Verrassing! "Goed doel" blijkt in werkelijkheid stelende stichting die miljoenen wegsluist naar criminelen

Geen categoriejan 07 2017, 14:00
Goh, wie had dat gedacht? Een zogenaamd "goed doel" blijkt in werkelijkheid gewoon een smoesje om miljoenen euro's in de zakken van een oplichter te scheppen.
Als ik ooit op clandestiene wijze miljonair zou willen worden, dan zou ik vermoedelijk hetzelfde doen als de hieronder genoemde Harry F. Dat wil dus zeggen: een goed doel beginnen, donauteurs werven, opscheppen over hoe goed werk je al dan niet verricht en vervolgens nog meer donateurs werven. Het is een soort ponzi-scheme van de filantropie, maar dan met maar één deelnemer. Die deelnemer ziet dan wel het bedrag op z'n bankrekening exponentieel stijgen. En dat allemaal dankzij de naïeve welwillendheid van mensen:

"Honderdduizenden dierenvrienden hebben jarenlang de portemonnee van Harry F. gespekt. Zij dachten dieren aan een beter bestaan te helpen.

De dierenhulpstichtingen van goededoelenbaas Harry F. (69) uit Wierden fungeerden van meet af aan als oplichtingsmachine. Dat stellen deskundigen uit de goededoelenbranche op basis van contracten die dagblad De Stentor in handen heeft. ,,Donateurs worden misleid en de gebruikte constructie lijkt alles weg te hebben van een oplichtingsconstructie'', zegt directeur Gosse Bosma van Goede Doelen Nederland."

Goede doelen worden gebruikt voor een doel dat nooit gehaald wordt, en de enige die er rijker van wordt is de oplichter/oprichter zelf! Wie had dat nou gedacht?
Nou, ik. Ik schrijf al jaren (ja echt, heus!) over de cynische wijzen waarop zogeheten goede doelen opereren. De successen van deze (op papier) prachtige initiatieven zijn uiterst summier, maar hun bravoure is enorm. Doneer ook, en word ook een goed mens! Help nu kanker en AIDS genezen, én help arme dieren en Afrikaanse kinderen in nood. Alles kunnen wij waarmaken, tot en met het bereiken van de wereldvrede. Maar alstublieft: maakt u eerst even €10 aan ons over. Liefst per maand, liefst per automatisch incasso.
En horden Nederlanders geven gehoor aan dat soort smeekbedes. Elke maand een tientje overmaken om daarmee je slechte geweten af te kopen. Dat is toch gewoon de kiloknaller onder de goede voornemens?
Nee mensen. Wees slimmer dan dat. En zeg het Kameraad Kuzu na:
trap-er-niet-in
Waarvan akte. Goede doelen zijn de nieuwe Moeder Theresa geworden, en ze zijn die status totaal onwaardig. Harry F. bewijst dat weer eens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten