Haha! ANTIFA-sympathisante, Baudet-dreiger en Wilders-hater Anne Fleur Dekker zegt GroenLinks-lidmaatschap op

Geen categoriemrt 30 2017, 17:00
De partij is in haar ogen namelijk niet radicaal genoeg.
Hilarisch! Anne Fleur Dekker, de ANTIFA-sympathisante die onlangs in het nieuws kwam omdat ze "sarcastisch" getwitterd had het een "ludieke actie" om 500 stenen op Geert Wilders te gooien en die later aangaf plannen te hebben om Thierry Baudet op Fortuyn-wijze te taarten, zegt nu dat ze haar lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd. Ze voelt zich namelijk onvoldoende gesteund door de club van, voor en door milieuradicalen.
https://twitter.com/annefleurdd/status/847378415149662209
Je zou denken dat Anne Fleur uiteindelijk best tevreden was met de verklaring van GroenLinks, die liet weten haar tweets weliswaar "onhandig" te vinden, maar benadrukte dat haar critici die zogenaamd uit hun verband gerukt zouden hebben. Maar nee, niets is minder waar. Ze ervaart die verklaring -- die toch bijzonder mild is -- als een "dolksteek" in haar rug.
"Wat je in zo’n situatie nodig hebt is dat je bondgenoten solidair met je staan. Die bondgenoten stonden dat gelukkig ook, maar kwamen niet uit de leiding mijn eigen partij voort," aldus de radicale activiste die het blijkbaar volkomen normaal vindt dat links iemand steunt die met plannen zegt rond te lopen om Baudet een taart in het gezicht te gooien. "Mijn democratische grondrecht op vrijheid van meningsuiting en ook mijn recht op bescherming wordt door GroenLinks door deze handelswijze geweld aangedaan," gaat de aandachttrekker verder.
Misschien dat iemand -- wellicht haar advocaat? -- Anne Fleur even kan uitleggen dat dreigen of oproepen tot geweld niet onder de vrijheid van meningsuiting valt. Dat geldt dus voor de lafhartige tokkies die haar bedreigen, maar zeker ook voor mevrouw zelf. Blijkbaar is dat nog steeds niet tot haar doorgedrongen.
Maar wacht, Anne Fleur is nóg niet klaar. In haar opzegbrief haalt ze namelijk ook hard uit naar Jesse Klaver omdat die veel te rechts zou zijn. Jawel, dat lees je goed: de GroenLinks-leider die het meest linkse programma van de hele verkiezingscampagne verdedigde is niet links genoeg voor mevrouw de activiste:

"GroenLinks kan zich, door zijn haast liberale stemgedrag, beter GroenRechts noemen. De huidige koers van de partij, zowel individueel als collectief, is niet de mijne. Het is daarom ook onontkoombaar dat ik mijn lidmaatschap moet beëindigen."

Nog meer bewijs om te kunnen concluderen dat deze dame helemaal van het padje is hebben we natuurlijk niet nodig. Ongelooflijk.
Overigens is het wel opvallend dat ze deze stap zelf heeft gezet en dat GroenLinks dus niet van plan was om haar te royeren, zelfs niet na haar controversiële optreden bij Pauw waar ze trots verkondigde dat geen woord terug wilde nemen van haar buitengewoon problematische tweets. Een normale partij zou zo'n type natuurlijk al lang eruit hebben gezet, maar niet GroenLinks. Nee, die partij huilt achter de schermen waarschijnlijk alleen maar tranen met tuiten omdat ze weg is.
Vraag: bij welke partij gaat Anne Fleur zich nu aansluiten? Aangezien Marianne Thieme haar tijdens de uitzending van Pauw verdedigde zou het me niet verbazen als ze binnenkort laat weten dat ze lid geworden is van Dier en Poes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten