"Fijn" welkomstgeschenk van kabinet-Rutte III: de btw stijgt met reuzestap van 6% naar 9%

Geen categorieokt 06 2017, 11:00
De VVD maakt diens naam nog eens waar als de enige echte belastingverhogingspartij van Nederland: na in Rutte II en het daarvoor gesloten Kunduz-akkoord al kolossale lastenverzwaringen te hebben doorgevoerd is het ook met het aanstaande kabinet Rutte-III weer feest. Het lage btw-tarief wordt namelijk met de helft verhoogd, van 6% naar 9%. Dat worden dus flink duurdere levensmiddelen.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/916209103214694400
De VVD was ooit de partij voor lage lasten en een kleine overheid. Zelfs met Mark Rutte aan het roer was die koers ergens nog wel zichtbaar in Rutte I en Rutte II: de overdrachtsbelasting werd verlaagd en het aantal ministersposten ging eveneens omlaag.
Maar zelfs met dat laatste restantje klassiek VVD-beleid wordt afgerekend in het derde kabinet onder leiding van premier Mark Rutte wordt nu afgerekend. Eerder werd bekend dat er fors meer bewindslieden zullen komen, en tot overmaat van ramp wordt nu ook de btw verhoogd. De btw is belasting die je als consument zonder dat je het merkt betaalt over ieder product en elke dienst die je aanschaft. Over luxegoederen betaal je zo'n 21% belasting, die rechtstreeks naar de staatskas gaat. Maar voor levensmiddelen is de bijtelling slechts 6%. Of liever gezegd: 'is de bijtelling nog 6%'. Want als Rutte III hun zin krijgt, gaat dat bedrag flink stijgen en zal het binnenkort 9% bedragen.

"De nieuwe coalitie verhoogt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. De maatregel is onderdeel van het invoeren van een vlaktaks. Dit betekent ook dat de hypotheekrenteaftrek versneld wordt verlaagd, melden bronnen aan De Telegraaf. Door de btw-verhoging worden niet alleen boodschappen duurder, maar ook een bezoek aan de kapper of de schoenmaker."

Dat zo'n verhoging erdoor wordt gejaagd - de gevolgen ervan zullen door iedereen gevoeld worden, maar verhoudingsgewijs het meeste door mensen met lage inkomens - is natuurlijk al erg genoeg, maar het gebeurt ook nog eens op zo'n schijnheilige manier is helemaal bizar. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie houden namelijk bij hoog en laag vol dat de middeninkomens er op vooruit zullen gaan. En - hun woorden! - "fors" ook.
Jongens, houd gewoon op met het verkondigen van die lasterlijke onzin en wees gewoon eerlijk: net als de voorgaande kabinetten zijn jullie er ook op gebrand om de burger weer op kosten te jagen. Rutte III is wat dat betreft niet de redding van de middeninkomens, maar gewoon het volgende mes in de rug van hardwerkend Nederland. Met je verhoogde btw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten