Venezuelaans leger heeft het parlementsgebouw overgenomen

Geen categorieaug 09 2017, 11:00
Na het opruimen van oppositieleiders in Venezuela, heeft het leger van het land het parlement bezet. De parlementariërs mogen niet meer naar binnen. De leden van de omstreden grondwetgevende vergadering mag nog wel het gebouw in. Deze groep mensen moeten ervoor zorgen dat het hele parlementaire systeem in Venezuela wordt omgegooid.
Van de week was er ook al sprake van een poging van een deel van het leger om de controle te krijgen over de president, Maduro. Dit is niet gelukt en de aanval is afgeslagen. Steeds meer protesten zijn in het land aanwezig en de economie is naar een dieptepunt gedaald. Mensen lijden honger en burgers worden verplicht om te gaan werken, zodat er nog wel producten worden gemaakt.
Dit komt er nu van als macht gecentraliseerd wordt en een overheid te groot wordt. Dat is de kern van het socialisme en de gecentraliseerde macht kan naar believen gebruikt worden voor ‘het algemeen belang’. Het systeem wordt vervormd tot een dictatorschap en het volk wordt opgeruimd bij protesten. Het ooit zo rijke en 'progressieve land' in Zuid-Amerika is door het socialisme neergehaald tot een triest hoopje.
Hopelijk komt er een interventie, niet gelijk van het Westen, maar van de landen eromheen. De mensen lijden in het land en er moet een voorbeeld gesteld worden, waarbij de landen in Zuid-Amerika dat kunnen en moeten realiseren. De vraag is of die landen de verantwoordelijkheid voelen om de nodige stappen te ondernemen. Zo niet, dan wordt het van kwaad tot erger in het socialistische land.
De Verenigde Staten hebben al aangegeven om in te grijpen als dat nodig is en de mensen te veel lijden. President Trump heeft Maduro al een aantal keer gewaarschuwd, maar Maduro trekt zich daar niets van aan. Uiteindelijk is het ook beter dat de VS er niets aan doen, maar dat het uit de omgeving zelf komt. Een interventie van de VS zal voor alleen nog maar meer onrust zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten