Frans Timmermans slaat dreigende taal uit naar Polen

Geen categoriejul 29 2017, 17:00
Jawel, Polen krijgt een juridische procedure van de EU aan de broek.
Een nieuwe wet in Polen over het benoemen van rechters zou in strijd zijn met de EU-regels. De wetsvoorstellen die de regeringspartij in Polen, de Partij voor Recht en Gerechtigheid (PiS) heeft gedaan, geven de partij meer invloed op het rechtssysteem. En dat mag natuurlijk niet van de dictatoriale EU. Frans Timmermans wordt met de dag meer ontmaskerd als vertegenwoordiger van de Europese superstaat. Timmermans dreigt nu het stemrecht van Polen in de EU op te heffen. Een nooit eerder vertoonde maatregel.
Waar bemoeit hij zich mee? Want hoe gek is het eigenlijk wat Polen doet? Niet dus, want het benoemen van rechters door de politiek is gemeengoed in Europese landen. In de EU is het zelfs regel dat rechters (die van het Europees Gerechtshof) door de politiek benoemd worden.
Eigenlijk is de theorie heel simpel. Wetten en regels worden gemaakt door de politiek, de regering met de lagere overheden voeren uit en de rechter toetst. De politiek is het parlement. Dat wordt gekozen door het volk. Zo zijn de wetten en regels in een samenleving altijd naar de wens van de samenleving zelf. Dat noemen we volkssoevereiniteit. En daar zijn we natuurlijk alleen maar heel blij mee. Hoe meer soevereiniteit, hoe beter. In weekblad Elsevier fileert Syp Wynia de megalomane houding van totaal uit de band gesprongen Frans Timmermans volledig.
En dan nog dit: 1683.
Het is de islamofiele EU die massa-immigratie, en daarmee de politieke islam, hier naartoe haalt. Het wordt met open armen ontvangen. Waar het misgaat worden hooguit brandjes geblust, maar tot echte daadkracht komt het maar niet. In 1683 werd Wenen omsingeld door de islamitische Ottomanen. Polen greep in en Wenen werd ontzet. Het speelveld is drastisch veranderd. De EU maakt zich niet meer zo druk om de invasie. In Nederland maken we ons druk om genderdiversiteit en hoofddoekjes bij de politie. Niet beseffend dat de tunnels onder onze cultuur gegraven worden.
https://twitter.com/Ysselar/status/890672396952367105
Het zijn Polen en Hongarije, beide landen waar massa-immigratie en islamisering absoluut géén voet aan de grond krijgen, die het nu het zwaarst te verduren hebben van de EU. Dat is geen toeval. Het soevereine beleid van Polen en Hongarije past niet in het plaatje van Timmermans c.s., dat is waar, maar dat wordt zeer selectief toegepast. Want als het om staatsinrichting gaat is de houding van de EU inderdaad ronduit hypocriet te noemen. Juncker is in elk geval helemaal de weg kwijt:
https://twitter.com/UEfrance/status/889401048905003008
Ik wilde wel dat ik in Polen woonde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten