Wierd Duk onderzocht: klimaathoax kost kritische mensen hun opdrachten!

Geen categoriejun 10 2017, 15:14
In het AD doet journalist Wierd Duk vandaag verslag van zijn onderzoek naar de klimaatbranche. Ik schrijf 'branche', want dat de klimaatgekte een goed verdienmodel is, mag duidelijk zijn.
Er gaan miljoenen en nog eens miljoenen euro's in om: de klimaatlobby. En zoals het vaker gaat met dergelijke goudmijnen, zijn op de klimaatlobby al heel wat gouddelvers afgekomen. Greenpeace bijvoorbeeld, om er een te noemen, verdient goud geld aan de illusie dat de mens het klimaat kan aanpassen.
En niet alleen Greenpeace en aanverwante organisaties maken grif gebruik van de klimaatlobby. De politiek kan er ook wat van. In Nederland hebben we natuurlijk GroenLinks, waarvan ongeveer het hele verkiezingsprogramma terug te voeren is op klimaatverandering. En zoals het een goede klimaatlobbyist betaamt, betaalt de onnozele burger zijn loon. Terwijl de klimaatprofeten zelf doorgaans in hun privé-situatie totaal niets lijken te geven om het milieu, laat staan om het klimaat. Neem bijvoorbeeld de villa en auto's van Leonardo DiCaprio, waarmee zijn 'ecologische voetafdruk' al groter is dan die van een hele sloppenwijk bij elkaar. En laten we onze eigen Jesse Klaver niet vergeten, want die rijdt nog steeds niet elektrisch.
Wie zijn nek uit durft te steken heeft het doorgaans zwaar. Zo vergaat het ook de mensen die kritisch zijn over de mate waarin de mensheid invloed kan uitoefenen op het hele klimaat. Filmmaker Marijn Poels kan het wel schudden met zijn opdrachten. Hij is namelijk 'klimaatscepticus'. Dat betekent dat Marijn zich geen fabels laat inprenten. Dat wordt hem niet in dank afgenomen natuurlijk, want kom de klimaatdrammers niet aan hun inkomsten!
Laat je niets wijsmaken. Er is absoluut geen 'brede consensus' onder wetenschappers over de invloed van CO2 op het klimaat. De agressie waarmee klimaatcritici worden bejegend is tekenend: iedereen moet en zal in de klimaatreligie geloven. Zo niet, dan tel je in 2017 niet meer mee. Als goedgelovige onnozelaar ben je namelijk zelf de melkkoe van Leonardo, Jesse en alle andere klimaatprofeten met hun parasieten! En op journalisten als Wierd Duk moeten we in Nederland zuinig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten