FVD zet aanval in op het CDA: "Wij pikken dit gedrag niet meer"

Geen categorieokt 28 2017, 20:00
Sybrand Buma wil het referendum over de Sleepwet negeren. Thierry Baudet vindt dat volstrekt belachelijk.
Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft CDA-leider Sybrand Buma alle schijn laten varen dat hij ook maar een beetje respect heeft voor de mening van de kiezer. Hij kondigde vanochtend namelijk aan dat hij het aankomende referendum over de Sleepwet -- een anti-privacywet waardoor de Nederlandse staat officieel in Big Brother verandert -- gaat "negeren."
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is daar terecht niet over te spreken. In een Twitter-video zet hij dan ook vol de aanval in op het CDA, en roept hij CDA-leden en -sympathisanten op om over te stappen op zijn partij.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/924261269984677888
"Het is ongelooflijk hoe politiek steeds maar weer de wil van de bevolking negeert, aan zijn laars lapt," aldus Baudet. "En wij pikken het! We laten ze ermee wegkomen. En dat komt omdat er steeds weer mensen zijn die tóch maar weer op het CDA gaan stemmen, die tóch maar weer op de VVD gaan stemmen, omdat ze beterschap beloven of omdat er één of andere Turkse rel is in Rotterdam, of omdat er iets anders gebeurt waardoor die urgente politiek van vandaag of morgen weer de overhand neemt."
"Het grote probleem," gaat Baudet verder in de video, "het onderliggende thema waardoor al die dingen misgaan, niet wordt aangepakt. En dat probleem, dat onderliggende thema is dat de wens van de bevolking steeds maar weer genegeerd wordt, dat we eigenlijk niets te zeggen hebben. Dat een gesloten kartel de baantjes verdeelt en de zaken onderling helemaal domineert."
De tijd is gekomen, zegt Baudet, "om dat te doorbreken." Daarom roept hij kiezers op om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 "niet meer op de kartelpartijen" te stemmen. "Stem niet op CDA, stem niet op VVD, stem lokaal. En stem in Amsterdam op Forum voor Democratie: de enige partij die volledig gaat voor het referendum en verbetering van onze democratie."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten