Verrassing! “Goed doel” blijkt in werkelijkheid stelende stichting die miljoenen wegsluist naar criminelen

goededoelengeld
Foto: Goede doelen zijn 'big business', maar helpen doorgaans niemand een stap verder. Bron: Alfenaar / Flickr.

Goh, wie had dat gedacht? Een zogenaamd “goed doel” blijkt in werkelijkheid gewoon een smoesje om miljoenen euro’s in de zakken van een oplichter te scheppen.

Als ik ooit op clandestiene wijze miljonair zou willen worden, dan zou ik vermoedelijk hetzelfde doen als de hieronder genoemde Harry F. Dat wil dus zeggen: een goed doel beginnen, donauteurs werven, opscheppen over hoe goed werk je al dan niet verricht en vervolgens nog meer donateurs werven. Het is een soort ponzi-scheme van de filantropie, maar dan met maar één deelnemer. Die deelnemer ziet dan wel het bedrag op z’n bankrekening exponentieel stijgen. En dat allemaal dankzij de naïeve welwillendheid van mensen:

“Honderdduizenden dierenvrienden hebben jarenlang de portemonnee van Harry F. gespekt. Zij dachten dieren aan een beter bestaan te helpen.

De dierenhulpstichtingen van goededoelenbaas Harry F. (69) uit Wierden fungeerden van meet af aan als oplichtingsmachine. Dat stellen deskundigen uit de goededoelenbranche op basis van contracten die dagblad De Stentor in handen heeft. ,,Donateurs worden misleid en de gebruikte constructie lijkt alles weg te hebben van een oplichtingsconstructie”, zegt directeur Gosse Bosma van Goede Doelen Nederland.”

Goede doelen worden gebruikt voor een doel dat nooit gehaald wordt, en de enige die er rijker van wordt is de oplichter/oprichter zelf! Wie had dat nou gedacht?

Nou, ik. Ik schrijf al jaren (ja echt, heus!) over de cynische wijzen waarop zogeheten goede doelen opereren. De successen van deze (op papier) prachtige initiatieven zijn uiterst summier, maar hun bravoure is enorm. Doneer ook, en word ook een goed mens! Help nu kanker en AIDS genezen, én help arme dieren en Afrikaanse kinderen in nood. Alles kunnen wij waarmaken, tot en met het bereiken van de wereldvrede. Maar alstublieft: maakt u eerst even €10 aan ons over. Liefst per maand, liefst per automatisch incasso.

En horden Nederlanders geven gehoor aan dat soort smeekbedes. Elke maand een tientje overmaken om daarmee je slechte geweten af te kopen. Dat is toch gewoon de kiloknaller onder de goede voornemens?

Nee mensen. Wees slimmer dan dat. En zeg het Kameraad Kuzu na:

trap-er-niet-in

Waarvan akte. Goede doelen zijn de nieuwe Moeder Theresa geworden, en ze zijn die status totaal onwaardig. Harry F. bewijst dat weer eens.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

15 reacties

 1.   

  We zouden ook flink af moeten stappen van reclamekosten, een goed product verkoopt zichzelf.
  Bijna niemand weet dat op bijna al onze producten 70% reclamekosten zit.

  1.   

   Het genoemde percentage van 70% is absolute flauwekul.

   1.   

    Het begint al bij de nutsbedrijven, dan heb je nog niets gemaakt.

    Velen weten niet hoe het reclameplaatje er werkelijk uitziet, zoals jijzelf ook ;)

    1.   

     Ik heb 40 jaar in de reclame- en communicatiebranche gewerkt, waarvan 32 jaar als zelfstandig adviseur. Nogmaals: je percentage van 70% reclamekosten op producten is een idiote, absurde en belachelijke stelling, geponeerd door een nitwit die -waarschijnlijk op een verjaardagsfeestje met gelijkgestemde domoren- de klok heeft horen luiden maar gen flauwe notie heeft waar hij de klepel moet zoeken. Je lult uit je nek ErTussenIn.

 2.   

  Goede doelen moeten het zonder mij doen althans direct. Indirect doe je mee als je met de Postcode loterij e.d. mee doet. Maar bij de deur mag men het direct bij de buren proberen. Het opgehaalde geld dient vaak om enkele directeuren hun portemonnee te spekken en de rest gaat naar de dictators in arme landen. Zelden komt het geld goed terecht.

  1.   

   Idd, het geld zal zeer zeker niet gebruikt worden om de mistanden te stoppen.

 3.   

  Ik trap er al jaren niet meer in, van mij geen cent, en in die terrorist van DENK trap ik ook niet in.

  1.   

   Ja, @Jennifer. Het is een trieste zaak dat niet alleen de lange arm van Erdogan in de kamer vertegenwoordigd is, maar ook die van Hamas en Mohammed.

   Tijd om ze in maart naar huis te sturen. Al denk ik persoonlijk dat ze in een door rechts gedomineerd parlement, weinig schade kunnen aanrichten.

  2.   

   Ja, Jennifer, vreemd dat die rotkop van Kuzu bovenin het Artikel stond.
   Nou ja, een laaielichter van het zuiverste water, past eigenlijk wel.
   Ik geef Niets meer Aan z.g goede doelen voor Afrika e.d. Je wordt opgelicht waar Je bij staat.

   1.   

    @Janalb, Koeoezoeoe – Lammetje – is nu eenmaal ook een vuile oplichter. Wat dat betreft is hij dus geen haar beter dan het “goede” doel. Het is een prima illustratie.

   2.   

    Denk dat DDS hem hier als voorbeeld pakt, gezien hij zelf zo n oplichter is.

 4.   

  Onvoorstelbaar dat dit nog steeds voorkomt in Nederland. Al jaren is bekend dat dit soort praktijken voorkomen. Kennelijk is er geen enkele controle op. Hetgeen zo goed als zeker ook geldt voor ontwikkelingshulp, financiële hulp die uiteindelijk in de zakken van criminelen terecht komt. Het lijkt wel of het nooit ophoudt. Zo weet ik uit ervaring dat o.a. veel “nieuwkomers” ongelooflijk goed op de hoogte zijn van hoe je hier kunt frauderen zoals: Kinderen adopteren in het buitenland en er hier kinderbijslag voor vragen, met 5 a 6 kinderen naar Nederland komen en binnen no time zogenaamd gaan scheiden en dan twee uitkeringen aanvragen (uiteraard ook twee huizen, twee maal gratis inrichtingskosten, etc.), zwart gaan werken, in meerdere landen een uitkering woonkostentoeslag, kindertoeslag en zorgtoeslag aanvragen en niet eens in Nederland wonen. Ga zo maar door. Opvallend is dat deze mensen ook vaak de schuldhulpverlening en de voedselbank weten te vinden. Verder nog maar niet te spreken over andere vormen van criminaliteit die door deze “nieuwkomers” worden bedreven. Ze zijn vaak ontzettend goed op de hoogte hoe je dit allemaal kunt realiseren. Zodra ze in de problemen komen dan staat een legertje gratis advocaten voor ze klaar om het zonodig tot het Europese Hof uit te kunnen procederen. Fijn weekend verder !

  1.   

   Dit klopt en de overheid doet et niets aan, die maken liever jacht op eigen burgers of die niet over de scheef gaan. Bij import is alles geoorloofd toch. Hoogste tijd dat de ommekeer komt, en dit hele volk terug gaan waar ze vanaf gekomen zijn. Weg met die islam ratten en die inteelt van hun.

 5.   

  ooooh heerlijk heerlijk
  eindelijk kan ik het hier ook kwijt !!!

  de oplichters in nederland !
  ik heb alle lijsten ook met de salarissen van alle directie leden en familieleden van de directie

  U bent n.l. bezig een goed doel te steunen als minimaal 15 % naar het goede doel gaat ??????????????????
  WHAHAHAHAHAAHA
  ja 15 %

  Dus ikke loop al zegmaar 30 jaar hard, hobbel, draaf of hoe je het noemen wil , vanddag leek het meer op klunen bij min 27

  dus de 1e jaren hadden we een lieve mevrouw bij de Rotterdam marathon ik denk pakweg 1987 , die mocht in haar werktijd een sponsor-actie opzetten en dat geld ging naar de Daniel de Hoedt stichting dan wel het Sophia kinderziekenhuis .
  Dus jan lul, ikke je ging toch lopen dus haal jaarlijks voor de actie “”VERKOOP JE LOOP “”
  pakweg dfl 3.500 ouderwetse guldens op , met nog een zooitje malloten tenslotte stonden er in die tijd nog maar een 2200 lopers aan de start

  van dat geld van die lieve mevrouw , werd dus o.a. het Daniel de hoedt, verblijf gebouwd, schitterend dus ,
  HET STAAT ER NOG, !! EN wordt gebruikt voor de ouders en gezinsleden van mensen die te ver uit de buurt wonen om dicht bij hun kinderen te zijn en te bezoeken en daar gratis te overnachten !
  dit is dus een ziekenhuis waar je dus , de kleine kinderen met de kale bestraalde hoofdjes ziet
  OM JE KAPOT TE JANKEN !

  DUS ,kregen wij , de lopers als we het geld af kwamen geven , op de marathon expo waar we ons startnummer op moesten halen , een oorkonde , 1 pet, 1 verkoop je loop T-shirt en een balpen !!!
  NOU MOOI TOCH !!

  dan komt het griebus , de oplichters,
  de mevrouw neemt huilend afscheid
  want het moet groter het moet beter
  U gelooft het waarschijnlijk niet,
  maar u kunt nu tegenwoordige afstuderen op geld ophalen voor goeie doelen,
  I fuck you not !!!!!!

  dus het werd in nederland, de organisatie LOPEN VOOR KIKA !!

  KOMT TIE,
  WAT GEBEURD ER NU , OM ZO VEEL MOGELIJK IDIOTEN te ORGANISEREN KUNT U NU o.a. KIEZEN uit

  the New York marathon lopen
  the London marathon lopen

  U zult vragen wat is daar mis mee ???

  NOU HET VOLGENDE , ER WORDT GELD OPGEHAALD, EN DE LOPER HAALT MINIMAAL EURO 5000 OP !! sommigen veel meer !!
  en mag gratis de marathon lopen, zijn hotel wordt betaald en de reis met het vliegtuig !!!!!!!!!!!!!!!!!! alles IN NEW YORK !!

  DUS UW SPONSORGELD gaat dus voor 50 % naar de loper ,

  IS ER DAN NIEMAND VAN DE LOPERS DIE DIT VERTELD AAN ZIJN SPONSOREN VRAAGT U DAN ??????????????????????????????????

  NEE NIET 1 , JOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH dat is raar toch !!

  DUS heb ik brieven gestuurd aan de organisatie en kreeg een brief terug ,

  WAAR BEMOEIT U ZICH MEE !!

  dus heb ik iedereen die met een grote smile op facebook verteld dat hij geld ophaald voor Kika en in b.v. New York gaat lopen ,
  WHAHAHAHAHA
  gelijk gevraagd of ze aan hun sponsors hebben verteld dat ze gratis gaan van het gesponsorde geld
  whahahaha

  BINNEN DE MINUUT IS DAN DE FACEBOOK PAGINA VERDWENEN

  en heeeel snel kreeg ik een prive bericht binnen
  van Lopen voor KIKA, of ik daarmee wilde stoppen

  IK HEB MEDEGEDEELD , dat ik zou stoppen op het moment dat de lopers zouden vermelden dat ze gratis naar new York gingen
  en iedereen die op facebook verscheen met dit lul verhaal
  net boven zijn enkels zou afzagen

  er staat geen kip meer op facebook , ze hebben iedereen gewaarschuwd

  KIJK ZELF EVEN OP LOPEN VOOR KIKA, ze gaan nog steeds ermee door

  zo is er vorig jaar een flink miljoen verdwenen , en hebben ze van het sponsorgeld ik doe heet effe uit mijn hoofd 5 miljoen op hun spaar / deposito rekening staan , ??????????????????????
  dat was toch voor de goede doelen ???

  dus ik kots van geld ophaal acties, en het maakt niet uit hoor ,WIE ,

  ze doen hel allemaal, van Kankerfonds, tot ???? YOU NAME IT

  zo die moest ik effe kwijt

 6.   

  Goed verhaal, tot dat die ‘Kuzu’ erin kwam.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!