Donald Trump schaft wet af die kinderen van illegalen beschermt tegen uitzetting

Screenshot YouTube: de eerste speech als president door Donald Trump.
Foto: Screenshot YouTube: de eerste speech als president door Donald Trump.

Nog meer nieuws van Donald Trump voor veel nieuwsmedia om heel erg boos om te worden. Hij heeft de wet afgeschaft waarmee kinderen van illegalen beschermd worden van uitzetting. Een groep van 741.000 mensen konden hiermee dus ook werk krijgen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die bescherming is nu weg.

Het was al een aantal dagen bekend dat de regering van Trump het overwoog om de wet af te schaffen, maar de spanning is vandaag uiteindelijk gebroken. Jeff Sessions, de minister van Trump die het plan ten uitvoer brengt, zegt dat niet iedereen zomaar in de VS kan komen en een plaats kan eisen. Daar is volgens hem geen rechtvaardiging voor. De mensen die door deze wet gelegitimeerd waren om arbeidsplaatsen te vullen, vulden daarmee volgens Sessions arbeidsplaatsen van mensen die wel het recht hadden om op een legitieme manier werk te vinden in de VS.

In de kern heeft Sessions natuurlijk gelijk, in Nederland heb je ook kinderpardons gehad, al gaat het natuurlijk in de VS om kinderen die veel ouder zijn dan de kinderen die in Nederland onder het kinderpardon vallen. Je creëert als samenleving een kader waarin illegitieme migratie geen straf kent en gedoogd wordt. Men hoeft maar met een kinderfoto te zwaaien en de autoriteiten durven niets meer te doen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het creëert een milieu waarin er onzekerheid is voor de kinderen en de samenleving zelf.

We kunnen niet iedereen in de wereld helpen en dat moeten we ook niet willen. Het gaat ten koste van andere mensen, altijd. We moeten ons niet laten leiden door louter emotionele redenen en beleid uit voeren, omdat we het zielig vinden. Obama heeft dat natuurlijk vaker gedaan. Beleid opgezet vanuit sentiment en niet kijkend naar de gevolgen op de lange termijn, of dat het institutionele onzekerheid voortbrengt. Vanuit goede bedoeling kan men wel beleid maken, maar het zegt niets over de goedheid van de consequenties van het beleid. Daar heeft Sessions helemaal gelijk in.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

16 reacties

 1.   

  Moet je voorstellen als Rutte morgen helemaal alleen beslist dat illegale “kinderen” in Nederland mogen blijven. Dat dus heeft Obama gedaan en zadelt nu Trump met dit probleem op want wat Obama heeft gedaan was illegaal.

  Het gaat overigens niet alleen om “kinderen” want die z.g kinderen kunnen ook 17 jaar of 23 jaar zijn. Ook is het bizar dat deze “kinderen” op scholen in de VS vaak met Mexicaanse vlaggen wapperen en niet met Amerikaanse. Dus ze willen blijven in de VS maar voelen en gedragen zich als Mexicanen.

  En als deze kinderen mogen blijven komt ook de gezinshereniging in aanmerking.
  —————-
  Jeff Sessions Announces DACA Demise
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/05/jeff-sessions-announces-daca-demise/

  1.   

   @ Ritter.
   Deze “kinderen” gedragen zich dus op dezelfde wijze als de parasieten in Nederland.
   Álle geneugten van het land tot zich nemen, zoals uitkeringen, behuizing, zorgkosten enz. enz.
   maar als puntje bij paaltje komt schijten ze op de mensen die hen voeden.
   En dan zijn er nog velen in NL die vinden dat “wij” nog meer van die opvreters moeten laten binnenkomen. (Dat soort gasten praten altijd over “wij”, alsof zij de Koning zijn !)
   Trump heeft helemaal gelijk, hij is opgezadeld met volkomen verkeerde beslissingen van de man die ook door velen in NL werd bejubeld als “eerste zwarte president van de USA”. Hopelijk was het ook de laatste.

 2.   

  Het is hard maar rechtvaardig. Waar is de verantwoordelijkheid van de ouders gebleven want die zijn hier aan schuldig. De illegalen gaan hier van uit, even volhouden en het wordt gelegaliseerd. Nu dus even niet. Het kan verkeren.

 3.   

  TRUMP heeft hierin groot gelijk. Amerika is een land van Pioniers die zich de schompes gewerkt hebben . Gewoon legaal dat land binnenkomen en hard werken. Dat is niks meer als billijk , in het land van de onbegrensde mogelijkheden.

  1.   

   Ik denk dat er wel wat indianen te vinden zijn die daar anders over denken.

   1.   

    Het was ook hard werken om van die Indianen af te komen toch?

 4.   

  Mooi. Hard, maar compleet terecht.

 5.   

  Moeten we hier ook eens gaan doen!

 6.   

  Dat wat president Trump doet is heel slim. De Amerikaanse president is geen Demokraat maar ook geen Republiekijn, hij is eigenlijk partijloos. Zoals al eerder bij wetten/wetsvoorstellen van hem werd/wordt hij niet alleen door de Demokraten maar ook door de Republiekijnen tegengewerkt/dwarsgezeten. De wet van Obama die hij nu zou willen terugdraaien, daar laat hij nu de Demokratische en Republiekijnsche senatoren in de Amerikaanse senaat over beslissen. Ze hebben daarvoor 6 maanden te tijd, kunnen ze daar samen niet uitkomen dan zal hij, president Trump, over deze wet een besluit nemen.

 7.   

  DACA was niet constitutioneel.

  1.   

   De oude Toets doet een duit in het zakje.

   Proost, beste man.

   1.   

    @ Dopper.
    Ben je nou nóg niet terug naar jouw psychiatrische inrichting in Den Dolder ?
    Of heb je weer je wekelijkse uurtje niet-begeleid verlof ?

    1.   

     Troll alert !!

 8.   

  Hopelijk gaat het afschaffen van de wet voor de volle honderd procent door. Het zal voor miljoenen ongeruste Amerikanen een zegen zijn.
  Obama is president geworden op basis van de geniepige doeltreffende steun van politiek invloedrijke krachten, die Amerika willen open stellen voor iedereen, die zich maar aandient.

 9.   

  Donald Trump schaft wet af die kinderen van illegalen beschermt tegen uitzetting.

  Wij treuzelen zelfs met Howick en Lily die door de rechter uitgezet mogen worden.
  Gelukkig is de sluwe moeder al uitgezet naar Armenië en ik hoop dat de kinderen zo snel mogelijk volgen.
  Deze familie heeft op kosten van de gemeenschap alle procedures doorlopen en nu moet het over en uit zijn !!
  Trump is een voorbeeld van hoe het moet.

 10.   

  Obama heeft deze grote blunder begaan, en deze wordt nu recht gezet.
  Zeer, zeer triest voor deze kinderen daarover geen misverstand, maar als de wetten van een land niet meer waterdicht zijn, vervalt de aarde in een chaos, het kan toch niet zo zijn dat een ieder zich zonder geldige papieren zich elders kan gaat vestigen, en ouders mogen dit hun kinderen niet aandoen, wat zij willens en wetens wel hebben gedaan!
  Hier in Nederland hebben wij ook deze problemen met moslims gelukzoekers, ten koste van de hardwerkende Nederlanders!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!