maxresdefault

GroenLinks draait, staat toch achter Baudet-dreiger en Wilders-hater Anne Fleur Dekker

Geen categoriemrt 30 2017, 9:00
Bij GroenLinks vinden ze het bij nader inzien toch belangrijk om de ANTIFA-activiste, Baudet-dreiger en Wilders-hater Anne Fleur Dekker te steunen. Want ach, als puntje bij paaltje komt is die partij natuurlijk een club van, voor en door radicaal-linkse activisten. Dekker past daar dus prima bij.
Bij normale partijen zouden ze zich natuurlijk in no time gedistantieerd hebben van medewerkers die (quasi-sarcastisch) roepen dat ze taarten in het gezicht willen gooien van andersdenkende politici of dat het een "ludieke actie" zou zijn om ze te stenigen. Vandaar ook dat wij ervan uitgingen dat GroenLinks het serieus meende toen de partij gisteren liet weten dat het zich distantieerde van de controversiële tweets van Anne Fleur Dekker.
Helaas blijkt dat vandaag toch niet helemaal te kloppen. Tegen het politiekcorrect, ANTIFA-knuffelend Jalta.nl laat GroenLinkswoordvoerder Lotte Jeursen namelijk weten dat haar opmerkingen "verkeerd geïnterpreteerd zijn" door dagblad De Gooi- en Eemlander. Van "de inhoud is verwerpelijk" gaat Jeursen nu ineens naar:

"De tweet van Anne Fleur Dekker was erg onhandig, doch uit context gerukt. Ze mag zeggen wat ze wil. Het is heel erg dat ze is bedreigd."

Dat het belachelijk is dat ze bedreigd wordt staat buiten kijf. Anders dan links is dat ook niet de gebruikelijk modus operandi van rechts. En daar is een heel duidelijke reden voor: wij van rechts staan wél pal voor de vrijheid van meningsuiting en gunnen iedereen het recht om zijn denkbeelden te verkondigen, hoe belachelijk die ideeën ook zijn. Daar kunnen ze bij links -- en ja, dat geldt dus ook voor Anne Fleur Dekker -- nog iets van leren.
Maar nu het volgende: ten eerste is het aan het OM om te bepalen of de tweet al dan niet uit zijn context is gerukt. Geert Wilders is een politicus die continu bedreigd wordt. Dat je 'sarcastische' opmerkingen maakt over hem stenigen is buitengewoon problematisch. En nee, niet slechts "onhandig," maar onacceptabel. Dat ze daar blijkbaar anders over denken bij GroenLinks zegt alles over die partij en diens quasi-links-liberale (lees: neo-marxistische) gedachtegoed.
Daar komt nog eens bij dat mevrouw Jeursen en GroenLinks-vod Jalta er maar even niet bij vermelden dat Dekker óók gedreigd heeft om een taart in het gezicht te gooien van Thierry Baudet. Zelfs toen ze daar eergisteren mee geconfronteerd werd door Pauw">Jeroen Pauw weigerde ze haar woorden terug te nemen.
Nee, Anne Fleur mag absoluut niet bedreigd worden, maar links kan wel ophouden te doen alsof deze dame de onschuld zelve is, wat natuurlijk weer precies is wat Jalta-eigenaar Joshua Livestro pretendeert op Twitter:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/847338479453315073
"Een jonge vrouw"? Toen Livestro nog enigszins rechts was (en geen geld aangenomen had van George Soros, om maar iets te noemen) had hij haar ongetwijfeld beschreven als "een extreem-linkse activiste met bijzonder kwalijke opvattingen." Maar nu is het opeens alleen maar "een jonge vrouw" die in zijn ogen -- want dat impliceert hij -- helemaal niets misdaan heeft. Mevrouw is zomaar het slachtoffer van "een hetze." Opeens, out of the blue; zelf is ze heel naïef en vooral ook onschuldig.
Mensen, het is echt niet zo moeilijk om Anne Fleurs wangedrag en kwalijke denkbeelden te veroordelen en tegelijkertijd precies hetzelfde te doen met de dreigtokkies die haar lastigvallen. Het één sluit het ander echt niet uit.
Het is heel simpel: het is totaal onacceptabel om iemand te bedreigen én het is onacceptabel om te roepen dat je een andersdenkende politicus wil taarten (of stenigen, ja, ook als die laatste opmerking hoegenaamd bedoeld is om "een dubbele moraal" aan te tonen). De enige mensen die dat niet begrijpen zijn GroenLinksers en hun quasi-journalistieke woordvoerders in de (nieuwe) media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten