Syrische journalist waarschuwt ons: 'Al honderden ISIS-beulen zijn in Europa als vluchteling'

Geen categorieaug 24 2017, 18:00
"Waar ik ook heen ga, ISIS zit er al."
Gedurende wat een eeuwigheid leek zat de Koerdisch-Syrische journalist vast in een ISIS-gevangenis in Syrië. Omdat hij Koerdisch was, en nog erger, een 'ongelovige'. Hij werd er stevig gemarteld, en het is dan ook een wonder dat Masoud Aqil nog leefde toen er een gevangenenruil plaatsvond en hij opeens vrij was.
In het Duitse Tagesschau doet de journalist, die inmiddels in Duitsland zit, zijn verhaal. En dat is niet voor de poes: volgens Masoud zitten in ieder geval honderden oud-ISIS-beulen namelijk vrolijk in Europa! Het moge geen verrassing zijn hoe die hier terecht zijn gekomen. Net als ontelbaar veel andere migranten uit het Midden-Oosten en Afrika - van gelukszoekers tot jihadisten tot een klein groepje echte vluchtelingen - zijn ze opgegaan in de massale vluchtelingenstroom die Europa al jaren teistert. Onder andere De Dagelijkse Standaard waarschuwt al jaren dat er sowieso gevaarlijke gekken in die stroom zouden meereizen, maar heeft dat ertoe geleid dat onze leiders daadwerkelijk eens al die migranten gingen tegenhouden? Nee, natuurlijk niet, en nu mag heel Europa op de blaren zitten!
Als de vele aanslagen van de afgelopen jaren al niet genoeg bewijs waren, is er overigens geen enkele reden om te twijfelen aan het verhaal van deze journalist. Dit gaat namelijk niet over zijn instinct, of dingen die hij 'ergens heeft opgepikt': hij heeft het met zijn eigen ogen gezien. In zijn 280 dagen die hij moest doorbrengen in een mensonterend martelhok van ISIS, leerde hij natuurlijk aardig wat jihadisten van die islamistische terreurgroep kennen. Toen hij vrijkwam vluchtte hij naar Duitsland, maar inmiddels is hem duidelijk dat hij ook daar zeker niet aan die gekken ontkomt: vele van de extremisten die hij in Syrië ontmoette heeft hij hier met eigen ogen weer gezien.
Er is dus geen enkele reden om te twijfelen aan zijn beweringen. Masoud meldt die lui vaak genoeg bij de politie, maar in vrijwel alle gevallen doen die daar weinig mee 'bij gebrek aan bewijs'. Helaas is dat wel de realiteit: zie vanuit hier maar eens te bewijzen dat iemand duizenden kilometers verderop in naam van Allah de vreselijkste doodzonden beging. Het is gewoon niet te doen om het kaf van het koren te scheiden wat betreft migranten uit dat soort gebieden, en daarom is helaas maar één oplossing mogelijk: een stop op migratie, en sowieso alle illegale migratie uit dat soort landen. Alleen dan kun je dit continent nog voor een ramp behoeden, al is het eigenlijk al veel te laat daarvoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten