Leefbaar Rotterdam onderzoekt voorstel: alle vakantie vierende Eritrese 'vluchtelingen' het land uit

Geen categorieaug 01 2017, 12:00
Kunt u zich nog het bericht herinneren? Eritrese 'vluchtelingen' vieren hun vakantie in..Eritrea. Lachen, mensen, echt om te lachen. Sommige gebeurtenissen zijn te absurd om te verzinnen, maar in het hele migrantendrama komen gebeurtenissen die de grenzen van het imaginaire tarten.
Toch zijn er nog beleidsmakers en politici die na het bericht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om deze vakantiegangers het land uit te zetten. Dat blijkt nogal een klus, want er zijn geen rechtstreekse vluchten en het is moeilijk te bewijzen hoe 'gevaarlijk' het allemaal is en wat de motivatie achter deze 'vakanties' is.
Ach so, volgens mij kunnen we wel raden wat de motivatie is achter dit soort kruisbezoekjes naar het land van herkomst. In elk geval niet om mee te helpen aan de barre toestanden in dat land. Als je vlucht, dan ga je er niet meer heen als het niet veilig is. Als het veilig genoeg is om te gaan, dan keer je weer terug naar het land van herkomst. Zo een moeilijke gedachtegang is dat niet.
Enfin, raadslid van Leefbaar Rotterdam, Michel van Elck, wil onderzoeken of het mogelijk is om deze oplichters het land uit te bonjouren door de boekingen bij Red Sea Travel, die dik geld verdient aan deze boekingen, naast de lijst van statushouders te houden. Dan is het alleen nog maar lijntjes leggen en kruisjes plaatsen bij de namen voor intrekking van de verblijfsvergunning.
Aan de andere kant is het een eng gegeven dat de overheid zomaar naar mensen hun boekingen kunnen kijken. Hoe ver kunnen en willen we gaan in de naam der Gerechtigheid en Migratieproblematiek. Het is een sympathiek voorstel, want zulke oplichters moeten het land uit, maar we moeten ons wel beseffen wat we opgeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten