweldig afgerekend door de échte eigenaar van een gestolen telefoon

motor-dief-telefoon
Foto: Screenshot People's Daily, China / YouTube

Op veel sympathie hoefde deze dief niet te rekenen, en zeker niet van de man die hij vlak daarvoor heeft bestolen van zijn smartphone.

Van alle soorten criminelen die er zijn, zijn zielige kleptomanen die spullen afpakken van weerloze mensen misschien nog wel het allergrootste tuig van allemaal. Neem bijvoorbeeld deze dief uit het Chinese Foshan, die dacht weg te komen door het mobieltje van een vrachtwagenchauffeur te gappen.

De chauffeur was gewoon in de cabine aan het bellen toen een brutale dief door het raampje van de vrachtwagen greep en de telefoon afpakte. Op een motor vluchtte de lafaard vervolgens weg. Daar zou het helaas ook bij gebleven zijn als de vrachtwagenchauffeur de schouders had laten hangen, maar dat was de man geenszins van plan. In plaats daarvan wist hij de pikkedief te volgen en een hinderlaag voor hem te leggen.

Bam, bam! Wat rake klappen, een dief die om genade smeekt, en de gerechtigheid arriveert. Het plan van de chauffeur slaagde grandioos, en aan het eind van wat ongetwijfeld een adrenaline-verhogende middag moet zijn geweest had hij z’n eigen telefoon weer terug. Hij steekt prompt een sigaret op om dat feit te vieren. Dus ik zeg: wat een held!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

2 reacties

 1.   

  Bejaarde echtparen ter dood veroordeeld.
  Dank zij Nederlandse wet en regelgeving, worden bejaarde echtparen, waarvan een der partners van buitenlandse afkomst is ter dood veroordeeld!
  Heeft deze buitenlandse partner geen AOW in Nederland op gebouwd, en de andere partner alleen een AOW, en woonachtig in het buiteland (EU) dan zijn ze verdoemd om de hongerdood te sterven!
  Omdat hun dan maar een halve AOW uitkering ten deel valt,dank zij de 50/50% regeling die is
  ingevoerd door de Nederlandse Overheid.
  Ook de wet gelijke behandeling is alleen voor mensen die woonachtig zijn in Nederland.
  Als je in NL woonachtig bent dan heb je recht op het sociaal minimum.
  Ongeacht afkomst of nationaliteit van een of beide partners, die wel of geen AOW premie hebben betaald.
  Ze blijven recht te hebben op het sociaal minimum voor gehuwden door middel van de AIO die door de gemeente word betaald.
  Maar woon je in het buitenland, dan heb je geen recht op het sociaal minimum en mag je proberen rond te komen met de helft en dus zo,n 650 euro/maand tekort komt om je in de kosten van levens onderhoud te voorzien.
  Dus met andere woorden, worden deze echtparen op hun oude dag veroordeeld de hongerdood te sterven, dank zij de wet en regelgeving door de Nederlandse Staat ingevoerd.
  En er is tevens, geen enkele partij in de tweede kamers der staten generaal de noodklok luid, om deze wantoestand een halt toe te roepen, terwijl zij notabene zijn gekozen, om het nederlandse volk te dienen en te vertegewoordigen.
  Of zitten de heren en dames van de tweede kamer er voor hun eigen gewin en idealen, en zal de problemen van hun achterban hun worst zijn?
  Deze brief schriijf ik namens alle bejaarden in het buitenland die in de zelfde situatie verkeren en gedoemd te zijn de hongerdood te sterven, dank zij uw beleid.

 2.   

  Is er een mogenlijkheid, om ons van een redelijk inkomen te voorzien door middel van TOG?
  Met een AOW uitkering van 673 euro/mnd redden wij het echt niet!
  Met 360 eu/hypotheek en vaste lasten gas/licht/water+diversen te samen ook zo,n 250 euro/mnd, hebben we nog zo,n 63 euro te besteden om ons te voorzien van de
  kosten van levens onderhoud!
  Met mijn voorheen WAO uitkering a1264eu/mnd konden we nog net een normaal leven leiden, maar nu leven wij in bittere armoede en kunnen ons hoofd niet meer boven water houden, die stap is echt te groot van 1264 naar 673 euro/mnd.
  Op een aanvulling van de sociale dienst alhier in Polen kunnen we geen aanspraak maken, omdat ik destijds in 1992 een formulier moest ondertekenen dat ik en mijn gezin volledig zelf moest voorzien in de kosten en geen enkele aanspraak kan maken op de poolse sociale voorzieningen.
  Dit is dus een nood oproep mijner zijde om ons van deze zeer miserabele situatie te verlossen, en ons aan een bestaanbaar minimum inkomen te voorzien!
  Antwoord SVB: TOG is niet meer van toepassing.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!