Jongeren kiezen massaal voor de PVV: "Ik ben dat gezeik over discriminatie zat!"

Geen categoriefeb 01 2017, 18:00
Maar liefst 21 procent van de jongeren is van plan om bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op de PVV te stemmen. Daarmee is Wilders' partij veruit de grootste van het land onder die bevolkingsgroep. De PVV wordt op ruime afstand gevolgd door het volstrekt irrelevante GroenLinks met een magere 7 procent. En de media ons maar vertellen dat Jesse Klaver zoveel appeal voor jongeren heeft.
Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar het wordt nog mooier voor Wilders als je alleen maar kijkt naar jongeren die zéker weten dat ze gaan stemmen. Als daar naar gekeken wordt is het aandeel van de PVV namelijk maar liefst 33 procent. Dat zijn ongelooflijke cijfers, zeker in deze tijd waarin letterlijk tientallen partijen naar de gunst van de kiezer dingen.
Deze populariteit van de PVV onder jongeren werd eerder bekend. Wij schreven er dan ook al een artikel over. Net zoals elk ander rationeel mensen vonden we dit bepaald niet verbazingwekkend.
Natuurlijk denken onze vrienden (nou ja, vijanden eigenlijk) van het mediakartel daar heel anders over. Jongeren zouden zich toch juist aangesproken moeten voelen door Jesse Klaver, de nieuwe held van links? Wat willen ze nou met die boze, xenofobe, racistische, fascistische en nazistische (ik noem ze allemaal maar even voor de volledigheid) Wilders?
Daarom heeft een 'journalist' van RTL Nieuws de stoute schoenen aangetrokken en is hij naar een school gegaan om te ontdekken wat deze jongeren moveert. En wat blijkt? Het zijn rationeel denkende mensen die begrijpen dat Nederland geteisterd wordt door buitengewoon serieuze problemen die nu eindelijk eens verholpen moeten worden. Daarnaast ergeren ze zich groen en geel aan het politiekcorrecte gedram van de linkse boven-ons-gestelden:
"Omdat ik het wel een beetje zat ben in dit land met dat gezeik over discriminatie etc. Het wordt tijd voor tegengas," zegt er één. Een andere jongere voegt daar aan toe: "Ik wil misschien een statement maken. Zoals het nu gaat, gaat het niet. Eerlijk gezegd blijf ik diep in mijn hart een VVD’er." Dat laatste voegt deze jongere er natuurlijk snel even aan toe om aan te geven dat hij/zij wel degelijk GoedVolk is, maar het punt is natuurlijk wel degelijk dat deze jongere waarschijnlijk gewoon op de door links gehate PVV gaat stemmen.
Dat zijn natuurlijk uitspraken die linkse journalisten helemaal niet willen horen. Daarom zijn ze snel op zoek gegaan naar 'experts' die ons maar wat graag willen uitleggen dat jongeren gewoon doodsbang zijn. Ze zijn nog zo jong, ze geloven in monsters in het donker! Hier is expert Peter Kanne van onderzoeksbureau I&O Research:

"Ze zijn angstiger geworden over gebeurtenissen in de wereld en voor oorlogen die uit kunnen breken. Ook zijn ze meer dan oudere kiezers bezig met immigratie."

Nou zou een normaal mens natuurlijk stellen dat ze zich zorgen maken over dat soort zaken, maar ja, dat is voor links natuurlijk een minder prettige framing. 'Angstig' is veel sterker. Het geeft lezers de impressie dat ze niet meer rationeel nadenken en dat hun mening er dus eigenlijk niet toe doet. We moeten gewoon geduld met ze hebben en flink vaak kopjes thee met ze drinken. Dan komt het heus 'goed.'
Voor de goede orde benadrukt RTL dat zelf nog maar eens:

Een derde van alle Nederlanders is bang voor oorlog in ons land, ten op zichte van 48 procent van de jongeren.

Bang, angst, het zijn vergelijkbare woorden die alleen gebruikt worden om iemand weg te zetten als irrationeel. Dat is dan natuurlijk ook de bedoeling. PVV-kiezers zijn immers niet rationeel. Dat weet iedere goede linkse journalist. Toch?
Ik word er onderhand een beetje moe van dat mensen die terecht kritisch zijn over immigratie, integratie en terrorisme steevast worden weggezet als een stel emotionele lafbekken. Dit zijn gewoon heel serieuze problemen waar Nederland al decennia last van heeft. En ze nemen niet af, maar juist toe. Je daar zorgen over maken is geen teken van "angst" of, beter gezegd, "irrationaliteit," maar juist bewijs dat je in staat bent om rationeel na te denken en problemen te analyseren.
Links kan het één en ander leren van deze 'bange' jongeren. Anders dan de leden van het mediakartel hebben zij de moed namelijk wél om problemen onder ogen te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten