Linkse Franse presidentskandidaat Macron: "terreur is de komende jaren deel van ons dagelijks leven"

Geen categorieapr 21 2017, 19:27
Het lijkt alsof de linkse politicus de overgave al heeft getekend, in plaats van terrorisme te willen bestrijden.
Terwijl Frankrijk in rep en roer is over de ISIS-aanslag gisteren in Parijs, waarbij één dode en drie gewonden vielen, staan de presidentsverkiezingen voor de deur. Zaterdag vindt de eerste ronde plaats. De twee winnaars van deze ronde gaan door naar de tweede ronde, waarin zal worden bepaald wie de nieuwe president van Frankrijk wordt. De verwachting is dat dat die laatste ronde zal gaan tussen de centrumlinkse kandidaat Macron – die op één staat in de meeste peilingen – en de rechtse Front National-leidsvrouw Marine Le Pen. De aanslagen van donderdag kunnen invloed hebben op de verkiezingen: Fransen zullen waarschijnlijk meer geneigd zijn om op een rechtse kandidaat te stemmen dan op een linkse wegkijker.
Want een linkse wegkijker, dat is Emmanuel Macron zeker. Vandaag reageerde hij op de aanslagen op de Champs-Élysees op de slapste manier die je je maar kunt voorstellen:

"Deze dreiging, dit lastige probleem, is de komende jaren deel van ons dagelijks leven."

Pardon? Dit is natuurlijk niet de houding die je van een presidentskandidaat verwacht. Ja, natuurlijk zullen Frankrijk en de rest van Europa de komende jaren nog last blijven houden van terreur, maar het is de taak van politieke leiders om daar iets aan te doen. Het is bijzonder zwak van Macron dat hij doodleuk stelt dat terreur deel is van ons dagelijks leven – hij moet juist met oplossingen komen. Zijn opmerking belooft niet veel goeds voor als deze man president wordt: het heeft alles weg van het wegkijkgedrag van de huidige president Hollande: lekker achterover leunen, af en toe je medeleven uitspreken met de slachtoffers, maar échte maatregelen ho maar.
Aan zo'n "leider" heb je natuurlijk helemaal niets. Frankrijk heeft een president nodig die de terreurdreiging kei- maar dan ook echt keihard aanpakt. Geen loze opmerkingen als "we moeten ermee leren leven", nee, aanpakken die terroristen! Met slapjanussen als Macron komt Frankrijk alleen maar verder in de problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten