Bloedrode tiran Emile Roemer sluit extreemlinkse VVD van Mark Rutte uit

Geen categoriejan 16 2017, 10:30
De SP geeft de aanzet voor nóg een cordon sanitaire, ditmaal niet om de PVV, maar ook de VVD van Mark Rutte.
Dat is even een tegenvaller voor Mark 'Wat Ben Ik Toch Geweldig' Rutte zeg! Waar hij gisteren nog aankondigde dat hij meedoet met het cordon sanitaire om de PVV, waarmee hij de linkse partijen weer aan zich hoop te verbinden, blijkt hij nu zelf het slachtoffer te zijn van uitsluitingspolitiek. Emile Roemer, de knetterrode tiran van de SP, zegt namelijk nooit en te nimmer met de VVD te gaan regeren. Dit omdat die partij zogenaamd 'neoliberaal' is.
I wish.
In gesprek met het Algemeen Dagblad -- alweer zo'n links vod -- zegt Roemer dat de PvdA 'links' onherstelbaar beschadigd heeft door samen te werken met de VVD, wat hij om voor mij volstrekt onbekende redenen nog steeds een rechtse partij noemt, dit terwijl de nepliberalen zich met huid en haar hebben overgeleverd aan de Europese Unie en ook nog eens de belastingen stelselmatig verhoogd hebben. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het opengrenzenbeleid waar Mark Rutte zich al jaren hard voor gemaakt heeft.
Maar goed, klaagt Roemer, de VVD is echt heel erg rechts, en juist door met die partij samen te werken heeft de PvdA zichzelf én alle andere linkse partijen een flink probleem bezorgd:

"U krijgt van mij bij deze de garantie dat wij rechts niet aan een meerderheid gaan helpen. En ik bedonder niemand."

Vervolgens huilt hij dat de PvdA dat na de verkiezingen van 2012 heel anders deed:

"Mensen die toen een linkse stem uitbrachten, hadden ook links beleid verwacht. Maar dat is er niet gekomen. De teleurstelling was vervolgens zo groot dat linkse mensen rechts zijn geworden. Daarom kunnen wij maar beter vooraf eerlijk zeggen waar we staan."

Dat is natuurlijk bijzonder opvallend omdat de PvdA in het kabinet Rutte II eigenlijk alles heeft gekregen waar het om vroeg. Rutte was zo bang om weer een kabinet voortijdig te zien vallen dat hij op geen enkel punt 'nee' durfde te zeggen tegen Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Het gevolg daarvan is dat Nederland al jaren overspoeld wordt door een asieltsunami van nieuwkomers die onze waarden niet alleen niet delen maar zelfs verachten, dat de economie zich veel langzamer herstelt dan mogelijk, en dat Brussel machtiger is dan ooit. Kortom, Rutte heeft het land gecreëerd dat de PvdA voor ogen stond.
Het is mij een raadsel waarom Roemer daarover klaagt. Als bloedrode socialist zou hij daar immers blij mee moeten zijn.
Om volkstrekt onbekende redenen is hij dat dus niet en gaat hij nu zelfs zo ver om de VVD uit te sluiten van een mogelijke coalitie. Dat is toch wel enigszins opmerkelijk, en niet alleen omdat Rutte nu het slachtoffer wordt van zijn eigen politieke machtsspelletjes met betrekking tot de PVV. Op lokaal niveau werkt de SP namelijk al tijden samen met de VVD; daar kunnen de partijen prima door één deur met elkaar, wat niet zo gek is aangezien de SP feitelijk een soort populistische versie van de PvdA is. Als de VVD met de PvdA kan regeren kan ze dat ook met de SP.
Kortom, Roemer speelt net zulke vieze spelletjes als Rutte dat doet. Alleen is het wel hilarisch dat de laatste nu het slachtoffer wordt van zijn eigen egomanische hypocrisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten