Bedankt, Merkel! Totaal mislukte ‘wir schaffen das!’ kost tientallen MILJARDEN per jaar

anas-moadamani-merkel
Foto: De Syrische vluchteling Anas Modamani neemt een selfie met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Bron: Adas Modamani / Facebook.

En wie mag al die miljarden ophoesten? Precies.

De Duitse belastingbetaler mag de slingers weer uit de kast gaan halen, want de staats daar gaat binnenkort heel erg veel geldhonger krijgen. Dat is ook niet zo gek, als je meer uitgeeft dan je binnenkrijgt. En dat gaat binnenkort onvermijdelijk gebeuren, als je deze schokkende cijfers ziet.

Dat het opvangen van migranten en een handjevol echte vluchtelingen – in het gehele Arabische Midden-Oosten vervolgde minderheden als yezidi’s – een aardige duit uit de staatsschatkist kost, kon iedereen zonder politiek correcte oogkleppen natuurlijk wel op zijn vingers natellen. Dat het echter zó veel gaat kosten – de schattingen liggen tussen de 20 en 50 miljard – slaat echter als een bom in. En dat allemaal door het oliedomme en veel te naïeve opengrenzenbeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die deze zondag met een zekerheid van 99,9 procent opnieuw verkozen zal worden voor die positie.

Waarom de Duitsers dat nog doen, is een raadsel.

Wat geen raadsel is, is waar al die kosten vandaag komen. Er lopen op dit moment zo’n anderhalf miljoen geregistreerde kansenparels rond in Duitsland, die vanwege hun hoge zieligheidsgehalte vrijwel nooit in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dat mogen de Duitse Henk en Ingrids dus ophoesten, want solidariteit enzo. Nog geen 15 procent van de nieuwkomers heeft werk, en niet elke baan zet natuurlijk genoeg brood op de plank om staatsonafhankelijk te kunnen leven. Zelfs al die zogenaamde ingenieurs en hersenchirurgen stellen teleur wat betreft hun arbeidsethos: wie had dat nou toch gedacht?

Grootse probleem: alleen al voor vluchtelingenopvang is dit jaar waarschijnlijk, net als vorig jaar, 21,7 miljard euro nodig. Dat laat ook meteen zien waarom het zo ontzettend dom is om die mensen in Europa op te vangen: niemand wordt er namelijk beter van. Solidariteit en hulpbehoevenden helpen is prima, begrijp me niet verkeerd. Je hoeft echter geen econoom te zijn om te kunnen beseffen dat je met hetzelfde geld véél meer mensen kunt helpen als je die in de regio opvangt dan hier, aangezien de prijzen daar nu eenmaal veel lager liggen. Dat bespaart ons een hoop geld, die mensen een levensgevaarlijke reis en hun herkomstlanden houden de mensen die straks de wederopbouw moeten leiden in de buurt.

Oftewel: een win-winstrategie voor iedereen. En toch zet onze overheid daar niet op in: dat krijg je als politieke correctheid de ratio vermoordt.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

43 reacties

 1.   

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken Het zijn illegale economische immigranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Veel van deze asielzoekers komen niet uit oorlogsgebied en zelfs degene die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (b.v Syriërs) reizen vanuit veilige landen in de regio (Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa vanwege de ruime uitkeringen en gratis huizen die hier zijn te krijgen. Het zijn dus ook economische immigranten.

  De “honingpot” staat in Noord/West Europa en daarom reizen veel van deze asielzoekers door meer dan 6 veilige landen om deze “honingpot” te bereiken.

  De meesten zijn moslims en zullen niet integreren. Ze nemen hun islam mee en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie. Dat zal leiden tot meer en meer islamisering van Europa.

 2.   

  Ahh Merkel heeft geld genoeg. De Duitsers vroegen erom. En als ze zo oliedom zijn om Merkel te blijven steunen krijgen ze als beloning nog meer kansenparels.

  1.   

   Het probleem voor ons is dat Frau Merkel de kosten daarvan deels zal afwentelen op de EU en via via op ons land en de andere lidstaten.
   En daar heb ik groot bezwaar tegen. En daarom stem ik anti EU.

   1.   

    Dat is het, zij nodigt uit en verdeeld dan de buit. Merkel is de alleenheerser in Europa omringt door brave jaknikkers.

 3.   

  Duitsland wacht volgend jaar 4 miljoen moslims door gezinshereniging
  Vorig jaar oktober schreef ‘Die Welt’ dat iedere toegelaten asielzoeker circa 4 tot 8 familieleden zal laten overkomen. Het behoeft geen uitleg dat de gigantische uitgaven van Berlijn voor immigratie, inmiddels € 55 miljard per jaar, hierdoor naar monstrueuze hoogten zal worden gestuwd. De gezinshereniging werd dit jaar weliswaar de eerste 2 jaar opgeschort, maar niet afgeschaft. Als er niets verandert, zal Duitsland volgend jaar door een nieuwe golf van 3 tot 4 miljoen moslims worden overspoeld, en dat aantal is dus nog exclusief de ‘normale’ migranten, die ook nog steeds in drommen het land worden binnengehaald, en die straks natuurlijk ook allemaal hun families mogen laten overkomen.
  Om deze massa immigratie/islamisering niet in gevaar te brengen, heeft de Raad van Europa zich uitgesproken tegen gedwongen medisch onderzoek van asielzoekers om hun leeftijd vast te stellen, omdat dit ‘destabiliserend’ voor hen kan zijn. Als asielzoekers hun identiteitsbewijzen hebben weggegooid en beweren dat ze minderjarig zijn, dan moeten de autoriteiten van Europa maar aannemen dat dit klopt, ondanks het feit dat al vaak is vastgesteld dat migranten hier massaal over liegen

 4.   

  Die vluchtelingenopvang is vermoedelijk nog relatief goedkoop. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat het bewonen van een eigen huis goedkoper is. De Duitsers zullen dus tot de jongste dag opgescheept blijven met een extra lastenpost waar ze niets voor terugkrijgen. En die vergrijzing? Die zal dus nog moeilijker te betalen zijn dan die anders zou zijn geweest. De Duitsers zijn genept en ze gingen niet de straat op. Maar dat deden wij ook niet toen de regering besloot de referendumwet te negeren.

 5.   

  Prima, laat die politiek correcte klote Duitsers maar gillend failliet gaan aan hun eigen waanzin. Door wederom Merkel te stemmen hebben ze hier toch echt zelf om gevraagd.

 6.   

  Het artikel raamt wel kosten maar geen baten. Duitsland zal met haar snel vergrijzende beroepsbevolking haar welvaart nooit overeind kunnen houden zonder immigratie. Merkel beseft dit en daar zullen latere generaties haar dankbaar voor zijn.

  1.   

   Nu gaat doperwt ons uitleggen hoe fijn het voor ons toch is dat die allahkoekenbakkers bereid zijn massaal hierheen te komen om onze ruif leeg te vreten.

   1.   

    Punt50, is de vraag wel eens bij je opgekomen of je niet te dom bent om aan de discussies op dit blog deel te nemen?

    1.   

     Nou vertel het eens doperwt, antwoord op mijn vraag, zal mij benieuwen wat je er nu weer eens van gaat bakken.

     1.   

      Dat zou slechts het werpen van paarlen voor de zwijnen betekenen, Puntje, dat is zonde.

     2.   

      Goed, je weet het dus niet. Dat is ok hoor, geen probleem.

    2.   

     Wat een goed inhoudelijke reactie (maar niet heus) weer.
     Als je niets beters te zeggen hebt, hou dan je mond.

  2.   

   Japan kan dat anders prima door automatisering en robots in te zetten die gen extra huisvestingsproblematiek, geen culturele spagaten en geen bommenleggers richting Japan brengen. Wellicht is het ook iets voor Europa dat tenslotte het enige thuis voor witte Europeanen is. Het zou tenslotte jammer zin als het trieste lot van Zimbabwe en naar het zich laat aanzien Zuid-Afrika ook hier ingang zou vinden doordat cultuur, daarop gebouwde samenleving en verworvenheden door wat Gutmenschen voor het nageslacht bedorven zouden worden.

   1.   

    @sjun Uhm… mag ik uit deze comment opmaken dat u het apartheidsregime in Zimbabwe en Zuid Afrika een goede zaak vond? Zo niet, dan heb ik het verkeerd begrepen :), zo wel, dan vind ik dat bijzonder verbazingwekkend.

    Ik snap het wel weer als je het plaatst in de context van ons collectieve schuldgevoel. Jarenlange slavernij, onderdrukking, en dictatuur van de blanke Europeanen heeft die landen inderdaad kapot gemaakt. Is jouw metafoor dat de moslims in Europa de Europeanen in zuid afrika/zimbabwe zijn?

 7.   

  Nou moffrikanen stem lekker, en zeker op de cdu, spd en die groene rakkers die Linke, een burger oorlog komt jullie kant op. hebben jullie nog niet door, maar als er 3.5 miljoen ouderen in Duitsland onder de armoede grens leven weet je eigenlijk dat het over en sluiten is, wacht maar af als de gezins herenigingen op gang komt, Nou heel veel sterkte toegewenst als jullie sociaal stelsel in elkaar stort.

 8.   

  Ps, ik wens niet gauw iemand iets slechts toe maar Dopper mag heel snel een nare ziekte krijgen, zijn famillie zal er niet om rouwen en ik ook niet.
  Ik reageer eigenlijk niet op trollen, maar deze Dopper mag asap sterven.

  1.   

   Rustig maar, Geslachtsdaad, dit is een debatforum en opinies die je niet bevallen kunnen slechts met feiten en argumenten worden bestreden. Je kunt wel de wens uitspreken dat je opponent een nare dood sterft maar daarmee kreeg hij geen ongelijk, het wordt slechts pijnlijk duidelijk dat je geen tegenargumenten hebt.

   1.   

    Zoals ik al eerder vertelde reageer ik niet op trollen, dus sterf asap.

   2.   

    Dat gaat vroeger of later gebeuren, Coitus, maar daarmee is mijn verstandige opinie niet dood. Om dat voor elkaar te krijgen moet je aan de bak met feiten en argumenten maar ik geloof niet dat jij daartoe in staat bent.

    1.   

     Prima hoor, jij weet het allemaal gelukkig, een soort jezus klaver.
     Maar dat jij een verachtelijk mens bent is wel heel duidelijk.
     Fijn dat jij een verstandige opinie hebt dat is een schrale troost voor jou, ik heb medelijden met jou Ouders, maar misschien zijn die net zo gestoord als jij, als dat zo is mogen zij ook heel snel met jou naar allah.

     1.   

      Ik hoop dat je nog een beetje prettig in slaap kunt komen, Coitus, zoveel woede en onvermogen lijkt me een garantie voor een onrustige nacht.
      Je taal is overigens weer van een droevig niveau. Één puntje: Jezus en Allah zijn eigennamen, dus die schrijven we met een hoofdletter.

    2.   

     Verstandige opinie. Nou moet ik mijn beeldscherm weer schoonmaken. aandachtspunt: drink geen koffie als je een post van een doperwt leest.

   3.   

    Oh, is dit een debat forum? Waarom zit je dan hier?
    Jij debatteert niet maar dumpt je eigen mening als de enige waarheid (Pravda) en als iemand daar commentaar op heeft of het er niet mee eens is, wordt die uitgescholden voor trol of anders.

 9.   

  Als je in sprookjes figuren gelooft wel, islam is ook met een hoofdletter, maar uit minachting dus maar niet.
  Haha wat ben je toch een sneu mensje.
  Gelukkig ben jij vele malen slimmer dan mij, gelukkig maar, je Moeder zal altijd onvoorwaardelijk van jou houden, maar je Pa schaamt zich dood en zou jou het liefste doodtrappen, althans als het een normaal denkend persoon is.

  1.   

   Ik heb er een hard hoofd in maar ik wens je nochtans een goede nacht toe.

 10.   

  Duitsland is dus een heel slechte democratie waar in een enkel ogenblik één persoon de meest ingrijpende foute politieke beslissingen neemt, die nog terstond worden uitgevoerd ook.
  Die Syriërs kunnen onderhand wel terug, net als andere asielzoekers. Hun eigen land beschermen en opbouwen is er niet bij.
  De foute ”Merkel” is m.i. een ongevoelige communistisch opgevoede dictator, die domme christelijke politici en kiezers al te gemakkelijk achter zich kan krijgen. Haar voordeel is dat ze als domineesdochter precies weet hoe je dat soort christenen met loze praatjes aan je kunt binden.

  1.   

   Intussen treedt er na de nodige inspanning in de Duitse betaalstaten toch al een kentering op. Te verwachten valt dat AFD maar zo de derde partij van Duitsland kan worden bij de aankomende verkiezingen. En het proces van politieke en maatschappelijke bewustwording bij onze Oosterburen gaat gestaag verder.

 11.   

  Zoals iemand hier eerder al aangaf is het echt noodzakelijk i.v.m de vergrijzing zulke harde werkers zullen nog heel hard nodig zijn. Het kost misschien nu wel een beetje maar denk dan ook eens aan de cultuurverrijking die je er nu al gratis bijkrijgt dat is op zich al onbetaalbaar veel waard.

  1.   

   Met dank aan automatisering is het helemaal niet nodig om mensen vanwege de vergrijzing te importeren. Vooral niet als het gaat om kanslozen op de arbeidsmarkt die het sociale systeem eerder geld, schaarse woonruimte, sociale, psychische en juridische begeleiding gaan kosten dan dat zij het er ooit zullen gaan inleggen. Opmerkelijk vind ik verder dat er nooit gesproken wordt over het feit dat ook deze mensen oud worden. Dan nog meer mensen gaan importeren en zo langs geleidelijke weg de oorspronkelijke bevolking, cultuur en daarbij meekomende beschaving en verworvenheden vervangen? Je moet daar maar verantwoordelijk voor willen zijn of het onnadenkend promoten.

   1.   

    @Sjun
    Precies…
    De Duitsers zullen de komende jaren tot hun afgrijzen gaan ontdekken wat een enorme schade dat weerzinwekkende wijf heeft aangericht. Hoe ze de Duitse maatschappij sociaal, cultureel en demografisch blijvend heeft ontwricht. Haar “Wie Schaffen das” was een impulsieve daad van pure waanzin waar toekomstige generaties Duitsers haar diep om zullen haten. Angela Merkel is de bijl aan de wortel van Duitsland, en ze wordt nog herkozen ook. Dat geeft aan hoe zeer de Duitsers collectief van het padje zijn geraakt door WO2. Sinds 1945 is de Duitsers geleerd om zichzelf te haten vanwege Auschwitz, en dit is het resultaat. Echt triest.

    1.   

     Je kunt niet aan in druk onttrekken dat na de WOI en WOII de Duitsers een zelfvernietigingsdrang hebben.

  2.   

   Het is maar goed dat de solidariteit bij de nederlandse deugers groot is, zo groot dat men zelfs bereid is een groot deel van hun inkomen, zeg maar de SP norm, in te leveren om de kansenparels een gelukkig leven in voorspoed te bezorgen in hun beloofde land Nederland. Dat de pareltjes het vervolgens vertikken om part nog deel aan de maatschappij bij te dragen, neemt men graag voor lief. De Flower-power is niet dood, maar springlevend.

 12.   

  Het lijkt wel of met Merkel een nieuwe Hitler is ontstaan.
  Bonje met Engeland, Bonje met Rusland, Bonje met Amerika en streven naar een grote vierde rijk.

  1.   

   Adolf Hitler stuurde zelf de zaken aan, Angela Merkel wordt aangestuurd. Duitsland is sinds 1945 geen soevereine staat meer daarom vliegt er ook zoveel kapitaal uit. Sinds 1945 is ook degermanisering en zelfhaat via inzet van massamedia op touw gezet om de natie zwak te houden, de culturele identiteit en de oorspronkelijke bevolking te laten verdwijnen. Ter afleiding hiervan wordt de EU-staat gepromoot die helemaal geen identiteit heeft en die mensen verder ontwortelt. Het heeft echter tijd nodig om succesvolle deprogrammering te laten plaatsvinden. In Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden is een zo’n ommekeer hard nodig. Gelukkig zijn er al lichtpuntjes zichtbaar.

 13.   

  Iedereen zou gelukkiger worden als ie in zijn eigen omgeving kon blijven. Nu blijken moslims zich gediscrimineerd voelen in ons land en de Nederlanders voelen geen verrijking maar verarming. Culturele botsingen wisselen elkaar af en de kosten rijzen de pan uit. Later, bij geen verbetering leidt dit nodig tot harde confrontaties want het volk is toch minder buigbaar dan welke regering dan ook. Op gegeven moment is de maat vol en krijgen wij behoorlijke onrusten die tot een burgeroorlog kunnen leiden. Met dank aan de politieke correctheid.

 14.   

  Ik zou willen dat ik een betere cartoonist was.
  Ik zou Frau Merkel tekenen pissend over dampende kinderlijken
  Hun lichaampjes uiteengescheurd door bommen, vrachtwagens, messen
  Frau Merkel
  Triomfantelijk grijnzend
  Wir Schaffen Das !

  Op de achtergrond, rechtsboven zit een journalist (op een overvolle doofpot) boos naar een willekeurige witte meneer te wijzen terwijl een halve meter achter een kudde mammoeten staat te springen.

  Linksboven (wederom uit het zicht van de journalist) wordt een stout (want wit) meisje met benzine overgoten en groepsverkracht door een Rotherham-verrijkers, daarbij toegejuicht door een hitsige D’66 magistratuur en een vergeilde ambtenaar van de politietop.

  Helaas kent NL geen cartoonisten meer sinds Nekschot effectief is geliquideerd door de Gedanken-Gestapo

 15.   

  Het blijkt dat een groot deel van de Duitsers het met haar beleid eens is, met deze heb ik dan ook absoluut geen medelijden, net zo min als met het linkse gespuis alhier, de dag van afrekening komt heus wel.

 16.   

  Ophoesten?Je kan er natuurlijk ook in verslikken(het verkeerde keelgat)

 17.   

  Wat zijn ze van plan,wat wij niet weten?(In dit Katholieke land?)Of zou het dan toch…….?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!