GroenLinks draait, staat toch achter Baudet-dreiger en Wilders-hater Anne Fleur Dekker

Bij GroenLinks vinden ze het bij nader inzien toch belangrijk om de ANTIFA-activiste, Baudet-dreiger en Wilders-hater Anne Fleur Dekker te steunen. Want ach, als puntje bij paaltje komt is die partij natuurlijk een club van, voor en door radicaal-linkse activisten. Dekker past daar dus prima bij.

Bij normale partijen zouden ze zich natuurlijk in no time gedistantieerd hebben van medewerkers die (quasi-sarcastisch) roepen dat ze taarten in het gezicht willen gooien van andersdenkende politici of dat het een “ludieke actie” zou zijn om ze te stenigen. Vandaar ook dat wij ervan uitgingen dat GroenLinks het serieus meende toen de partij gisteren liet weten dat het zich distantieerde van de controversiële tweets van Anne Fleur Dekker.

Helaas blijkt dat vandaag toch niet helemaal te kloppen. Tegen het politiekcorrect, ANTIFA-knuffelend Jalta.nl laat GroenLinkswoordvoerder Lotte Jeursen namelijk weten dat haar opmerkingen “verkeerd geïnterpreteerd zijn” door dagblad De Gooi- en Eemlander. Van “de inhoud is verwerpelijk” gaat Jeursen nu ineens naar:

“De tweet van Anne Fleur Dekker was erg onhandig, doch uit context gerukt. Ze mag zeggen wat ze wil. Het is heel erg dat ze is bedreigd.”

Dat het belachelijk is dat ze bedreigd wordt staat buiten kijf. Anders dan links is dat ook niet de gebruikelijk modus operandi van rechts. En daar is een heel duidelijke reden voor: wij van rechts staan wél pal voor de vrijheid van meningsuiting en gunnen iedereen het recht om zijn denkbeelden te verkondigen, hoe belachelijk die ideeën ook zijn. Daar kunnen ze bij links — en ja, dat geldt dus ook voor Anne Fleur Dekker — nog iets van leren.

Maar nu het volgende: ten eerste is het aan het OM om te bepalen of de tweet al dan niet uit zijn context is gerukt. Geert Wilders is een politicus die continu bedreigd wordt. Dat je ‘sarcastische’ opmerkingen maakt over hem stenigen is buitengewoon problematisch. En nee, niet slechts “onhandig,” maar onacceptabel. Dat ze daar blijkbaar anders over denken bij GroenLinks zegt alles over die partij en diens quasi-links-liberale (lees: neo-marxistische) gedachtegoed.

Daar komt nog eens bij dat mevrouw Jeursen en GroenLinks-vod Jalta er maar even niet bij vermelden dat Dekker óók gedreigd heeft om een taart in het gezicht te gooien van Thierry Baudet. Zelfs toen ze daar eergisteren mee geconfronteerd werd door Jeroen Pauw weigerde ze haar woorden terug te nemen.

Nee, Anne Fleur mag absoluut niet bedreigd worden, maar links kan wel ophouden te doen alsof deze dame de onschuld zelve is, wat natuurlijk weer precies is wat Jalta-eigenaar Joshua Livestro pretendeert op Twitter:

“Een jonge vrouw”? Toen Livestro nog enigszins rechts was (en geen geld aangenomen had van George Soros, om maar iets te noemen) had hij haar ongetwijfeld beschreven als “een extreem-linkse activiste met bijzonder kwalijke opvattingen.” Maar nu is het opeens alleen maar “een jonge vrouw” die in zijn ogen — want dat impliceert hij — helemaal niets misdaan heeft. Mevrouw is zomaar het slachtoffer van “een hetze.” Opeens, out of the blue; zelf is ze heel naïef en vooral ook onschuldig.

Mensen, het is echt niet zo moeilijk om Anne Fleurs wangedrag en kwalijke denkbeelden te veroordelen en tegelijkertijd precies hetzelfde te doen met de dreigtokkies die haar lastigvallen. Het één sluit het ander echt niet uit.

Het is heel simpel: het is totaal onacceptabel om iemand te bedreigen én het is onacceptabel om te roepen dat je een andersdenkende politicus wil taarten (of stenigen, ja, ook als die laatste opmerking hoegenaamd bedoeld is om “een dubbele moraal” aan te tonen). De enige mensen die dat niet begrijpen zijn GroenLinksers en hun quasi-journalistieke woordvoerders in de (nieuwe) media.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DutchDropveter

  Dus als we met een man of 100 allemaal met een oude Tomos bij deze Groenlinkser voor de deur gaan staan en een uurtje de motortjes laten lopen het geen probleem is?

  Immers GroenLinks en een beetje satire met de uitstoot van co2? Dat valt in het zelfde water als een rechtse politicus bedreigen met een taart toch (referentie Pim)? Om over de kogel welke overduidelijk uit het kamp van GroenLinks kwam maar te zwijgen.

  Dit laat maar weer zien dat GroenLinks helemaal de weg kwijt is. En wat betreft mevrouw Thieme ik had haar hoog zitten maar na het beschermen van anne is ze af!

 2. Ritter

  Volkert ( de moordenaar van Pim Fortuyn) kwam uit kringen van Groenlinks en ook Duyvendak die in verband word gebracht met linkse terroristische groepen als Ra Ra.

  “Duyvendak in harde kern RaRa”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/20361959/__Duyvendak_in_harde_kern_RaRa__.html

  En laat nu het juist Duyvendak zijn die de man is achter het succes van Jesse Klaver.

  De vraag kan gesteld worden waarom de media geen aandacht besteden aan bovenstaande feiten.

  Het antwoord is natuurlijk dat veel journalisten achter de agenda van GroenLinks staan en deze partij dus niet negatief in het nieuws willen brengen. Integendeel, GroenLinks word erg sympathiek in de z.g “mainstream media” benaderd.

 3. HW

  De Rote Armee Fraktion (Bader en Meinhoff) heeft een nieuwe filiaal alias Duivendak & Dekker en wordt gedekt door Groen Links. AIVD, er is werk aan de winkel.

  1. Kodi

   Zat Britta Böhler niet als Senator voor Groen Links in de Eerste Kamer? Ook al zo’n RAF-sympathisante.

 4. Dam

  Alsjeblieft mensen, zwijg dit kind dood. Ze heeft zich nog maar net uit de luiers ontworstelt. Wat weet zo’n kind nu van Nazi’s enz. Ze leeft in haar eigen zieke gedachtenwereldje. DOODZWIJGEN. En bij een volgende doodsverwensing of oproep daartoe, oppakken en vastzetten. Weer eentje met een disorder problem erbij. Hebben we ons net van Sylvana Simons ontworstelt, krijgen we weer zo’n luierkind erbij. DOODZWIJGEN voortaan.

 5. jennifer

  Ik zei het gister al de uitspraak van Groenlinks hoeft men niet te vertrouwen en jawel hoor de dag erna blijkt het al zo te zijn. Barbera gaf mij als antwoord dat ik zwetste toen ik dit zei, blijkt nu wel dat juist Barbera de zwetser van deze site is. Hoop dat Nederland wakker is en er voor gaat zorgen dat dit links extremistisch exemplaar het niet gaat lukken namens GroenLinks een volgende politieke moord kan gaan plegen en dat ze vante voren al gaat krijgen wat ze verdiend. Als Nederlander moet je je de ogen uit de kop schamen als je op zo n moordende partij als GroenLinks gestemd hebt, die er niet voor schuwen hun tegenstanders op deze manier via hersenloze idioten laten uitschakelen.

  1. corfo

   De échte terroristen zijn al lang onder ons : GroenLinks !!

 6. Nederlandse_Patriot

  Typisch…

 7. Wim

  Nou dan maar een stukje satire er tegen aan ,wie gaat er met stenen gooien naar groenlinksen.

  1. corfo

   Wim.
   Ik doe mee hoor.
   (maar ik gebruik wél “onderste stenen”, óók goed ?)

 8. Wim

  Als je Femke Halsema kent of Paul Rossenmuller, verwacht je het niet dat GroenLinks zo’n grote groep linkse extremisten in haar gelederen heeft. Leden waar ieder normaal denkend mens de nodige vraagtekens bij plaatst. Of is Femke slechts het ‘vriendelijke’ gezicht van de linkse groeperingen en werkt zij als een afleiding.

  Wat met zekerheid kan worden gezegd van Groen Links, het is de politieke tak van extremistisch linkse activisten in Nederland. Ze houden misschien de schijn op voor het Nederlands publiek maar op de achtergrond wordt er een gevaarlijk spelletje gespeeld.
  •Britta Bohler, sympathised with the Rote Armee Fraktion and Baader Meinhoff Gruppe, and led the defense of Volkert van der Graaf after he killed Pim Fortuyn.
  •Farah Karimi, oud kamerlid en activist in Iran, thans directeur Oxfam Novib, verkreeg via een vals vluchtverhaal politiek asiel in Duitsland. Oxfam Novib subsideert organisaties van Groen Links leden, pro-moslim organisaties in het buitenland (Palestina & Iran) en sponsert de hetze tegen Geert Wilders via Rene Danen.
  •Rene Danen, thans 2de kamerlid & directeur ‘Nederland Bekent Kleur‘, lid van de ultra-linkse beweging ‘Internationale Socialisten‘ en schilderde Pim Fortuyn af as een NAZI en voert momenteel een hetze jegens Geert Wilders.
  •Mohammed Rabbae, oud-fractievoorzitter en thans voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, voert momenteel samen met Rene Danen een hetze jegens Geert Wilders.
  •Tara Singh Varma, de eerste allochtone vrouw in de 2de kamer die alles bij elkaar loog and bedroog.
  •Tofik Dibi, thans 2de kamerlid & bestuurslid HTIB, een Turkse Marxistische beweging in Nederland. Steunt verschillende groeperingen die betaald en geleid worden door de Internationale Socialisten.
  •Wynand Duyvendak, oud-politicus, inbreker en verdacht als leider van de RaRa

  GroenLinks is lid van verschillende allianties van linkse maatschappelijke organisaties, zoals Keer het Tij. Daarnaast heeft het informele maar vriendschappelijke relaties met milieugroepen als Milieudefensie, Greenpeace en Stichting Natuur en Milieu: kamerleden Wijnand Duyvendak, Bram van Ojik, Marijke Vos (allen Milieudefensie), Britta Böhler (Greenpeace), Ria Beckers en Mirjam de Rijk (Stichting Natuur en Milieu) hadden allemaal voor of na hun kamerlidmaatschap een prominente functie binnen een van deze organisaties. Nummer 6 van de Tweede Kamerlijst van GroenLinks in 2010 is Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace. Op de GroenLinks lijst in 2010 staan twee prominenten CNV’ers: voormalig voorzitter Bert van Boggelen en Jesse Klaver, voorzitter van CNV-jong. Ook bij Oxfam Novib zijn GroenLinksers, waaronder het voormalige Tweede Kamerlid Farah Karimi (nu algemeen directeur bij Oxfam Novib) en Tom van der Lee, lange tijd woordvoerder van de Tweede Kamerfractie, actief. Aan de andere kant werkte GroenLinks Arjan El Fassed voor zijn kamerlidmaatschap bij Oxfam.

  In elk normaal denkend land wordt een politieke partij met zoveel extreem linkse politici, extremisten en criminelen in haar gelederen direct verboden, alleen niet in Nederland. Ben er van overtuigd dat er nog meer leden binnen Groen Links een extremistisch achtergrond hebben.

  De AIVD hanteert in de duiding van onderzoeksonderwerpen de termen ‘extreem’en ‘extremistisch’. Met de aanduiding ‘extreem’ worden daarbij personen en groeperingen bedoeld die opereren op de grens van, maar nog steeds binnen het bestaande politieke spectrum en de grenzen van de democratische rechtsorde. De toevoeging ‘extremistisch’ duidt op een beweging die over die grens gaat waarbij men bijvoorbeeld geweld toepast om doelen te realiseren of zich bedient van haatzaaiende teksten.

  Bron
  https://eenandergeluid.wordpress.com/groen-links/

 9. Ni28

  Het is erg dat zij bedreigd wordt maar het is niet erg dat zij andere bedreigt. Echte Groen Linkse logica van radicale activisten(=terroristen). Als ik Schippers was zou ik de regering onderhandelingen nu stoppen. Nu het nog tijd is. Nederland takelt met de dag af naar de afgrond. Wat een domme politici hebben wij.

 10. Wim

  In Saarland Duitsland waren ze al een beetje wakker verleden week.

  De groenen er uit geknald onder de kiesdrempel van 5% en de AfD met 6,2 % er in.

 11. Syntha

  En zie daar. Mensen moeten eerst een nachtmerrie-kabinet ervaren, voordat zij het voelen.
  Wij hebben gelezen, dat zowel de achterban van VVD als CDA groen-links niet zien zitten.

  Dan kon met deze formatie, als die tegen de zin van de achterban is, het weleens zo zijn, dat men totaal wakker wordt.

  Punt van ontwaking bereikt zou ik zeggen, men heeft het zelf in de hand, voor zover men niet bedrogen word.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Ik lees net dat dit naargeestig en ijdel prinsesje GL de rug heet toegekeerd.
  En GL kroop en draaide nog wel zo voor de ‘Grote denkster’ Anne-Fleur.
  Arm snotneusje Klaver

  Helaas wordt in dit media/universiteitslandschap domheid ruiterlijk beloond en worden de heldere en Verlichte geesten in de kelder van het nazisme en racisme begraven.
  Gelukkig is er internet zodat de giftige Policor Gedankengestapo niet langer het monopolie op ‘de Waarheid’ heeft.
  Maar de spoeling is nog dun, veel te dun.
  Laten we eerst eens beginnen met het volledig ontmantelen van het bastion van de Policor; de Staatsmedia en laten we daarnaast universiteiten en hogescholen weer verplichten om de jeugd les te geven ipv. ideologisch te indoctrineren.

  Ik pleit voor een Herculiaanse bezem door die gehele rottende en riekende augiasstal ! (maar vrees dat ik dat nooit zal meemaken)

  Arm Snotneusje, wordt ie de wacht aangezegd door het hysterisch prinsesje.

 13. Duckday

  Vreemd een medewerker van groenlinks roept op tot geweld En de party van de NORMEN en waarden wat dat ook mogen zijn bij deze club (cda) wil wel met zo n
  party dit land besturen OOK de VVD en D66 doen mee Is men nu voor het land bezig of party belang macht hoogmoed en waanzin

 14. Peter Selie

  Anne Fleur Dekker zegt lidmaatschap GroenLinks op: ‘In de steek gelaten’
  ‘GroenLinks kan zich beter GroenRechts noemen’

  Anne Fleur Dekker, de jonge activiste tegen wie door Geert Wilders aangifte is gedaan, heeft haar lidmaatschap bij Groenlinks opgezegd (zie persbericht hieronder). Zij voelt zich door het landelijke partijbestuur niet gesteund bij het onderduiken na bedreigingen aan haar adres. In een brief noemt ze het “nogal pijnlijk om een dolksteek van je eigen partij te krijgen”.

  In dezelfde brief roemt ze wel jongerenorganisatie DWARS, “wat zich wel 100% achter mij schaarde”. Het bestuur van die organisatie hield wel dagelijks contact met haar. In tegenstelling tot andere berichten verklaart ze daarentegen slechts twee keer contact te hebben gehad met het hoofdbestuur.

  Gisteren wilde GroenLinks niet direct afstand nemen van haar tweets, nadat men eerder gezegd had dat wel te willen doen.

  Ontevreden met koers
  In haar opzeggingsbrief zegt Anne Fleur ontevreden te zijn met de huidige koers van de partij, “GroenLinks kan zich door zijn haast liberale stemgedrag beter GroenRechts noemen”. En: “Bovendien ga je een groene wereld, waar ik zo hard naar streef, niet bereiken met liberale middelen”.

  Saillant detail: onder de achterban van mogelijke coalitiepartners klinkt gemor over de eventuele deelname van GroenLinks aan een kabinet.

  PERSBERICHT

  Activiste Anne Fleur Dekker, in opspraak door haar bezoek aan het programma PAUW op 28-3 jl., zegt middels een brief aan het partijbestuur van GroenLinks haar lidmaatschap van de partij op. Zij laat weten zich in de steek gelaten te voelen door het bestuur van GroenLinks. Bijgaande de brief.

  Hallo GroenLinks bestuur,

  zoals jullie weten, heb ik op zijn zachts gezegd nogal een hetze achter mij aan gehad de afgelopen dagen. Ik kan jullie vertellen: onderduiken is niet leuk. Wat je in zo’n situatie nodig hebt is dat je bondgenoten solidair met je staan. Die bondgenoten stonden dat gelukkig ook, maar kwamen niet uit de leiding mijn eigen partij voort. Het beeld en de populariteit van de partij lijken boven solidariteit met individuele leden te staan. Mijn democratische grondrecht op vrijheid van meningsuiting en ook mijn recht op bescherming wordt door GroenLinks door deze handelswijze geweld aangedaan.

  Volgens jullie berichten in de media zou er intensief contact tussen mij en de partij hebben plaatsgevonden. Dit was, tot vandaag, slechts 2x. Ik verwachtte evengoed wel dat jullie achter me zouden staan, maar jullie lieten expliciet via de media weten dat niet te doen. Op zijn zachts gezegd is het nogal pijnlijk om een dolksteek van je eigen partij te krijgen. Jullie kunnen een voorbeeld nemen aan onafhankelijk DWARS, wat zich wel 100% achter mij schaarde. Het bestuur hield dagelijks intensief contact met me en was openlijk solidair met mijn situatie. Ik hoop oprecht dat de gedreven politieke toptalenten die in het DWARS bestuur zitten of gewoon lid zijn op termijn de koers van GroenLinks kunnen bijsturen. Voor hen dus niets dan goeds.

  Bovendien zitten we al langere tijd niet meer op één lijn. GroenLinks kan zich, door zijn haast liberale stemgedrag, beter GroenRechts noemen. Zo is het bijvoorbeeld pijnlijk om mensen uit te moeten leggen waarom een linkse partij zou stemmen voor de afschaffing van de studiefinanciering. Bovendien ga je een groene wereld, waar ik zo hard naar streef, niet bereiken met liberale middelen. Je moet consumenten niet pakken met bijvoorbeeld een vleestaks. Pak de hardwerkende burger niet in zijn portemonnee, maar pak bedrijven aan. En zo kan ik nog wel even door gaan. De huidige koers van de partij, zowel individueel als collectief, is niet de mijne. Het is daarom ook onontkoombaar dat ik mijn lidmaatschaap moet beëindigen. Een scheiding is altijd pijnlijk en ik ga een groot deel van de fantastische leden die hard voor hun idealen strijden missen. Maar in deze situatie houd liever de eer aan mijzelf.

  Anne Fleur Dekker

  1. Syntha

   Uit deze brief van Anne-Fleur, zien wij duidelijk haar leeftijd en de dingen die zij heeft te leren, net als iedereen.

   Tja, onderduiken is niet leuk, Geert Wilders kan daarover meepraten, en hopelijk hoeft Thierry Baudet er nooit over mee te praten.

   En met stenen gooien, bereik je jouw groene wereld zoals jij hem ziet, niet.
   Alle verdere dingen die ik lees in jouw ontslagbrief, doen mij vermoeden, dat je niet op de hoogte bent van alle plannen van gl, nietwaar? Je WIST toch wel wat hun punten waren voor je je erbij aansloot, of had je je oogjes dicht en word je nu wakker?

   Vleestaks, is een byzonder gevaarlijk punt, al zal iedereen het niet met mij eens zijn. Veel gezinnen met kinderen, zullen dit niet meer kunnen betalen, dus vleesloos moeten eten. Echter, niet iedereen kan zomaar vegetariër worden, een hoop lichamen hebben dat vlees nog nodig. Gevolg: een verdere verzwakking van het menselijk lichaam, bovenop de verzwakkingen die er nu al zijn.

   Het is 38 jaar geleden, dat ik mijn tweede kindje kreeg. TOEN was het nog een “gezonde ziekte”, en ik at alles wat los en vast zat. Geen waslijst met wat de zwangere vrouw NIET mocht eten. 38 jaar!!!!!

   Bij de eerste zwangerschap van mijn schoondochter, 6 jaar geleden,liet ze mij lezen, wat ze allemaal NIET mocht eten en ik vroeg me meteen af: WAT gebeurd er met onze voeding, met de ” normale” zwangerschappen…. waarom zijn er zoveel te vroeg geboren babies, het vermoeden rees bij mij, na het lezen van vele bronnen, wordt dat bewust in de hand gewerkt door bepaalde groeperingen, met het oog op hun doelstellingen?

   38 jaar, wat is dat voor tijd op een mensenleven dat het lichaam zo verzwakt En als je de kreten hoort: Europa sterft uit….Hm…. maar door wie?

   Dat hoort beslist ook niet thuis in een groene wereld, Anne-Fleur, wel in een GIF-groene wereld.

   We gaan zien, in HOEVERRE jij je ogen open hebt, misschien ben je nu iets wijzer geworden en heb je een les te leren gehad, wat alleen maar de bedoeling is van je leven en dat is alleen maar winst voor jou en je persoonlijkheid. Maar bewijs eerst maar, dat je ook werkelijk geleerd hebt.

 15. nick

  We wachten nog op complimenten voor Fleurje van Rutte, om Jessias te pleasen.

  Groen Links is een criminele, nergens voor terugdeinzende, exstreemlinkse organisatie die een absoluut gevaar is voor onze samenleving!
  Dat heeft ze al bewezen in het verleden en bewijst ze dagelijks weer met hun propaganda, programma voor Nederland, uitspraken en exstreem linkse, geweldadige achterban.

 16. Wim

 17. Floris

  De brief van Anne Fleur Dekker begint als volgt:

  “Hallo GroenLinks bestuur,

  zoals jullie weten, heb ik op zijn zachts gezegd nogal een hetze achter mij aan gehad de afgelopen dagen. Ik kan jullie vertellen: onderduiken is niet leuk. Wat je in zo’n situatie nodig hebt is dat je bondgenoten solidair met je staan.”

  Ik ben geen taalpurist maar dit is nog beneden VMBO-niveau. Een hetze achter je aan hebben? Dat is geen Nederlands. En het is solidair zijn, niet solidair staan.

  Deze tekst verraadt een lage opleiding en een laag IQ. Waarvan akte.

  Dat zo’n dom wicht stukken mag schrijven voor de Joop zegt veel over de Joop: niveau nul, maar als je maar links lult is het goed.

 18. DrakenEi

  Groenlinks gaat nog veel te incasseren krijgen aankomende tijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.