Walgelijk politiekcorrect AD: 'Geert Wilders is eigenlijk een bondgenoot van ISIS!'

Geen categoriedec 08 2016, 10:00
De islam is lief. Moslims zijn fel tegen terrorisme. Geert Wilders steunt terrorisme. Zo, klaar.
Het Algemeen Dagblad -- dat nooit te beroerd is om Geert Wilders af te zeiken -- heeft vandaag een column online gezet van één of andere oud-ambtenaar: Henk Conijn. Nou is meneer natuurlijk volstrekt irrelevant en vindt niemand het normaal gesproken ook maar enigszins interessant wat hij te zeggen heeft, maar het AD publiceert zijn 'brief' vandaag toch maar omdat hij Wilders zo heerlijk afkraakt.
De heer Conijn begint zijn column met allerlei lieve opmerkingen aan het adres van 'de moslims.' Die zijn, aldus meneer de subsidieslurper, stuk voor stuk fan-tas-tisch. Ik citeer:

Uiteraard heb ik met mijn gereformeerde achtergrond gesprekken met islamieten gehad over het geloof. Ik heb daarbij nooit iets gemerkt van aversie van hen tegen andere geloven. De mensen die ik heb leren kennen, voedden hun kinderen zodanig op dat zij een goede basis kregen in de maatschappij. Deze mensen zijn ook ontzettend fel gekant tegen de misdaden van Islamitische Staat (IS). Het wrange is dat veel mensen in ons land niet verder kijken dan hun neus lang is. Zij denken dat de acties van IS voortkomen uit de islam. Naar mijn overtuiging is IS uit op een godsdienstoorlog. [knipknip]... Maar als er één groep is, die ons beschermt tegen de opvattingen en de misdaden van IS en aanverwante organisaties, dan zijn het de in ons land wonende islamieten.

Wacht eens even. Ik ben het er helemaal mee eens dat er heel veel goede, verlichte moslims zijn die helemaal niets op hebben met terrorisme (ik ken ze van héél dichtbij, zullen we maar zeggen), maar het is werkelijk knettergek om te doen alsof ISIS niets te maken heeft met de islam én dat de 'islamitische gemeenschap' in Nederland ons op één of andere manier tegen ISIS' gedachtegoed beschermt. Er zijn een paar moedige verlichte moslims die zich publiekelijk en dagelijks uitspreken tegen de Radicale Islam, maar de overgrote meerderheid van de moslims doet dat in het geheel niet. Sterker nog, er zijn hele moskeeën die tegenwoordig worden overgenomen door salafisten; dat zijn aanhangers van ISIS' interpretatie van de islam. Het is totale onzin om te stellen dat de overgrote meerderheid van de islamitische gemeenschap in ons land hard tegen dat soort tuig optreedt.
Sterker nog, als we even over de grens in België kijken zien we dat de jihadisten achter de aanslagen in Parijs én Brussel zich gewoon konden verstoppen in 'islamitische wijken' in Brussel en andere grote steden. Toen de terroristen dan eindelijk gepakt waren lieten omstanders heel blij weten dat ze al lang wisten dat die lui daar vertoefden. Maar er iets aan doen, ho maar!
In het citaat hierboven zie je "knipknip" staan. Ik heb er namelijk een deel uitgehaald (zodat we het eerst even over de kwestie hierboven konden hebben). Hier is het stuk dat we boven mist:

Naar mijn overtuiging is IS uit op een godsdienstoorlog. Daarbij hebben zij in Nederland in Geert Wilders een grote medestander. Te pas en te onpas roept de PVV-leider ongenuanceerd van alles en nog wat over de islam en islamieten.

Met andere woorden, 'de islamitische gemeenschap' is de grootste vijand van ISIS, maar Geert Wilders -- die 'de islam' wil verbannen uit Nederland (overigens een onbereikbaar en ook onwenselijk doel; in een vrije samenleving kun je geen religies 'verbannen') -- diens grootste bondgenoot. Zijn meneer Conijn en het AD dan helemaal de weg kwijt? En waarom mag je dit als politiekcorrecte Gutmensch eigenlijk wel zeggen, maar mogen mensen als Wilders niets negatiefs over 'de islam' zeggen? Vanwaar die dubbele maat? De islam 'demoniseren' mag niet, maar de persoon Wilders wel! En dat terwijl de PVV-leider al jaren een bullseye op zijn gezicht heeft wat radicale moslims betreft.
Vervolgens komt meneer de quasi-expert met dit pareltje:

De maatschappij is nog steeds bezig zich te verrijken. Niet met geld, maar met mensen, met culturele rijkdom. Een moslim die zijn geloof overtuigend belijdt, is iemand bij wie je je veilig kan en mag voelen. Die lui in Syrië die bezig zijn hun medemensen af te slachten, zijn geen moslims. Dat zijn beesten die de islam misbruiken voor hun goddeloosheid.

Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Ik heb enige kennis van zaken over 'de islam' en de verschillende versies (of: interpretaties) ervan, en ik kan meneer Conijn ('Konijn met een c!') verzekeren dat ISIS wel degelijk te maken heeft met die religie. Daarom noemen we het gedachtegoed van de organisatie ook radicaal-islamitisch, en niet, zeg, radicaal-atheïstisch. Ze baseren zich op de Quran, de Hadith en de Soenna. Dat verlichte moslims hun interpretatie (gelukkig) niet delen, bekent niet dat ze zich niet op precies dezelfde documenten baseren en daar écht in geloven.
Ik dacht dat we tegenwoordig wel klaar waren met dit soort politiekcorrecte anti-Wilders verhalen, maar blijkbaar proberen onze grote vrienden van de linkse media het toch maar weer. Want ja, de PVV gaat ruim aan de leiding in de peilingen en dat kan natuurlijk niet geaccepteerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten