Donald Trump schaft wet af die kinderen van illegalen beschermt tegen uitzetting

Geen categoriesep 05 2017, 20:00
Nog meer nieuws van Donald Trump voor veel nieuwsmedia om heel erg boos om te worden. Hij heeft de wet afgeschaft waarmee kinderen van illegalen beschermd worden van uitzetting. Een groep van 741.000 mensen konden hiermee dus ook werk krijgen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die bescherming is nu weg.
Het was al een aantal dagen bekend dat de regering van Trump het overwoog om de wet af te schaffen, maar de spanning is vandaag uiteindelijk gebroken. Jeff Sessions, de minister van Trump die het plan ten uitvoer brengt, zegt dat niet iedereen zomaar in de VS kan komen en een plaats kan eisen. Daar is volgens hem geen rechtvaardiging voor. De mensen die door deze wet gelegitimeerd waren om arbeidsplaatsen te vullen, vulden daarmee volgens Sessions arbeidsplaatsen van mensen die wel het recht hadden om op een legitieme manier werk te vinden in de VS.
In de kern heeft Sessions natuurlijk gelijk, in Nederland heb je ook kinderpardons gehad, al gaat het natuurlijk in de VS om kinderen die veel ouder zijn dan de kinderen die in Nederland onder het kinderpardon vallen. Je creëert als samenleving een kader waarin illegitieme migratie geen straf kent en gedoogd wordt. Men hoeft maar met een kinderfoto te zwaaien en de autoriteiten durven niets meer te doen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het creëert een milieu waarin er onzekerheid is voor de kinderen en de samenleving zelf.
We kunnen niet iedereen in de wereld helpen en dat moeten we ook niet willen. Het gaat ten koste van andere mensen, altijd. We moeten ons niet laten leiden door louter emotionele redenen en beleid uit voeren, omdat we het zielig vinden. Obama heeft dat natuurlijk vaker gedaan. Beleid opgezet vanuit sentiment en niet kijkend naar de gevolgen op de lange termijn, of dat het institutionele onzekerheid voortbrengt. Vanuit goede bedoeling kan men wel beleid maken, maar het zegt niets over de goedheid van de consequenties van het beleid. Daar heeft Sessions helemaal gelijk in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten