Vrouwen protesteren tegen vonnis over wildplassen: plassen op straat. Okee dan.

Geen categoriesep 23 2017, 11:00
Soms kom je van die onderwerpen tegen waarvan je eerst even een tijd lang op het scherm moet staren om te realiseren of het wel echt waar is. In deze gekke moderne progressieve tijden kan alles en zeker in Amsterdam. Daar kijkt niemand ergens ook maar raar van op. Sociale grenzen lijken er niet te bestaan. Gisteren hebben een aantal vrouwen gedemonstreerd in Amsterdam. Niet met borden of leuzen, maar door te plassen op straat.
Midden in het hart van Amsterdam, plassen op straat. Als actie tegen het vonnis dat een vrouw kreeg ter veroordeling van haar wildplassen. Zij had nog een openbare urinoir voor mannen kunnen gebruiken. Die krulwc's op straat zijn veelvuldig aanwezig. Dat vonden deze vrouwen niet kunnen, het riekt naar seksisme natuurlijk!

Zo’n tien jonge vrouwen hebben vrijdagavond gedemonstreerd door in hartje Amsterdam op straat te plassen. Ze urineerden onder muzikale begeleiding van een sambaband over het uitgeprinte vonnis van de rechter die maandag besloot dat de politie een andere vrouw terecht heeft beboet voor wildplassen.

Onder muzikale begeleiding van een sambaband. Ziet u het al voor zich?

„Nood breekt wet”, vinden de demonstranten. Op gele ballonnen die ze hadden meegenomen stond ’De laatste druppel’. Agenten keken van een afstandje toe tijdens het protestplasje voor de ’plaskrul’ op het Kleine Gartmanplantsoen, bij het Leidseplein, maar grepen niet in.

Dit lijkt een slechte film, een bizarre absurde arthouse-film. Maar dat is het niet, de politie grijpt nog geen eens in, omdat het onderdeel is van een 'demonstratie'.
Er valt zo veel te zeggen, maar misschien is het beter om het te laten bezinken en er niet meer woorden aan vuil te maken dan nodig is. Die vrouwen doen er zelf vast nog wel een plasje over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten