Socialistische regering in Venezuela ruimt oppositieleiders op en versterkt het pad naar dictatuur

Wie had ooit gedacht dat een socialistische regering uiteindelijk zou leiden naar een dictatuur? Oh wacht, bijna elk weldenkend mens. Het centraliseren van macht en het vergroten van de overheid in Venezuela heeft niet geleid tot de linkse droomstaat, maar tot een dictatoriaal regime.

Nicolás ‘El Presidente’  Maduro heeft een aantal oppositieleiders laten wegvoeren. Wie weet waar naartoe? Het gaat om de oppositieleiders, Leopoldo Lopez en Antonio Ledezma. Ze hadden al eerst ‘huisarrest’, omdat die rechtse rakkers het volk opriepen tot demonstraties.

Maduro heeft in recente ‘verkiezingen’ nog meer macht gekregen en die macht gebruikt de president van Venezuela maar al te goed. Zo zijn er in demonstraties volgens ‘officiële cijfers’ een tiental mensen gedood. De Verenigde Staten heeft toen sancties opgelegd, maar Maduro lijkt daar niet zo van onder de indruk. Hij zegt dat hij steun heeft van het ‘vrije volk’ en dat ‘keizer Trump’ hem niets kan doen:

Als de dreigementen van de keizer en sancties me niet intimideren, maakt niets me bang. Leg alle sancties op die je wilt, maar het Venezolaanse volk heeft gekozen voor vrijheid en ik ben de president van een vrij volk.

De regering van Venezuela heeft zowat alles genationaliseerd en rantsoenen opgelegd op de bevolking. Er is een grote hongersnood en de bevolking is ontwapend. Dit komt er nu van als macht gecentraliseerd wordt en een overheid te groot wordt. Dat is de kern van het socialisme en de gecentraliseerde macht kan naar believen gebruikt worden voor ‘het algemeen belang’.

Het is dan ook grappig dat in de afgelopen tien jaar Venezuela door veel linkse mensen in Nederland werd gezien als het voorbeeld van een ‘sociale overheid’. Keer op keer wordt het duidelijk dat het socialisme, met alle goede intenties, leidt tot dictatoriale regimes. Hitler, Stalin, Mao, Castro, Maduro. Voorbeelden in overvloed. Laat dit nu eens en voor altijd een les zijn die we leren in het Westen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Kees

    Waar blijven alle demonstraties in Nederland??

  2. Arachne

    Niemand moet een hand uitsteken, zeker de VS niet. Laat maar gaan. Het is jammer dat we niet dagelijks uitgebreide beelden hebben. Kan iedereen zien hoe het socialisme in de praktijk werkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.